Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiula_240

Czemu nie szuka Pani pracy w zawodzie?

Polecane posty

Gość kasiula_240

Skończyłam pedagogikę a jak wiadome po tym kierunku nie jest łatwo z pracą. Z racji tego, że nie chciałam siedzieć bezczynnie i też nie było mnie na to stać.dlatego zaczęłam szukać pracy jako sprzedawca i doradca klienta bo w tych branżach miałam niewielkie doświadczenie. Byłam na czterech rozmowach i nawet całkiem dobrze mi szło, dopóki nie padały pytania: "Czemu nie szuka Pani pracy w zawodzie? Czy zamierz Pani kiedyś szukać itp.? Zaczęłam coś tam ściemniać, że stwierdziłam, że to jednak nie dla mnie i postanowiłam zmienić branżę itp. Niestety już po minach rekruterów widać było, że taka odpowiedź nie przejdzie. Pozostało jeszcze ukrycie faktu, że pół roku pracowałam na pół etatu w bibliotece i kolejne kłamstwa. Oczywiście pracy nie dostałam. Dobrze, że załapałam się na staż w takiej firmie na stanowisku pracownika biurowego bo całkiem prawdopodobne, że do tej pory siedziałabym w domu. Niedługo staż się kończy więc wysyłam cv do różnych firm, ale na razie zupełnie bez odzewu. Z tego wniosek jest taki, że ktoś po studiach ma znaleźć albo dobrą konkretną pracę w zawodzie a w przeciwnym razie pozostaje wyjazd za granicę lub bezrobocie?

Gość gość
Co ich to obchodzi w ogóle? Jak znasz język i masz znajomych za granicą to wyjeżdżaj, bo w tym kraju będzie coraz gorzej. Emerytur ma nie być, po co tu siedzieć?? Ja też chce wyjechać.

Gość gość
...powiedz tym rekrutujacym, ze nauczyciel obecnie ma wg pracodawcow i tego co oferuja w ofertach jesc tylko w okresie od znalezienia pracy do 23czerwca2017. Bo tak daja prace. a Przez 7ostatnich dni czerwca i wakacje oraz dopoki nie znajdzie kolejnej pracy ma nie jesc. I dlatego nie szukasz pracy w zawodzie.

Gość gość
Bardzo dobrze jest korzystać z biur pośrednictwa pracy. Teraz bardzo dobre oferty pracy mają na stronie tego bura www.danddpersonal.pl.