Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mialyscie podobnie przed porodem?

Polecane posty

Gość gość

Hej,jestem w 37 tc. Od okolo 2 tygodni mam pobolewania brzucha i napinanie . wczoraj mialam wizyte u ginekologa i okazalo sie ze mam 2,5cm rozwarcia. Dzisiaj odszedl mi czop sluzowy. Mam biegunke i mdlosci. Brak apetytu a zamiast tego pragnienie. Czuje sie w dzien slaba moze dlatego ze cierpie od 3 dni na bezsennosc. Pytanie do doswiadczonych: Czy mialyscie podobnie przed porodem? Jesli tak to na ile tyg-dni przed?

Gość gość
Spokojnie za tydzień lub dwa urodzisz

Gość gość
Tez tak mysle ze do terminu nie wytrzymam. No ale nie wiem moze i da sie z rozwarciem i bolami tyle chodzić. To moja pierwsza ciaza i nie mam pojecia jak to wyglada dlatego pytam czy to moga byc symptomy porodu. Dziekuje za odpowiedz i prosze zebyscie opisywaly wasze samopoczucia na "chwile" przed porodem. Bardzo jestem ciekawa jak to bylo u was:)

Gość gość
Ja przy takich samych objawach jak ty urodzilam tego samego dnia, ktorego odzedl mi czop, tak samo bylo za drugim razem.

Gość gość
Jesli masz biegunke to organizm przygotowuje sie do porodu, ja tak mialam. Jeszcze "chwila" i urodzisz

Gość gość
Lekarz powiedział zebym sie nie stresowala ze za wczesnie jesli porod lada dzien sie zacznie bo jak on to okreslil "jak chce to maly moze sie juz rodzic" . ale nie wykluczyl ze moge sobie pochodzic ze 3 tygodnie jeszcze z malym w brzuchu

Gość gość
ja mialam rozwaracie 1,5 cm na miesiac przed porodem , babka mowila ,że urodze wczesniej i urodzilam 10 dni przed terminem . czop odszedl mi z krwia 12 h przed wyjsciem dzidziusia na swiat . mdlosci mialam juz na sali porodowej , ale to przez to skracanie szyjki itd masz bezsennosc bo poprostu jestes nakrecona,myslisz o tym jestes przewrażliwiona i to dlatego .

Gość gość
Po odejściu czopu urodziłam po 12 godzinach.

Gość gość
U mnie 2 tyg po odejściu czopa, a rozwarcie miałam już 3 tyg wcześniej. Nie przewidzisz, równie dobrze możesz jutro jak i za miesiąc.

Gość gość
Trzeba czekac i obserwowac

Gość gość
Przy pierwszym odszedł mi czop przed porodem potem wody płodowe itd. A przy drugim czop mi odszedł sobotę wieczorem a w poniedziałek rano urodziłam tak więc wszystko zależy, trzymam kciuki.

Gość gość
Miałam identyczne objawy, a 10 godzin po odejściu czopa urodziłam. Powodzenia:)

Gość gość
Ja z 2.5 cm chodziłam niecały tydz. W 38 tyg urodził się syn po 8 godz od odejścia wód. Czopu nie zauważyłam a brzuch napinał mi się od 23 tyg. Biegunkę miałam kilka godz przed porodem.

Gość gość
No u mnie pobolewania co jakis czas ale nieregularne. Zobaczymy co bedzie :)

Gość gość
Mi wypadl czop sluzowy i urodzilam po 8 dniach. Nie mialam rozwarcia w ogole. Dopiero zaczelo sie robic, jak skurcze byly regularne. Noc przed porodem wymiotowalam obficie.

Gość gość
A ja jestem w 32 tygodniu i te same objawy tylko czop mi nie odszedł. :(

Gość gość
Na dodatek tez mam wymioty i skurcze nieregukarne ale 32 tp chyba za szybko

Gość gość
Jejku moze jedz do lekarza bo to za wcześnie

Ja nie mil. Biegunki sni przed 1 ani przed 2 porodem za to za każdym razem dwa dni dzien przed nie mogłam spac w nocy tylko co chwila dpacerowslam do wc!

Gość gość
Usg mialam w 32 tygodniu to lekarz powiedzial ze dziecko do porodu moze miec 3 kg . nie bedzie jakies duze. Od tamtej pory nie maialm usg

Gość gość
To ja od 32 tyg ciazy. Dziecko moje wązy 1.6 kg ... myślicie ze można tak szybko urodzi c. Tzn Wiem ze można ale ja nid jesten na to gotowa.

Gość gość
Autorko: Twoje objawy to jeszcze nie muszą być objawy nadchodzącego porodu. Może tak być ze urodzisz za parę dni ale też może być że urodzisz za 2tyg. Na izbę jedź jeśli: Będziesz miała skurcze co 20 min lub mniej Będzie Cię bolał brzuch (jak na okres) albo będą bolały plecy bo to też są skurcze. Odejdą wody Zaczniesz krwawić albo wydzielina będzie z domieszką krwi. Dziecko będzie się dużo gwałtowniej ruszać, lub dużo słabiej. Zacznie się dziać coś innego niepokojącego z Tobą np. Wysokie ciśnienie.

Gość gość
A mam pytanie czy bardzo regularne i czeste skurcze ale bezbolesne twardnienie brzucha albo z bardzo delikatnym pobolewaniem sa poczatkiem porodu? Tak jak lekarz mówił ze jesli beda co 10 minut. Ale mowil o tych bolesnych skurczach? Jak to jest?

Gość gość
Regularne, z tendencją wzrostową ( czyli coraz dłuższe lub coraz mocniejsze lub coraz bardziej bolesne lub coraz częstsze) to początek porodu. Na przykład. Skurcze kolejno co 22, 19,19, 18, 18 minut tak samo silne. Skurcze co 20 minut ale coraz bardziej bolesne lub coraz mocniej napinające brzuch

Gość gość
Upupupup

Gość gość
Ale na przykład skurcz jeden po 20 minutach i następny po 15 ale dużo słabszy znaczy że raczej to.jeszcze nie to i trzeba obserwować dalej.

Gość gość
Dziekuj***ardzo za wyjasnienie:*

Gość gość
Zaś co do opinii żeby jechać przy skurczach co 10 min. Cóż opinie są różne. Nam położna kazała jechać przy skurczach co 20 min regularnych. Bo nigdy nie wiesz jak szybko pójdzie poród. Gdybym ja pojechałam przy skurczach co 10 min to bym była na ost chwilę

Gość gość
Pamiętaj też że jeden ma skurcze typowe czyli napinanie brzucha inna to odczuwa jako bóle pleców lub brzucha jak na okres tylko mocniej. Wtedy jest to trudne odróżnić, ale nie martw się bo generalnie im bliżej porodu tym te bóle są silniejsze, że się wie na bank że to już.