Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mężczyzna z internetu, mam wrażenie że coś jest nie tak, spotkać się?

Polecane posty

Gość gość

Kilka miesięcy temu poznałam mężczyznę na czacie, wydaje się być inteligentny, oczytany, z poczuciem humoru. Rozmawialiśmy przez telefon, świetnie się wszystko klei. Wymieniliśmy się zdjęciami, fajny, normalny mężczyzna. Nie wiem dlaczego, ale coś wzbudziło moje podejrzenia, że nie jest osobą za którą się podaje. Może to głupie, ale wpisałam w wyszukiwarce jego nick z czatu i miasto w którym mieszka. Znalazłam konto na portalu randkowym, nick się zgadza, miasto, wzrost, imię, wiek też tylko na zdjęciu to zupełnie inna osoba. Już sama nie wiem co myśleć, chyba wszystko wskazuje na to że to jego konto. On jest bardzo otwarty, mówi dużo o swoim prywatnym życiu, zawodowym, ja jestem raczej oszczędna w pisaniu o sobie i zastanawiam się czy to normalne żeby bądź co bądź obcej osobie tak dużo opowiadać. Zaproponował spotkanie i sama nie wiem czy się zgodzić, może przesadzam, już nie wiem. Czuję, że może nie być osoba za którą się podaje...

Gość gość
zostaw go to oszust

Gość gość
Umówić się na kawę w miejscu publicznym zawsze mozesz. Spotkanie w realnym świecie wiele zmienić.

Gość gość
Trochę boję się. Czuję że to może być właśnie oszust, ale z drugiej strony czy proponowałbym spotkanie?

Gość gość
Ja też uważam, że w miejscu publicznym można się spotkać. Niczego nie tracisz. Życzę powodzenia i pozdrawiam.

Gość gość
mozesz sie spotkac

Gość gość
gość dziś Trochę boję się. Czuję że to może być właśnie oszust, ale z drugiej strony czy proponowałbym spotkanie? Oszuści nie proponują spotkań?

Gość gość
Słuchaj swojej intuicji. Bo to Ty ryzykujesz, a nie anonim z Kafe.

Gość gość
Moze to on na tym zdjęciu tylko mocno podretuszowane. Czasem tak mozna manipulować zdjęciem ze wygladasz zupełnie inaczej niż w rzeczywistosci. Spotkaj sie w miejscu publicz n ym albo zapytaj czy ma jakieś inne fotki bo jesteś go ciekawa. Ale tak czy siak uwazaj i nawet jak zdecydujesz się z nim spotkac gdy okaze się kimś innym zawsze możesz podziękować za znajomość. Albo wiesz co przeslij mu ten profil niech sie tlumaczy..bedziesz miała jasność sytuacji byz ryzykowania i niepotrzebnego roztrzasania.

Gość gość
Mam mieszane uczucia. Czy może być aż taka zbieżność danych? Wątpię. Raczej nie zaryzykuję spotkania. Może mam jakąś paranoje, ale kiedy pomyślę o tym spotkaniu w głowie pojawia mi się czarny scenariusz. Z drugiej strony widać że to inteligentny mężczyzna i mam wrażenie że sympatyczny, ale sama już nie wiem. Chyba zaproponuje mu rozmowę na Skype chociaż sama rozmowy przez kamerkę nie lubię.

Gość gość
no to sama sobie odpowiedzialas i nie zawracaj glowy.

Gość gość
gość 22.27 Właśnie to raczej nie może być on nawet po retuszu. Inny kolor włosów, oczu, karnacji, budowa ciała. Zupełne przeciwieństwa. Zastanawiałam się czy by nie wysłać mu link do tego profilu, ale nie chcę wyjść na idiotke gdyby to nie okazał się on.

Gość gość
Może to zbieżność danych ale ja na Twoim miejscu bym się nie spotkała nie wiadomo kto to jest

Gość gość
jeśli masz ochote go poznać to obowiązkowo skype wcześniej. bo jak na spotkaniu okaze sie nieciekawy to jest to bardzo niezreczna sytuacja

Gość gość
Dokładnie, koniecznie skype przed spotkaniem a jak będzie się migać to poproś o zdjęcie na którym będzie trzymać kartkę ze swoim imieniem np albo długopis w ręku a ubrany niech będzie w czerwona koszulę czy co tam wymyślisz, tak żebyś miała pewność że on to on. Napisz mu wprost, że masz wątpliwości, jeśli jest rzeczywiście inteligentny to zrozumie z pewnością. A jeśli się będzie migać albo nie odpisze masz już odpowiedź. Nie spotykaj się z nim nawet w miejscu publicznym dopóki nie porozmawiacie na skype albo nie wyśle Ci takiego zdjęcia. Już nie chodzi o to że to niezręczna sytuacja, ale jak to naprawdę nie on ,może przyjść, obserwować Cię, upatrzy sobie Ciebie zacznie śledzić i w jakimś momencie kiedy będziesz sama może zrobić Ci krzywdę,różni są psychole