Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ewa333333

tym razem poważnie , opieka nad leżacym

Polecane posty

Gość gość
Ile babcia ma lat? Na co choruje? Nie mysleliscie o domu opieki dla niej?

Gość gość
z babcia nie rozmawialam jeszcze na ten temat nie chce jej robic nadzieji a potem sie wycofac. co do pieniedzy tam wystarczy pare poprawe kzrobic wiadomo nie bede calego domu remontowac. odmalowac posprzatac.

Gość gość
dziś jest w domu opieki pisalam wyzej

Gość gość
Bierzesz ślub, czyli nie jesteś sama. To Twoja babcia i narzeczony teoretycznie nie ma nic do gadania, ale raczej wzięłabys jego zdanie pod uwagę, prawda? co on na to? Ja nie mówię, żeby mieć całkowicie w d***e, ale warto też myśleć o sobie. starzy ludzie potrafią, zwłaszcza tacy,'którzy uważają się'za pokrzywdzonych, potrafią być bardzo zgorzkniali i nieprzyjemni.

Gość gość
dziś on sie zgadza ale ja wiem że jak zamieszkamy razem to moze byc roznie.

Gość gość
W normalnych domach opieki nie ma nic złego. Mówię o'takich,'gdzie jest normalna'opieka'i'gdzie'nikt nie kradnie rent i emerytur tym ludziom. Po'to one są. Maz mężem,'ale to'nie on będzie się żajmowal, tylko Ty. Przewijanie, dzwiganie, mycie. Jesteś na to'gotowa? Kręgosłup Ci siadzie. Zacznie Ci brakować wychodzenia do'pracy,'do ludzi. Wypadniesz'z rynku pracy'na kilka lat, potem będzie ciężko wrócić .

Gość gość
1000 razy to przemysl. Przerabialam, nie chce o tym pamiętać, ale mnie-człowieka sprzed opieki już nie ma, zostały duże zgliszcza.

Gość gość
Ewa, drugi raz proszę, odezwij się

Gość gość
Szczerze to chyba nigdy nie zdecydowalabym się na taką opiekę w domu mimo,że zajmuje się tym zawodowo. Jeśli nie będziesz mieć nikogo do pomocy to nie porywaj się na takie coś. W domach opieki obłożnie chorymi zajmują się dwie osoby,bo inaczej kręgosłup siada od razu. Jeśli nie masz techniki to pomyśl ile wytrzymasz fizycznie jak i psychicznie. Poza tym nie masz jeszcze dzieci i ciąża może być trudna dla Ciebie jeśli się zaniedbasz

dziś miałam pogrzeb mamy sama wszystko załatwiałam jak mama umarła, to mi ulżyło, że już się nie męczy ale i tak jest bardzo ciężko jeszcze chwilę sie posnuję, łyknę coś i pójdę spać

Gość blondyna333
Kondolencje. Pomimo, że sama tutaj rzadko zaglądam to zastanawiałam się czemu Ciebie nie widać. Trzymaj się jakoś....