Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

pasażer taxi

Moje kochanie dobranoc

Polecane posty

Gość gość
Wyznanie vvvvvvvvvvvvvvv Co trudno ukryć? Ogień, wierzę, Bowiem za dnia go zdradzi dym, A w nocy płomień, dzikie zwierzę. Lecz trudno ukryć na równi z nim Miłość. Najgłębiej choć ukryta, Każdy ją z oczu wyczyta. vvvvvvvvvvvvvvv Johann Wolfgang Goethe

Julian Tuwim, "Ofiarowując serce" Posyłam ci bezdomne moje serce. Co chcesz z nim zrób. Na swoje zamień to bezdomne serce Lub zatrać, zgub. Wdzięczne ci będzie to bezdomne serce Nawet za grób.

Gość MałaMałgorzata
*** Maria Pawlikowska Jasnorzewska xxxxx Moja miłość przeszła w wichr wiosenny - w wichr wiosenny - me szaleństwo w burzę - w burzę - moja rozkosz w dreszcz senny - w dreszcz senny - maja wiosna w róże. - Z wichru spłynie moja miłość nowa - miłość nowa - z burzy szał wystrzeli - szał wystrzeli - sen rozkosz wychowa, wiosna wstanie z różanej kąpieli.

Gość gość
W twoje cudne oczy... vvvvvvvvvvvvvvvvv W twoje cudne, cudne, cudne oczy kiedy patrzę: wstrzymuje się słońce, i dziwuje im się kwiat na łące i czar idzie z niebieskich roztoczy w twoje cudne, cudne, cudne oczy. vvvvvvvvvvvvvvvvv W twoje cudne, cudne, cudne oczy kiedy patrzę, chciałbym we łzę zaklęty po twej twarzy spłynąć, bogom wzięty, i twej piersi patrzeć się uroczej w twoje cudne, cudne, cudne oczy. vvvvvvvvvvvvvvvvv Kazimierz Przerwa-Tetmajer

Pudelsi x Dawna dziewczyno, dzisiaj spotkałem Cię Dawna dziewczyno, spojrzałem dzisiaj wstecz Dawna dziewczyno, minęło tyle lat Dawna dziewczyno, gdzie tamten przepadł świat? Dlaczego dzisiaj, właśnie dziś, spotkałem Ciebie? przecież dziś już nas nie łączy nic pamiętam jak pragnąłem spotkać Ciebie gdzieś niby przypadkiem wpaść na siebie czemu tak nie dzieje się? lecz właśnie dzisiaj, kiedy nic już nie jest tak, z Twoim przecina się mój szlak Ktoś komuś śnił się co noc ktoś czyjeś imię szeptał w koc bo Twoje imię i to Ty zatruwasz komuś sny W mokrej pościeli miota się, a potem marzy całe dnie, że tylko Ciebie chce... w mokrej pościeli miota się, a potem marzy całe dnie, że tylko Ciebie chce... Dawna dziewczyno, dziś już nie kocham Cię Dawna dziewczyno, nie myśl o mnie źle Dawna dziewczyno, masz oczy pełne łez Dawna dziewczyno, gdzie tamten przepadł bez

"Bliscy i oddaleni"-ks. Jan Twardowski x Bo widzisz tu są tacy którzy się kochają i muszą się spotkać aby się ominąć bliscy i oddaleni jakby stali w lustrze piszą do siebie listy gorące i zimne rozchodzą się jak w śmiechu porzucone kwiaty by nie wiedzieć do końca czemu tak się stało są inni co się nawet po ciemku odnajdą lecz przejdą obok siebie bo nie śmią się spotkać tak czyści i spokojni jakby śnieg się zaczął byliby doskonali lecz wad im zabrakło bliscy boją się być blisko żeby nie być dalej niektórzy umierają-to znaczy już wiedzą miłości się nie szuka jest albo jej nie ma nikt z nas nie jest samotny tylko przez przypadek są i tacy co się na zawsze kochają i dopiero dlatego nie mogą być razem jak bażanty co nigdy nie chodzą parami można nawet zabłądzić lecz po drugiej stronie nasze drogi pocięte schodzą się spowrotem.

Gość gość
,Bądź jednym z tych, co kochać chce bez słów i całuj gdy, zapragniesz tylko moich ust Bądź jednym z tych, co czasem wytrze łzy dotykaj mnie, to zrobić możesz tylko ty''

Gość gość
Gdy w twoich ustach... vvvvvvvvvvvvvvv Gdy w twoich ustach z nieukojem Szukam twojego serca woni, Chciałbym cię zgnieść w objęciu mojem, Zawrzeć jak ptaka w mojej dłoni. I ściskam twe najsłodsze ciało Śniąc, bym, pijany szczęścia trunkiem, Mógł pokryć ciebie całą, całą, Jednym jedynym pocałunkiem. vvvvvvvvvvvvvvv Leopold Staff vvvvvvvvvvvvvvv DOBRANOC ❤️🌼👄

bądź przy mnie blisko Halina Poświatowska x bądź przy mnie blisko bo tylko wtedy nie jest mi zimno chłód wieje z przestrzeni kiedy myślę jaka ona duża i jaka ja to mi trzeba twoich dwóch ramion zamkniętych dwóch promieni wszechświata

chcę pisać o tobie Halina Poświatowska x chcę pisać o tobie twoim imieniem wesprzeć skrzywiony płot zmarzłą czereśnię o twoich ustach składać strofy wygięte o twoich rzęsach kłamać że ciemne chcę wplątać palce w twoje włosy znaleźć wgłębienie w szyi gdzie stłumionym szeptem serce zaprzecza ustom chcę twoje imię z gwiazdami zmieszać z krwią być w tobie nie być z tobą zniknąć jak kropla deszczu którą wchłonęła noc x 🖐️ 🌻

Ty przyszedłeś pocieszyć mnie Anna Achmatowa x Ty przyszedłeś pocieszyć mnie, miły, Taki tkliwy i łagodny taki... Unieść się z poduszki nie mam siły, A na oknach wszędzie gęste kraty. Ty myślałeś, że martwą zastaniesz I przyniosłeś wianuszek na czoło. Jak boleśnie uśmiechem mnie ranisz, Drwiący, dobrotliwy, niewesoły. Co mi teraz ta śmiertelna trwoga! Jeśli ze mną pobędziesz choć trochę, Przebaczenie wymodlę u Boga Tobie i tym wszystkim, których kochasz. x miłego dnia wszystkim 🌻

Gość uroczablondynka
Noc Kazimiera Iłłakiewiczówna ooooooooo Co dzień o innej porze noc klęka na dworze, gwiazdami się pleni i obiecuje, że się już nigdy nie zmieni... A potem ramiona rozpościera i bzem ciężko szeleści nad płotem. Aż z płaczem ros i słowika i gwiazd ostrym zgrzytem - łamie wszystkie przysięgi i staje się świtem.

Gość uroczablondynka
Czar Leopold Staff oxoxox W miękkich fałdach twej sukni zgubiony ustami Piję złotej godziny czar... Niech nas omami... Krótko trwa rozkosz. Szczęście, co żyło dzień, kona... Od warg mych pokraśniały ci nagle ramiona... Włosy cię jeszcze kryją... Jutro przemoc losów Rozdzieli nas na zawsze... Wyjdź z lasu twych włosów... Wśród dwojga kwiatów, piersi twych, śnieżnych swą bielą, Pocałunki mym ustom ciepłe gniazdo ścielą... oxoxoxox Miłego dnia ! 🖐️