Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to wstyd miec tylko podstawówkę skończoną?

Polecane posty

Gość gość

Mam 35 lat, w zyciu ułożyło mi sie tak, ze chodziłam rok do zawodówki, ale przerwałam, nie interesował mnie zawód krawcowej. W wieku 18 lat wyszłam za maż, mam obecnie dwoje dzieci, mam pracę w hurtowni, ale ostatnio koleżanka z pracy, która wykonuje tę sama pracę co ja, choć jest po maturze zdziwiła się, ze mam tylko te 8 klas, pytała, czy nigdy nie myslałam, by się douczać. Szcxzerze to nie myslałam, bo mam udane zycie. Ale czy według was to wstyd miec tylko podstawowe wykształcenie?

Gość gość
Nie. Wstyd to kraść, zdradzać, gwałcić, oszukiwać i krzywdzić innych.

Gość gość
Praca w hurtowni i udane życie no mega

Gość gośćsylwia
Hmm.no wiesz .Wg mnie to ogromny wstyd.Mij też ma tylko podstawowke ,ja niby wyszłam za mąż msjąc19.lale miałam skonczoną szkołę też krawiecką ,z bolem serca ale skonczyłam.Nie podoba mi sie ten zaeod i zawsze chciałam mieć średnie tylko mams wcisłsa mnie do krawieckiej s ja misłam w planie ASP.Tak czy vzy disk zrobiłam jeszcze ogólniak ,zdałam maturę,poszłam do policealnej szkoły masażu,pożniej zrobiłsm staż na opiekuna osoby niepełnosprawnej i starszej a niedawno zrobiłam opiekuna medycznego.Też msm dwoje dzieci.Czemu sie nie kształcisz?

Gość gość
Wstyd

Gość gośćsylwia
Hmm.no wiesz .Wg mnie to ogromny wstyd.Mój też ma tylko podstawowke ,ja niby wyszłam za mąż mając19.lat miałam skonczoną szkołę też krawiecką ,z bolem serca ale skonczyłam.Nie podoba mi sie ten zawod i zawsze chciałam mieć średnie tylko mama wcisnęła mnie do krawieckiej a ja misłam w planie ASP.Tak czy czy siak zrobiłam jeszcze ogólniak ,zdałam maturę,poszłam do policealnej szkoły masażu,pożniej zrobiłam staż na opiekuna osoby niepełnosprawnej i starszej a niedawno zrobiłam opiekuna medycznego.Też mam dwoje dzieci.Czemu sie nie kształcisz?

Gość gośćsylwia
Ps,i mam 37 lat.

Gość gość
No własnie nie czuję takiej potrzeby, by się jeszcze uczyć. Mój mąz jest włascicielem dobrze prosperujacej firmy, finansowo mamy wszystko- piękny dom, samochód, dzieci maja zapewniony byt. ja poszłam do pracy choć nie musiałam, ale poszłam, by nie siedzieć cały czas w domu, dzieci juz nastoletnie, więc obowiązków mniej. Maz jest po maturze, ale nigdy nic na temat mojego braku wykształcenia nie wspomniał.

Gość gośćsylwia
A mnie wkurza ze mój się nie chce rozwijać,ale co sie dziwić jak u niego w rodzinie matka ma tylko 7 klas,a rodzenstwo po szkole specjalnej.Teraz niby pracuje na magazynie bo go namowiłam zeby zrobił kurs na wozek widłowy i żeby złozył papiery do mojej byłej pracy ale nic pozatym,zero ambicji.Ja sie staram o mega stanowisko.

Gość gośćsylwia
Nie bede pisać jakie zeby nie zapeszać.Generalnie to mam ukonczone trzy szkoły i cągle myslę o studiach..bo mi szkoda że matura sie marnuje.

Gość gość
Nie masz się czego wstydzić. Udane życie osobiste jest w życiu najważniejsze. Mogłabyś nie pracować w ogóle, a mimo to nie siedzisz w domu i coś robić. Jesteś OK.

Gość Wiki_buziaczek
Uważam że tak, w tych czasach zwłaszcza... Ja postawiłam zrobić gimnazjum w NOVA Centrum Edukacyjne, robiłam rozeznanie wsrod wszystkich szkol i ta wydala się najlepsza. Teraz jestem na 3 semetrze, jestem zadowolona