Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ile puszek mleka na miesiąc dla 18 miesięcznego dziecka?

Polecane posty

Gość gość

Przygotowuję Szlachetną Paczkę i wśród potrzeb jest wymienione m.in. mleko dla 18-sto miesięcznego dziecka. Ile puszek mleka i kaszek na miesiąc potrzebuje taki malec? Chciałabym zrobić zapas na pół roku i nie wiem ile puszek i o jakiej pojemności kupić.

Gość gość
Myślę, ze jedną na miesiąc wystarczy, bo przecież takie dziecko pije juz bardzo mało mm

Gość gość
Kup Laciate Junior czy coś takiego, w tym wieku dziecko nie powinno pić mm! Zwykle mleko!

Gość gość
Dziewczynka ma nietolerancję laktozy stąd pewnie prośba o mleko modyfikowane. Mam kupić Nestle Nan Bezlaktozowy. Czy w tym wypadku również jedna puszka na miesiąc wystarczy? Przepraszam, jeśli moje pytania wydają się głupie, ale nie posiadam jeszcze dzieci, więc się na mleku nie znam, a chciałabym pomóc jak najlepiej.

Gość gość
Myślę, ze najlepiej zapytać rodziców, moje dziecko w tym wieku w ogóle nie pije mleka, skończyło kiedy miało 10 miesięcy i na tą końcówkę (2-3 miesiace) szła nam mniej więcej jedna puszka

Gość gość
Dziękuję za odpowiedzi.

Gość gość
Masz tu same głupie odpowiedzi choćby ta że dziecko nie powinno pić już mm chyba jakaś kretynka to pisze która oszczędza na mleku dla dziecka. Mleko mm jest dla starszych dzieci o numerze 3, 4 . Następna sprawa to wszystko zależy ile jest gram takiej mieszanki bo sa różne puszki. Moje dziecko pije dwa razy dziennie po 200 ml i to wystarcza mniej więcej na dwa tygodnie puszka 800 g .

Gość gość
że są mleka 3 i 4 to znaczy że powinno pić?

Gość gość
Dokladnie tak jak pisze 4:48

Gość gość
04:48 to ty głupoty piszesz! Tu gdzie mieszkam tak radzą położne i lekarze, oficjalnie! Po roku(wiadomo ze niekoniecznie z kalendarzem w ręku) dziecko ma przestać pić mm. Dwójki, trójki, niedługo pewnie piątki i siódemki wymyśla, to marketing, dla producenta najlepiej by było gdyby dziecko pilo ich mleko do 18-tki. Zresztą tak najezdzacie jakie to niedobre, syf, sztuczny proszek wiec po co paść tym dziecko tak długo?

Gość gość
Wiekszych bzdur nie czytalam, nibg dlaczego dzuecko ma przestac jesc mm? Dziecko powinno jesc mm chyba ze reszta jego posilkow jest na tyle syta i dostarcza sie mu ekstra wszyskie witaminy ktore sa w mleku. Jedno opakowanie mleka 1000g, to 33 butelki 200ml, zakladajac ze dziecko zjada 2 butelki po 200ml dziennie, takie mleczko powinno wystarczyc na 2 tygodnie. Jezeli kupisz paczke 600g to wystarczy na nieco ponad tydzien. Zalezy jakie mleko kupisz. Ale zakladajac ze 1000gram to polecam kuoic 2-3 mleka na miesiac, moje dziecko zjada np 2 butelki po 270ml i idzie nam 3 opakowania. Kaszek idzie nam ok 10 na miesiac.

Gość gość
To się doedukuj skoro nie czytałas... ale to typowe dla krajow z kompleksami. To że coś jest w sklepach i na sile nam się to próbuje wcisnąć, nie znaczy ze jest potrzebne, a czasem może i szkodzić... 18 msc dziecko powinno jeść wg zróżnicowanej diety tak jak dorosly, a mleko ma być napojem. Zresztą robta co chceta.

Gość gość
Dokładnie.dziecko powinno przejść na mleko zwykle a jeśli ma nietolerancje to są mleka bez laktozy w sklepach albo kozie, roślinne ale nie mm dla 18 miesięcznego dziecka