Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pieskowy

Buda dla psa z zamrażarki ?

Polecane posty

Gość pieskowy

Witam. Mam psa, a raczej 2 psy. Oba mają małą sierść to są takie typowe burki. Mają wspólny kojec przedzielony na pół. Miejsca mają dużo. Problemem są jednak budy jakie mają zrobione. Mają pozbijane zwykłe budy z płyt OSB, ani to ocieplone, ani trwałe. Wpadłem na pomysł, aby może "wyrwać" 2 zamrażarki skrzyniowe dość dużych rozmiarów np 250L i z nich zrobić im bude. Byłoby tanim kosztem bo ludzie wyrzucają stary sprzęt i oddają go za darmo. Ja wyciąłbym tylko dziure w jednej ze ścian, zrobił ruchome drzwiczki, wrzucił słomę do środka i finito. Miałby piesek ciepło na zime. Dobrze kombinuje czy to poroniony pomysł? Mysle ze taka zamrażarka ma dobrą izolacje. Nie stać mnie na 2 budy aktualnie a szkoda mi piesków bo zima idzie. Nie mam ich też zbytnio gdzie przetrzymać przez mrozy. Co myslicie ?

Gość gość
hahaha rozyebałes mi system

Gość gość
zamrażarki i lodówki trzeba oddawać wyspecjalizowanym firmom pod groźbą mandatu!

Lepsza taka buda niż tylko z płyt osb. A do środka nie daje się slomy tylko jakiś stary gruby koc, lub cos podobnego. Na przyszłość możesz ocieplić normalnie styropianem budę i dać na to kolejna płytę osb żeby nie rozwalily styropianu, będzie dobra izolacja, na lato i zimę.. Ze zrobieniem takiej budy nie ma większego problemu, kilka godzin i zrobione

Gość gość
Słyszałem, ze koc do budy dla psa to nie jest dobry pomysł, bo psy biegają po śniegu i wniosą śnieg na koc, który będzie trzymał wodę i będzie wiecznie mokry. Lepsza jednak słoma na 100%. Jak zrobisz tą bude to wstaw fote, ciekaw jestem.