Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przez miesiac nie uzywalam pudru i podkladu

Polecane posty

Gość gość

W zyciu bym nie pomyslala ze po moesiacu skora twarzy tak sie zmieni. Uzywalam kremu na noc i oczyszczalam tonikiem co dwa trzy dni. Efekt: mniej przebarwień, wyrownal sie kolor, mniej syfow;) polecam. Teraz wiem ta tapete bede nakładaćna prawde tylko w wyjatkowych sytuacjach.

Gość gość
Ja używam tylko puder zimą

Gość gość
bzdury, chyba ze używałaś jakiegoś okropnego g.....

Gość gość
Ja też zauważyłam różnicę, kiedy z podkładów przerzuciłam się na krem bb. Moja twarz jest zdrowsza, pewnie by była jeszcze ładniejsza gdybym całkowicie zrezygnowała z koloru na twarzy, ale niestety nie mogę :(

Gość gość
oczyszczalam tonikiem co dwa trzy dni mam nadzieję ze chociaż smierdzace części ciała myjesz codziennie

Gość gość
to są problemy biedaczek, które maja tanie podkłady niszczące cerę. Faktycznie jak masz smarować byle czym to nie smaruj w ogóle. a jak znowu zechcesz zakupić jakiś to najpierw zorientuj sie jakiego potrzebujesz, a potem poszukaj dobrego

Gość gość
A ja sie zgadzam z autorka. Kazdy nawet najlepszy podkład szkodzi skorze.

Gość gość
gość dziś Wow. "Elyta" się odezwała. Autorka ma rację, nawet przez najlepszy i najdroższy puder skóra oddychać nie będzie.

Gość gość
szkodzi, ale jesli sie pacykujesz byle czym od 14 roku zycia

Gość gość
jak ty panna miałas nawyk mycia twarzy tonikiem raz na kilka dni to sie nie dziw, ze miałaś syfy. Tapetę trzeba zmywać na noc, a nie nakładac rano nowa warstwe na starą. widziałam takie panny w kiblu w galerii, wyszły po sikaniu, nie umyły rak i wszystkie pchały brudne łapy do jednego słoiczka z podkładem a potem to wszystko wcierały w twarz. Niezły syf bakteryjny musiał tam się zrobić. A potem pewnie płacz ojej mam krosty

Gość gość
To chyba logiczne ze makijaz zawsze zmywalam na noc. Nigdy nie spalam w makijazu, nigdy tez nie uzywalam czyjegos podkladu. Toniku nie używałam codziennie bo mialam wrazenie ze podraznia mi skore ale to pewnie kwestia dobrania innego kosmetyku. A co do podladow i pudrow to nie uzwyalam najtanszych ale tez nie najdrozszych.

Gość gość
czyli tanich i tak:) poza tym jak tonik ci szkodzi to może powinnaś po prostu przekonsultować z dermatologiem co i jak robić i w pielęgnacji i makijażu, zamiast pisać takie "prawdy objawione"

Gość cyjaneczka
jedyne co nakładam na twarz oprócz kremu to lekki krem BB, ale bardzo rzadko, ok. 3 razy w mcu. Mam bardzo ładną cerę, ludzie mi dają o wiele mniej lat niż mam.

Gość gość
Mam bardzo ładną cerę, ludzie mi dają o wiele mniej lat niż mam. a ile masz lat?

Gość gość
Mi też dają mnie lat i wcale się z tego nie cieszę, bo wyglądam jak nastolatka (a bez makijażu to już całkiem), i czasem czuję, że nie traktują mnie poważnie ludzie w pracy :/ Podkład używam nawilżający ale nie jakieś drogeryjne badziewie. Puder ryżowy. I nie mam ani wyprysków ani innych problemów skórnych.

Gość cyjaneczka
30 mam Nigdy też nie chodziłam na solarium, nigdy nie paliłam, mało imprezowałam... Myślę że w tym wieku to procentuje na twarzy.

Gość gość
Ja używam z laroche posay podkład-mała tubka stówe i nic mi nie wyskakuje. Na to czasem w kompakcie mineralny też dobrej firmy tylko nie pamietam jakiej:)

Gość gość
A ja polecam nauczyć się dobrze oczyszczać cerę po używaniu czegokolwiek. W zupełności wystarczy i efekt będzie identyczny.

Gość gość
gość 2016.11.29 W zyciu bym nie pomyslala ze po moesiacu skora twarzy tak sie zmieni. Uzywalam kremu na noc i oczyszczalam tonikiem co dwa trzy dni. Efekt: mniej przebarwień, wyrownal sie kolor, mniej syfowoczko.gif polecam. Teraz wiem ta tapete bede nakładaćna prawde tylko w wyjatkowych sytuacjach. popopopo Ja nic nie stosuje, tzn ani podkładu ani pudru tylko krem nawilżający a i tak albo wypryski, przebarwienia, skórki. Kawy nie piję, nie palę, alkoholu też nie, słodycze bardzo rzadko, no i na mieście nie jadam fast foodów. Myślę, ze to genetyczne. Masz dobre geny to się możesz tapetować ile wlezie i żreć czekoladę tonami a i tak nic Ci nie wyskoczy. Hormony też w porządku - myślałam że może moje krosty to na tle ginekologicznym ale też nie. Tarczyza zbadana - zdrowa. Nawet gastro zrobiłam - żadnych helikobakterów i innych,. Nawet za przeproszeniem kał na pasożyty - też nic nie wyszło. Kuzynka natomiast je wszystko, słodkie, tłuste, trochę pali, pije, kawe pije, nawet na solarium lata - i całe życie nic. Już nawet jako nastolatka wyrósł jej średnio jeden pryszcz na rok i to było wydarzenie.

Gość Marzenka545
To nie jest tak, że makijaż źle wpływa na naszą skórę. Jeśli wybieramy dobre kosmetyki i przede wszystkim starannie zmywamy makijaż, nie powinno być problemu. Tutaj można poczytać na temat szkodliwości makijażu: http://www.amfora.pl/wiadomosc/czy-makijaz-niszczy-skore-i-nasza-cere-czy-jest-bezpieczny-dla-ciala/2810/ . Wcale nie jest tak źle, jak piszesz. Trzeba po prostu malować się z głową i wtedy nie trzeba będzie wybierać między makijażem, a ładną cerą.

Gość gość
Ja się zgadzam z autorką. Jak poszłam na L4 w ciąży to przestałam zupełnie się malować, trwało to aż do końca macierzyńskiego. Moja cera bardzo się poprawiła, aż byłam w szoku. Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem itp, ale teraz cera wygląda świeżo, zdrowo, młodo. Wtedy mi się też wydawało, że tak wygląda, ale jest meeega różnica.

Gość gość
Ja mam nieskazitelną cerę a podkład używam 7 dni w tygodniu, wieczorem nie zawsze go zmywam nawet...

Gość gość
ja się zgadzam z autorką. Jak poszłam na L4 w ciąży to przestałam zupełnie się malować, trwało to aż do końca macierzyńskiego. Moja cera bardzo się poprawiła, aż byłam w szoku. Nigdy nie miałam problemów z trądzikiem itp, ale teraz cera wygląda świeżo, zdrowo, młodo. Wtedy mi się też wydawało, że tak wygląda, ale jest meeega różnica. to hormony idiotko, duży zastrzyk hormonów żeńskich, dlatego np starsze kobiety będące w ciązy wyraźnie młodnieją na twarzy- tyle że to mija jak przestaja karmić . Jak ty w ciążę zaszłaś jak nie wiesz nawet jak organizm kobiety działa?

Gość gość
Zależy, bo młode dziewczyny ciąża i macierzyństwo okropnie postarza z kolei. Dodaje z 5 lat.

Zgadzam sie, cera staje sie piekniejsza gdy kosmetykow uzywamy sporadycznie :) Ja na codzien stosuje BB Cream Beauty Balm z golden rose i jest tak lekki ze wlasnie nic a nic nie zapycha, ukrywa fajnie drobne niedoskonalosci i dodaje naturalnego blasku. Jest idealny na lato, bo ma wysoki filtr, 25 spf

Gość gość
A ja byłam kilka mcy na chorobowym i nie malowałam sie i cere miałam jeszcze gorsza,teraz jak uzywam dobrych podkładów cera doszla do siebie i spowrotem robi sie ładna.

Gość gość
A z jakiej paki miałaby nie wyglądać lepiej. Przecież kosmetyki mają za zadanie głownie malować a nie pięlęgnować. Cała reszta to chemia, ewentualnie jak ktoś sie nastara to wybór mniejszego zła

Gość gość
Ja juz od kilku lat nie uzywam ani pudru ani kremu żadnego i napisze wam prawdę, że te kosmetyki w ogóle nie są nam potrzebne. To przemysł kosmetyczny wymusza na kobietach żeby cos kładły na skórę, a prawda taka że to tylko więcej szkodzi niż pomaga. Czego nie możesz zjeść tego nie kladz na skórę, bo skora wszystko wchłania. Twarz myje samą wodą, czasem peeling z sody oczyszczonej. Nie farbuje włosów bo farby to syf. Uzywam tylko niezbędne kosmetyki czyli szampon, mydło i pasta do zębów.

Gość gość
Ja nie uzywam pudrow podkladow, nigdy nie uzywalam. Obrzydliwie dla mnie wyglada taka twarz obsmarowana, do tego pory jak kratery bo skora widac ze nie ma jak oddychac. W wiekszosci mocno sie rzuca w oczy, duzo Polek nawet dobrze nie potrafi dobrac koloru. Fuj. Nie uzywajcie tego wcale. Szkoda kasy a efekty w wiekszosci przypadkow oceniam marnie