Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dzieci w zlobku, prosze o wypowiedz mam zlobkowych

Polecane posty

Gość gość
Zdaje sobie sprawe z tego ze Panie w zlobku nie sa od wychowywania, staram sie mu nie poblazac bo juz wszystko wymusza na mnie krzykiem, duzym bledem bylo ze na poczatku mieszkalam chwile z rodzicami ktorzy go strasznie rozpieszczali i na nic bylo moje gadanie, oni wiedza lepiej. Ja tez bylam miekka bo nie lubie jak placze, za pozno zdalam sobiensprawe z tego ze on mnie po prostu terroryzuje a nic mu sie nie dzieje, staram sie ignorowac jego wrzaski i wymuszanie ale dluga droga przed nami. Czasami jest mi z nim ciezko bo nie dosc ze pracuje w domu prxy komputerze, do tego obiad, sprzatanie, zakupy, wszystko sama i nie mam duzo czasu na zabawe z nim a on potrzebuje ciaglej uwagi. Jest tak okropnie *****iwy, glowa mu chod******azda strone i ciagle cos musi psosic, juz nie mam pomyslow jak na miego wplynac bo nic nie dziala, po prostu nie reaguje na nic. Przy obcych jest grzeczny, a jak sie bawi z dziecmi to aniol nie dziecko .dlatego pomyslalam o zlobku, ze to bedzie lepsze dla naszej dwojki, On sienwyszaleje, zajmie czyms w zlobku a ja troche odsapne i bede miecnczas na wszystko a po poludniu jak wrocimy ze zlobka bedziemy miec czas dla siebie na zabawe. Nie chce go w dzien zajmowac bajka jak ja pracuje, a on nie potrafi usiasc i oobawic sie sam, musi byv w ciaglym ruchu, na zakupach musze go nosic bo mi ucieka w sklepie z wozka wychodzi caly czas. Po prostu ma tyle enwrgii i ciagle sie nudzi. Nie ukrywam ze ja jestem wykonczona jego zachowaniem i nie mam pomyslu jak to zmienic.

Gość gość
Poczytaj książki na temat wychowywania dzieci. One nie mają "prostych rad", ale pokazują kierunek w którym należy iść. Pozycje które mi dużo dały: Język dwulatka Jak mówić, żeby dzieci nas słuchały, jak słuchać, żeby dzieci mówiły,

Gość gość
Do 14:25 dzieki za slowa otuchy :) Zapisalam go do nowego zlobka na wrzesien, jest 2 na liscue, jezeli nie bedzie duzego oblozenia to sprobujemy. Jak npsie nie zaklimatyzuje to go wypisze i tyle, to ze bedzie chorowal to zdaje sobie z tego sprawe, ale jak pojdzie do przedszkola to tez bedzie chorowal, tego nie unikne. Mam nadzieje ze sie mu spodoba i nie bedzie bardzo tesknil zs mama:) Nie powiem bo przyda mi sie chwila oddechu i zakupy w samotnosci bo teraz sue czuje jak samotna matka z oplaconymi rachunkami i wyxywieniem... Mam nsdzieje ze sie wyszumi i troche spokojniejszy sie zrobi. Zalezy mi tez na tym zeby nauczyl sie bawic w grupie bo teraz musi byv ciagle na 1 miejscu i nie daje mi chwili oddechu... wisi na mnie nawet w toalecie, Tyle jest dobrego ze chodzi spac o 19 wiec msm czas na kapiel i umycie garow

Gość gość
Jezyk dwulatka mam na polce Moj narazie ma nieco ponad rok ale chyba juz przeczytam:)