Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Moja córka wstydzi się swojego imienia.

Polecane posty

Gość gość

Witam moja córka ma na imię julia. Teraz ma na mnie zazłe że ma właśnie tak na imię,wolała by mieć karolina. Omawiają właśnie lekturę szekspira romeo i julia. Ma 14 lat jest w 2 gimnazjum. Tłumaczyłam jej że lepiej być julką niż józefiną. Jak mam do niej dotrzeć. Ciągle chodzi naburmuszona i nie chcę ze mną rozmawiać. Imię to dostała po zmarłej prababci.

Gość gość
Powiedz ze w przyszlosci trz bedzie stala przed dylematem jak nazwać dziecko i później jak to dziecko dorośnie to może jej miec za zle ze ma takie imię i jej tez bedzie przykro jak tak do niej dziecko powie.

Gość gość
Mi tez sie podoba bardziej karolina niz julia, co wy z tymi julkami amelkami i lenkami

Gość gość
Powiedz jej ze jak będzie pełnoletnia to sobie może iść do urzędu i zmienić, niestety ale przez 4 lata jeszcze musi się męczyć.

Gość gość
Imie jak imie nie ma się czego wstydzić. Teraz jej to może przeszkadzać bo jeszcze chodzi do szkoły więc wiadomo, inne myslenie ale za pare lat jej przejdzie.

Gość gość
Jak bylam w jej wieku też nie znosilam swojego imienia - Dominika. Teraz jest mi to obojętne. Fanaberie nastolatki i tyle. Przejdzie jej

Gość gość
To normalne dla takiego wieku. Przeminie, a ty nie zwracaj na to uwagi. Ja też jak byłam podlotkiem to miałam mamie za złe różne wydumane głupoty np. że nie mieszkamy na Florydzie.

Gość gość
Ja od maleńkości nienawidziłam swojego imienia, najgorszy wstyd zaczął się już z chwilą szkoły, bo wówczas poszłam do ludzi i nie mogłam przeżyć, że tak się do mnie zwraca coraz więcej osób. Byłam mieśmiała i zakompleksiona, no i jak miałam 18 lat zmieniłam je urzędowo, poczułam się cudownie, co prawda dużo osób się dziwiło, zwłaszcza nauczyciele w liceum. Nie żałuje tej decyzji. No ale ja czułam się z tym imieniem paskudnie od maleńkości a nie od wieku nastoletniego :)

Gość gość
Boze, jakbym czytala o wlasnej corce- ma 13 lat I nazywa sie Ania. Wolalaby Nicole... Gdzie popelnilam blad?! Haha :)

Gość gość
Julia, nikola, to imiona patologii.

Gość gość
Ania paskudne imie

Gość gość
Sama jestes paskudna :)

Gość gość
Patologia to ignorowanie zasad interpunkcji, a nie imie.

Gość gość
Teraz, tak nagle zaczęła sie wstydzić ? Moze ktoś jej dokucza z powodu omawianej lektury w szkole i stąd ten nagły bunt ? Warto poszukać źródła problemu, bo nie chce mi sie wierzyć ze nagle po 14 latach ma takie nieuzasadnione pretensje. Tym bardziej, ze nie jest to dziwne jak ja ten wiek imię, np Krysia czy Halinka. ( nie obrazajac nikogo :-))

Gość gość
W czasach szkolnych nie podobało mi się moje imię - Urszula, teraz bardzo je lubię. Może dlatego, że nie jest popularne imię.

Gość gość
19:11 spojrz na swoja coreczke to sie przestraszysz