Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ta sylwia to ile ma lat i co robi calymi dniami

Polecane posty

Gość gość
13:23-sylwio nie ukrywaj się za pomarańczem :D

Gość gość
13:41 Sylwio, dochodzisz już do stanu wyparcia się samej siebie, byleby tylko udowodnić swoją racje. ale poczytaj to i sama oceń :) typ pieniaczy odznacza się; a) nadmierna wrażliwość na niepowodzenie i odrzucenie: chodzi o wyolbrzymiony rozmiar emocji występujących w odpowiedzi na sytuacje, w których pacjent czuje, że odniósł osobistą porażkę lub że został zlekceważony przez partnera (partnerów) jakiejkolwiek interakcji o charakterze społecznym. Porażka urasta więc do rozmiaru klęski, rzekome zaś odrzucenie spostrzegane jest jako skandaliczna obraza i niewybaczalna krzywda. b) tendencja do długotrwałego przeżywania przykrości, np. niewybaczania krzywd, niesprawiedliwości i lekceważenia: pacjent miesiącami przeżuwa negatywne uczucia, a pojawiające się emocje są silne i niezwykle trwałe (mówimy wówczas o tzw. zaleganiu uczuć). c) podejrzliwość i stała tendencja do zniekształcania codziennych doświadczeń poprzez błędne ujmowanie obojętnych lub przyjaznych działań otoczenia, jako działań wrogich czy pogardliwych: jest to właściwy sens i istota nastawienia paranoicznego. Wszelkie podejmowane działania innych osób pacjent skłonny jest odbierać jako atak lub zagrożenie. Czasami w efekcie wykształca potocznie kojarzące się z pojęciem „paranoja” przekonanie, że „wszyscy są przeciwko niemu”. d) prowokujące do walki, sztywne poczucie własnych praw, niewspółmierne do potrzeb wynikających z aktualnej sytuacji: chodzi tu o cechę zewnętrznie przejawiającą się wygórowanymi reakcjami w odpowiedzi na spostrzegane jakiekolwiek (realne lub nie) zagrożenie własnego dobra, ponieważ pacjent jest wyjątkowo silnie skoncentrowany na własnych prawach i szczególnie negatywnie odbiera wszelkie przypadki ich naruszania. e) nawracające, nieuzasadnione podejrzenia dotyczące wierności seksualnej współmałżonka lub partnera seksualnego: sens chyba oczywisty, objaw właściwie nieistotny z punktu widzenia tego artykułu. f) tendencja do nadmiernego przeceniania własnego znaczenia, wyrażająca się utrwaloną postawą ksobną: postawa ksobna polega na odnoszeniu do własnej osoby wszelkich, czasem zupełnie niewinnych czy przypadkowych, pojawiających się w otoczeniu treści. Typowym przykładem jest obecne u pacjenta przekonanie, że incydentalnie napotkane osoby, śmiejące się z czegokolwiek w rzeczywistości z pewnością śmieją się z niego (lub rozmawiające o czymkolwiek – rozmawiają o nim). Osoba z nastawieniem paranoicznym wyróżnia się także często przekonaniem o własnej wyjątkowości – przebywając w szpitalu domaga się więc specjalnych względów, na przykład tego, by zajmował się nią wyłącznie ktoś z tytułem naukowym itd. g) pochłonięcie nie potwierdzonymi, „spiskowymi” wyjaśnieniami wydarzeń dotyczących zarówno bezpośrednio pacjenta, jak i całego świata: pacjent o cechach paranoicznych wykazuje czasem wyjątkowe upodobanie do wszelkiego rodzaju spiskowych interpretacji historii czy jakichkolwiek bieżących wydarzeń. Czasami buduje własną, mniej lub bardziej sensowną koncepcję funkcjonowania opresyjnej rzeczywistości. Tego typu przekonania często przez wiele lat ukrywa, na co dzień w większości sytuacji funkcjonując zupełnie poprawnie. więcej tutaj http://www.blogpsychologiczny.pl/2013/01/pomiedzy-awanturnictwem-wyuczona.html a tak ode mnie, powinnaś udać się na psychoterapię może jest dla ciebie szansa :)

Gość gość
I wiesz co ci jeszcze powiem tak od siebie? dużo wątków tu zakładasz tylko po to żeby się wykłócać o swoje wyimaginowane krzywdy i prawa. ty po prostu lubisz szum, skandal i zamieszanie wokół swojej osoby, choćby tylko wirtualne. ;)

Gość gość
zaraz cie postraszy wujkiem prokuratorem za ten tekst.

Gość gość
hahahhahahah :D

Gość gość
Też czytałam i szczerze to ja bym zwariowała gdybym miała tylu wrogów i tyle problemów.Podobno to trwa od wielu lat.Czy ludzie tu to taka konrynuacja czy tylko tak to wygląda?.Istotnie wiele szczegółów tu lydzie z jej życia podają,które potwiwrdza bądz nie a może ci ludzie te osoby celowo ujawniają tu takie punjty zaczepienia.Pisała tu o tym ile infirmacji znalazła o sobie ujawnionych celowo żeby zwrocić jej uwagę.Po co to robicie?Znalazła tu coś o prywatnych rozmowach w rdzinie ktore tu bezprawnie zostały ujawnione.Po co?Komu tak usilnie zależy na tym by go /ich tu rozpoznała.?Co im daje udowadnianie tego bądz usilne wmawianie ze jest zła ,psychiczna czy puszczalska?Co wam ti daje?,lepiej się czujecie.?Było coś o PS3 basenie kwiatku na urodziny czy o córce o czym nigdzie nie pisała ale zwrociła na to uwagę i znała zródło.Po co tak zwracać na siebie uwage ,po co usilnie chcecie dac jej do zrozumienia ze tyle o niej wiecie albo ze tez tu jestescie?Słowo przeciwko słowu.Prowokujecie,dokuczacie,plujecie jadem i agresłą słowną czesto wulgarnie i ordynarnie.Bawi was to?.Lepiej sie czujecie niszcząc ją?Bulwersujecie sie faktem że się broni.Zakładacie mnistwo prowokacji o uwłaczającej tresci a potem odwracacie uwagę od siebie.Może wy po prostu czujecie się gorsi,czesto czytam że komuś jej wiara przeszkadza,albo ze ona udaje,a wy czemu na siłę wmawiacue jej ze robi czego nie robi lub jest jaka nie jest.?Czy gdyby ktoś was tak opluwał to też bylibyscie potulni,przyznalibyscie racje osobie ktora rozpowiadała by o was nieprawdę?Musicie iść w zaparte?,co wam to daje,.O kim to świadczy?Odpowiedzi oraz motywy waszego działania nasuwają się same..zarówno tutaj jak i w środowisku ktire tych sytuacji dotyczy.Chyba nieprzypadkowo padło tu wiele imion.Ludzie myśleć!,Prawda i tylko Prawda!.Im wiecej bedziecie bruzdzic i kłamać tym więcej bedzie prostować,to chyba normalne.Kazdy człowiek zna siebie i kazdy ma prawo żyć spokojnie..i godnie.

Gość gość
Jakbys była inteligentna to zmoenilabys styl pisania chociaż.Nie bron siebie z anonima.Jestes dojrzala kobieta więc zacznij dostrzegać swoje błędy i przyjmować krytykę.Dojrzałość to praca nad soba , a nie ucieczka .

Gość gość
a czy s to nie jest przypadkowo jakiś facet z nadmiarem czasu hmm?

Gość gość
A czemu ma siebie nie bronić?dlaczego ma przyjmować krytykę jeśli sie z nią nie zgadza?.Kolejny raz próbujesz zmusić ją do tego by przyznała ci rację a to sie nigdy nie stanie,bo kazdy człowiek ma swój honor.Wmawiać komuś ze jest zły chory,kłamliwy i w ogole wszystko co najgorsze i jeszcze wymagać żeby potwierdziła ten stek kłamstwa?,to się wprost w głowie nie mieści!Po co ma to robić bo ty tak chcesz?po co ma dawać świadectwo nie prawdzie?Prawy człowiek daje świadectwo prawdzie i ma siłę by do upadłego stawać do walki o prawdę.Tą siłę daje Bóg i wiara,to Bóg karze jej walczyć .Niedoczekanie twoje.Nie wmowisz nikomu że białe jest czarne a czarne jest białe albo że słonko świeci nocą.Opamiętaj się .Chcesz by przyznjała ci rację żeby podbudować swoje ego czy wyleczyć komleksy?,a może słabo wypadasz na jej tle i to cie uwiera ?,najpewniej to o to chodzi.Nie uleczysz kompleksow wmawiając komuś najpodlejsze wady.Popracuj nad sibą i zrozum że to zła droga na poprawianie sobie humoru cudzym kosztem czu cudzym życiem a nawet kosztem jej reputacji i jej rodziny.

Gość gość
I dlaczego stale wmawiasz jej jakieś błędy,może to co jest błędem w twoim rozumowaniu ,wg niej wcale błedem nie jest i nie musi być,to tylko twoja subiektywna opinia.Każdy ma prawo żyć jak chce i każdy dokonuje swoich wyborów.

Gość gość
Sylwia skończ już, jesteś głucha i ślepa. Jestem na kafe od mniej więcej 2 lat i znam Twoje życie z kafe bo sama je opowiadasz. Wystarczy Cię troszkę sprowokować, zadać niewygodne pytania lub zarzucić kłamstwo i płyniesz ze szczegółami :/ Kiedyś straszylas mnie policją;) nawet moje IP niby miałaś dostać;) Od wielu lat mieszkam za oceanem, jak niby mam Cię znać osobiscie:/ Masz paranoje a to się leczy i pewnie mase innych schorzeń.

Gość gość
Kogo ty tu próbujesz wprowadzić w błąd?Nie dość ci?Lecz się!

Gość gość
Sylwia, kiedy Ty przyjmiesz do wiadomości, że to forum nie zmieni twojego życia, tylko porządny specjalista ? Nie pisze tego, żeby Ci w jakiś sposób dokuczyć, piszę tak dlatego, że bardzo mi Ciebie żal. Czytam Twoje posty i przeraża mnie, jak można tak się zapętlić w iluzji, jak można tak żyć odpisując na forum w prawie każdym temacie ? Nie szkoda Ci na to czasu ? Tak bardzo pragniesz kontaktów z ludźmi, że musisz tu pisać ? Oszczędź sobie tego i swoich nerwów, tym bardziej, że to, co ktoś tu pisze nie dotyczy czasami Ciebie.

Gość gość
hahaha

Gość gość
Prawie nigdy jej nie dotyczy. Ja też jej nie znam a pisała kiedyś,że wie kim jestem no w sumie to jest to troche smutne.

Gość gość
Ja jestem Sylwia i często zaglądam na kafe coś ktoś ma do mnie?

Gość gość
gościu sylwia, wiesz o kim piszemy

Gość gość
Chore to jest pisać o sobie w 3 osobie Chcesz to zyj jak chcesz ale sama dla siebie.Jak chcesz być między ludźmi to masz się dostosować do większości i koniec.

Gość gość
No jasne , Sylwia bo ty masz taki wspaniały autorytet ze jest czego zazdrościć.Owszem jestem prawa osoba, mam silny charakter ale nikomu niczego nie zazdroszczę.Nieskromnie mówiąc jestem lepsza od innych i przy okazji zdrowa na umyśle. W przeciwieństwie do ciebie.szkoda że tego nie widzisz. tacy jak ty nigdy nie przyjmą do siebie żadnej rady,sugesti bo są przekonani o swojej nieomylności.Wiesz że to grzech pychy?ty prezentujesz dokładnie taka postawę fałszywej katoliczki przekonanej o własnej świętości.Litości.Ty tego nie dostrzegasz ale skoro inni to widzą i mówią ci o tym to nie po to by dokuczyc. Zastanow sie nad soba bo zal patrzec. Zaczynasz popadac w paranoje.

Gość gość
A ty co sobą prezentujesz bo do tej pory nie zauwazyłam pokory czy skromnosci.albo dobrej woli.Jesteś złą osobą Ziejesz jadem na kilometr kopiesz i oczerniasz jesteś podła i chamowata,kolejny raz na siłe probujesz mi rozkazywać i wmawiac swoje zdanie nawet nie biorąc pod uwage ze moje zdanie jest inne i mam do niego prawo zwłaszcza jezeli dotyczy mojej osoby.Daj mi spokoj chora kobieto!Wiem kim jestem i znam swoją wartość,nie interesuje mnie twoje zdanie na moj temat bo przedewszystkim ty mnie nie interesujesz.Zajmnuj sie sobą albo idz sie leczyć.Koniec tematu!s

Gość gość
Lecz się. nie mam już nic do dodania.Skoro przejaw troski traktujesz jako atak, a swoje gorzkie żale wylewasz w każdym temacie to znaczy że nie znasz własnej wartosci bo jej nie masz.Nie musze byc skromna bo wiem ile mam zalet.Falszywa skromnosc nie jest w moim stylu. Będę pisać ile mi się podoba a z rozkazami to do własnych dzieci a nie do mnie oszolomie.

Gość gość
Śmieszna jesteś i godna politowania.Czyje rozkazy te z 17.21?.Sama już gubisz sie w tym co piszesz.!Poczytaj swoje wczesniejsze pełne jadu,chamstwa i prostackich epitetów teksty i nie nazywaj tego troską przewrotowcu bo to żałosne.Mylisz pojęcia i nie masz pojecia o tym jak wygląda troska.Nie potrzebuję niczyjej troski a już na pewno nie kogoś tak zepsutego do szpiku kosci jak ty.Koniec tematu.s

Gość gość
Lubie robić sąsiadowi loda.s

Gość gość
Widzę twoje ip sylwia bój się boga.

Gość gość
Boga sie pisze.!

Gość gość
19:57 Dlatego jestem za tym, żeby wszyscy ludzie obowiązkowo przechodzili badania psychiatryczne i ci którzy mają zaburzenia powinni byc odseparowani od innych , nawet nie powinni miec dostepu do internetu. Skoro koniec tematu to co się jeszcze plujesz? !:D skończ gadke i nigdzie się nie udzielaj to i nikt pisać nie będzie ! PS. tylko 2 wpisy są moje.

Gość gość
gość z 19:47 cytuję:"Nie musze byc skromna bo wiem ile mam zalet.Falszywa skromnosc nie jest w moim stylu. Będę pisać ile mi się podoba a z rozkazami to do własnych dzieci a nie do mnie oszolomie." T taki ktoś udziela lekcji pokory drugiemu człowiekowi. śmiech na odległość poza oceanem.

Gość gość
Wiem,że jestem.troche niezrównoważona.wczoraj jadłam kisiel pomidorowy i po nim całkiem mi odbiło.s

Gość gość
Ja twoje IP też widzę,przyszedł mi raport dziś o 6.39 mogę tu nawet wpisać ten adres jesli chcesz. Nazwa telefonu ,typ adres IP.numer do adresu godzina przejecia dostepu do urządzenua oraz nazwa miejscowosci takze uważaj ..bo ja jestem długo cierpliwa ale do czasu!Chetnie wykorzystam te dane i skonczy się!.s

Gość gość
ludzie wyżej maja rację w*********j schizofreniczko