Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćffff

Brzuch po cesarce

Polecane posty

Gość gośćffff

Pierwszy malam porod naturalny , teraz szykuje sie cesarka. Czy po cesarce brzuch wroci do poprzednich ksztaltow? Kiedy nalezy zaczac cwiczyc?

Gość gość
Po cesarce brzuch wróci do dawnego wyglądu. Ćwiczyć mozesz po 8 tyg. tylko z ćwiczeniami na brzuch powinnaś poczekać chociaż 12-16 tyg. Wszystko zalezy od kobiety i jak szybko dochodzi do siebie po cesarce.

Gość gość
Ja miałam 2 cesarski. Zaczęłam ćwiczyć po 2 miesiącach. Trzeba dać trochę czasu Ciału na Regenerację i zejście się mięśni. Co do płaskiego brzucha niby powrócił do stanu z przed ciąży ale jednak troszkę jest wypukły nad blizną.

Gość gość
Ja mam ta sama sytuacje - pierwszy SN teraz będzie cc i trochę sie boje o wygląd brzucha bo po pierwszej ciąży mam rozstępy i lekko wiotka skore na brzuchu. Boje sie ze teraz to już w ogóle będzie dramat ☹️

Gość gość
Ja mialam tylko jedno cc i cwiczenia ustalilam z fizjoterapeutka (w pologu glownie cwiczenia rozciagajace, po pologu juz zestaw cwiczen dostosowany do mojej kondycji i stanu miesni brzucha). I teraz jest nawet lepiej niz przed ciąża (w koncu wycwiczylam cale cialo i mam wciecie w talii)

Gość gość
Moja znajoma po ciazy doszla do swojej wagi, ale brzuch po cesarce ma bardzo odstajacy.

Gość gość
Cesarza nie ma wpływu na stan brzucha. Na to może mieć sama ciąża i uwarunkowania genetyczne. A samo cięcie nic nie zmienia.

Gość gość
A ja miałam cesarke dwa lata temu i naturalny 4 lata temu. A wiele osób mi mowi, że w ogóle nie wyglądam na matkę dwójki dzieci. Fakt. Sama widzę, że przed porodami miałam gorszą figurę niż teraz:) Uszy do góry. Nasz organizm cudownie się regeneruje ;)

Gość gość
Ale cwiczylas czy ciało samo doszło do formy?