Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krople do oczu na katar dla 4mies.dziecka? Proszę o pomoc

Polecane posty

Gość gość

Hej dziewczyny może którąś z was spotkała się kiedyś z takim zaleceniem lekarza bo jak dla mnie jest mega dziwne... Córka 4miesieczna od czwartku ma katar, w piątek lekarz przepisał a nasivin do nosa, lipomal i jeszcze jeden syrop. Dzisiaj pojechalam do znów do lekarza bo do kataru doszedł jeszcze mokry kaszel. Tym razem przepisał biodacyne (to podobno antybiotyk) do oczu ktorym mam zakrapiac nosek i rinocort tez do nosa podawać przez dwa tygodnie a na ulotce pisze ze to lek od 6 roku życia. Jestem przerazona, boje sie to podać córce. Może którąś z was się spotkała z czymś takim, może to normalne ale ja na razie wstrzymała się z podaniem, jutro jade z synem do kontroli do innego lekarza i m zamiar jeszcze poradzić się jego...

Gość gość
Nie ufasz pediatrze? Z tego powodu bedziesz wlokla dziecko do nastepnego lekarza, u ktorego beda inne chore dzieci? Nierozsadne. Tak ja sie spotkalam moj dr tez mi tak wypisal ale zapytalam JEGO a nie na forum czy sie nie pomylil. I powiedzial -ze hak cos jest do delikatnych oczu to moze byc stosowane w nosie . masz zle podejscie sama szkodzisz dziecku.

Gość gość
Gosc wyzej ma racje

Gość gość
Tak , leki do oczu swietnie leczą zielony katar. Moja pediatra przepisala mojej corce gdy ta miala 8 miesiecy.

Gość gość
Biodacyna na katar jest świetna

Gość gość
To pewnie nie jest żadna pomyłka. Ja kiedyś też się zdziwiłam jak dostałam krople do oczu a miałam je wkraplać synkowi do uszu :)

Gość gość
Niemniej jednak musisz przemyslec swoje podejscie. Czeka was jesszce iles infekcji i co za kazdym razem gdy ci sie nie spodoba porada lekarza bedziesz ciagnela chore dziecko do innego lekarza? Kazdy ma inne metody leczenia . i co jak drugi powie ze nie nie dawac to co pojdziesz do trzeciego?

Gość gość
Tak ozywiscir jestem nierozsadna bo ostrożnie podchodzenia do podawania leków małemu dziecku... Akurat mam powodu żeby nie ufać temu pediatrze i zamierzam przenieść się do innej przychodni, dlatego zapytalan. No ale dla co niektórych na tym wspaniałym forum oczywiście jestem głupia...