Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy to puste jajo :(

Polecane posty

Gość gość

Witam mam 2 dzieci i aktualnie jestem w ciąży, niestety lekarz powiedział, że to tylko puste jajo , ale po kolei. Ostatnia miesiączka 12 października 2016 roku. Cykle nieregularne ale średnio można przyjąć 28 dni (było nawet 32 dni a najkrótszy 24 dni). 13 listopada zrobiłam 3 testy, które pokazały 2 kreski - fakt, trochę czekałam aż się ta druga kreska pojawiła. 14 listopada, lekarz powiedział, że jest jajo płodowe, wielkość 4 mm i odpowiada ciąży 3 tygodniowej. 22 listopada hcg wyszło 2050. 23 listopada lekarz powiedział, że ma słabą maszynę i nie widzi nic oprócz jaja. 24 listopada - na już dobrej maszynie i u dobrego lekarza- dostałam info, że jest to 6 tyd i 1 dzień ciąży wg OM oraz a opis jest taki (po usg dopochowym): "W jamie macicy pęcherzyk ciążowy, Echa zarodka nie uwidoczniona. Ciąża pojedyncza. GS 9 mm, jajnik prawy z ciałkiem żółtym, o wymiarach 41x33 mm, lewy o wymiarach 28x18 - bez patologii. Obraz usg może odpowiadać wczesnej ciąży wewnątrzmacicznej lub pustemu jaju płodowemu. Konieczna kontrola USG za 10-14dni" Lekarka powiedziała, że na ciąże nie ma co już liczyć na 100% tym razem i żebym nie robiła sobie nadziei i nawet nie dała już skierowania na HCG, ale muszę iść jeszcze na drugie usg aby później iść do lekarza z 2 potwierdzeniami. proszę poradźcie o co chodzi pozdrawiam

Gość gość
Myślę że jest bardzo wcześnie, u mnie w 6t4d było widać dwie kropeczki przy jednym zarodku niestety w 8tc okazało się ze serduszko nie bije a dalej to sobie odpowiedz. Jak możesz to wrzuć tutaj swoje ostatnie usg. Jedyne co mogę poradzić to zrób sama bhcg w laboratorium na to nie musisz mieć skierowania i po 2 dniach powtórz. Będziesz wiedziała na co się nastawić. Trzymam kciuki aby wszystko było ok

Gość gość
Wynik usg jest w moim poście...lekarka- dodam,że polecana- powiedziała abym już nie liczyla na ciążę....

Gość Alina1983
Dla mnie to dziwne bo zarodek może pojawić sie do 8 tc a ona na 100% twierdzi, że go nie ma..nie rozumiem tego..powiem ci , że mam bardzo podobną sytuację 16.10 miałam ostatni raz okres, u ginekologa byłam wczoraj niby w 6 tyg jednak na usg wyszło 4 tyg i 6 dni i jest pęcherzyk ale pusty. Jeżeli owulacja się spóźniła to zarodka po prostu nie widać a jak było ok to już powinien być, ja test robiłam 21 .11 i była słaba kreska wiec wygląda na wczesną ciąże ..ale nie wiadomo co się okaże za dwa tygodnie..jestem kłębkiem nerwów..Między nami jest różnica 4 dni jak owulacja miałaś późno to masz 5-6 tydz także może zarodka nie być widac..w ogóle ciekawe bo też jestem w trzeciej ciąży a tu taki strach..niby trzecia a ja boję się jak o pierwszą

Gość gość
Tylko u mnie lekarka z tego co pamietam piwiedziała że nie widzi woreczka ( pęcherzyka) żółtkowy który na początku odżywia zarodek .

Gość gość
Dodatkowo wydaje mi sie że ustają objawy ciążowe np. Persi nabrzmiale a byly... Didatkowo ogromny jadlowstręt

Gość gość
Byłam w podobnej sytuacji jak ty, 3-cia ciąża, tydzień 7 a na obrazie usg jedynie pusty pęcherzyk ciążowy. Gin powiedziała, aby przyjść za 2 tyg. , bo być może owulacja była później. Niestety po 2 tyg. sytuacja się nie zmieniła.

Gość gość
A i odnoście bety, w przypadku pustego pęcherzyka beta tez przyrasta...Radzę poczekać 2 tyg. i będzie wiadomo. Wiem, że łatwo się mówi...czekać...Trzymaj się ciepło!

Gość gość
Ja rozmawiałam z dziewczyna w szpitalu ktora miała puste jajo i mówiła że beta rośnie ale nie prawidłowo wiec jak najbardziej można robić bete

Gość gość
Co wy za bzdury opowiadacie. Do ok 12 tc zarodek/płód rozwija się w stałym, ściśle określonyn tempie; nie ma tak, że zarodek pojawia się w 8 tc! Chyba że jest przesunięcie owulacji, ale to u autorki nie miało miejsca.

Gość gość
"Dziewczyna w szpitalu" nie jest żadnym wyznacznikiem. Czasami beta rośnie przez jakiś czas prawidłowo nawet przy pustym jaju. Jeju po prostu trzeba czekać. Dziećmi się zajmij.

Gość gość
a w jaki sposób lekarka określiła wiek ciąży? Ja byłam niedawno na pierwszej wizycie. Według OM 6 tydzień 2 dzień. Ja mierzyłam temperaturę w tym cyklu i robiłam testu owulacyjne i tym sposobem "wiedziałam", że owulacja była w 17 dc. Na usg był widoczny pęcherzyk ciążowy, zarodek i ciałko żółte. Serduszko już biło. CRL zarodka oceniło wiek ciąży na 5 tydzień 6 dzień (pasowałoby to nawet do tej owulacji w 17 dniu cyklu). Także jak nie ma zarodka, to nie ma CRL. Po wielkości pęcherzyka ocenia się wiek ciąży? Sprzęt mojego lekarza nie jest najnowszy, a widać było to co napisałam. Albo jest coś nie tak u Ciebie albo ciąża jest młodsza, owulacja była później.

Gość gość
a teraz doczytałam dopiero, że ta ocena wieku to według OM. No to pozostaje czekać. Ja w drugiej ciąży byłam na usg w równo 5 tydzień wg OM i był kilkumilimetrowy pęcherzyk w macicy. A w 7 tygodniu i 4 dniu - zarodek o CRL 1,36 cm. U ciebie po 10 dniach nadal widać tylko pusty pęcherzyk. Ale jakbyś poszła za tydzień to musiałoby już być coś widać.

Gość gość
Jak wy słabo myślicie... U autorki nie ma żadnego przesunięcia. OM jest zgodny z faktycznym wiekiem BO PO MIESIĄCU AUTORKA MIAŁA JUŻ POZYTYWNY TEST!

Gość gość
Ja miałam w pierwszej ciąży puste jajo. Lekarz robił usg w 6 tygodniu, było widać tylko jajo i ciałko żółte ale powiedział że jest wcześnie i tak może być. Jednak w 9 tygodniu zaczęłam krwawić, na usg było tylko jajo, już bez pęcherzyka. W drugiej ciąży w 5 tygodniu na usg było już bardzo dobrze widać dzieciątko z bijącym serduszkiem. Także tak to. Ale trzymam kciuki!

Gość Alina1983
A wiesz jaki miałaś wiek ciąży na usg 24.11? czy zgadzał się z OM? I przecież napisał czy tam napisała ginekolog ze widzi ciałko na jajniku, wiec jednak jest. Jadłowstręt to możesz mieć ze względu na stres bo ja też tak mam, po prostu nie czuje głodu. Nie chodzi mi o to ze zarodka całkiem nie ma do 8 tc ale czasem dopiero wtedy się pojawia na usg. Różnie bywa..poczekaj jeszcze ten tydzień i będzie wszystko jasne. Ja np z moim synkiem byłam na usg w 7 tyd i 2 dniu i było już wszystko, ale wiek ciąży zgadzał się idealnie co do OM . W pierwszej ciąży, która zresztą była wpadką wiedziałam , że owulację miałam koło 7-10 dc(bardzo wcześnie) a na usg byłam też w 6 tyg i wtedy był malusi zarodek. teraz u mnie w 6 tyg też nie ma nic ale mogłam mieć owulację koło18-20dc i wtedy sytuacja się zmienia..aczkolwiek mam straszne odruchy wymiotne i zgagę, czego w poprzednich ciążach nie miałam

Gość gość
24 byl 6tc i 1 dzien wg om

Gość Alina1983
No właśnie to jest zastawiające jaki to jest tydzień wg usg..może dużo wcześniejszy, owulację miałaś wcześniejszą(test wykrywa ciąże już 7 dni po zapłodneniu) i dlatego tam nic nie widać ...choć ta Pani doktor mówi, że na 100% to już po zwodach, ja ci życzę żeby na 100% się myliła

Gość gość
Ta 2 pani uznaje tydzien wg om. Na 1 badaniu czyli 14 pecherzyk odpowiadal 3 tygodniu ciazy.

Gość Alina1983
Ja jeszcze bym tutaj nie przesądzała sprawy..oby się myliła:)

Gość gość
Wg mnie niestety już po....ale w środę się okaże

Gość Alina1983
Nie myśl tak nawet bo to nie pomaga. Czytałam przypadki że w 8 tcy pojawił się zarodek..czekaj cierpliwie..ja mam też takie wahania..raz jest ok raz bardzo źle..ale nie można dać się zwariowac

Gość Alina1983
I co jak się czujesz autorko?