Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie jakies przepisy sprawdzone na dania z serem feta?

Polecane posty

Gość gość

mam tego dosc sporo, wiec bede musiala zuzyc. salatki to wiadomo, ale co jeszcze? w necie szukalam przepisow na danie z tym serem i makaronem ale sa wszystkie tak rozne ze ciezko cos wybrac, zdecydowalam sie w koncu na tunczyka z makaronem i serem feta i to byla kompletna pomylka:O jakies takie mdle wyszlo, moze z mojej winy nie wiem. Jak znacie jakies przepisy to prosze podajcie.

Gość gość
- pierś z kurczaka nadziewana serem feta i suszonymi pomidorami - pierogi z soczewicą, serem feta i koperkiem To tak na szybko przychodzą mi do głowy. Do tego wszelkie szopskie sałatki. Od biedy możesz z niego zrobić jakąś pastę na kanpki.

Gość gość
Makaron ze szpinakiem i serem feta plus czosnek

Gość gość
Placki ziemniaczane. Zrób normalne placki a do masy ziemniaczanej dodaj według gustu pokrojoną drobno lub "rozmemłaną" fetę. Ja uwielbiam makaron z sosem pomidorowym coś jak Napoli, do tego tuńczyk z puszki i drobno pokrojona feta. Fetę rozmemłuję w sosie, żeby się całkowicie rozpuściła i zagęściła sos. Lubię też fetę na kanapkach z pomidorem i majonezem (jest wtedy mniej słona).

Gość gość
Ja każdą ilość fety zjem na kanapkach: rozrabiam ją z odrobiną jogurtu (tak, żeby była jak pasta, bo prawdziwa feta jest serem kruchym a nie smarownym), doprawiam solą, pieprzem, ostrą papryką, ziołami (co kto lubi). To na dobry chleb posmarowany - uwaga!!- odrobiną miodu. I na wierzch rzodkiewki albo papryka.

Gość Panicara
Nalesniki nadziewane feta i szpinakiem! Mniam