Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zycie w zwiazku malzenstwie naprawde jest takie fajne i cooll

Polecane posty

Gość gość
a ja mam wspanialego meza, dbamy o siebie od 10 lat :)

Gość gość
klamiesz

Gość gość
małżeństwo i związki są fajne gdy nie ma zapieprzu przy dzieciach jak nie mam musu mieszkania razem jak nie ma rutyny i znudzenia,czyli miłość bez całej tej otoczki przymusów społecznych

Gość gość
Ten/ta znowu od przymusów społecznych, presji...Obsesje trzeba leczyć, bo się pogłębiają. Za kilkanaście dni obchodzę srebrne wesele. Kocham i jestem kochana. Autor/Autorka naprawdę nic nie rozumie, jeśli chodzi o małżeńskie poźycie.

Gość gość
Ja srebrne już mam za sobą, nie wyobrażam sobie życia bez mojego męża a on beze mnie. Razem idziemy przez zycie, bez fajerwerków, ale uważam, że fajnie. Dbamy o siebie, szanujemy.

Gość gość
zalezy od czlowieka, z kim jestes.No i zwykle jest fajnie poki nie ma dzieci i ma sie czas wolny, z dziecmi jest jedynie zapierdziel 24 h na dobe i ludzie sie od siebie oddalaja, koncentrujac jedynie na dzieciach a milosc w zwiazku pozostaje wspomnieniem.Tak natura dziala w celu rozmnazania, z tym ze ludzie, w przeciwienstwie do zwierzat, pozostaja ze soba mimo ze zadanie (tzn potomstwo) wykonane a zwierzaki zyja w pojedynke do nastepnego rykowiska,ktore nie musi byc z tym samym partnerem

Gość gość
gofno sie znacie

Gość gość
nie jest za fajne dla mnie fajniejsze bylo zycie singielki, teraz jak bym miala 2gi raz podjac decyzje zostala bym sama, albo chyba ze mieszkac osobno

Gość gość
Jeśli ktoś trafi na swoja połówkę, to tak, warto... My po 5 latach wzięlismy ślub, jestesmy 20 razem. Jest nam razem cudownie, ale bywało różnie. Trzeba dbać o siebie nawzajem, nie czepiać sie drobiazgów, pomagać wzajemnie, rozmawiać. No i miłość, jeśli kogoś połączy ogromna wzajemna miłość (tak jak nas), to ona nie pozwoli na rozpad związku, nieważne czy to związek małżeński czy nieformalny:)

Gość gość
06.46 Skoro już wspominasz o świecie zwierząt to nie zapominaj iż są zwierzęta monogamiczne, które potrafią się łączyć w jedna parę na całe życie, chocby łabądki czy wilki. Powolywanie sie na swiat zwierzat w celu wytlumaczenia natury czlowieka jest niekompletne a wręcz czesto stanowi jedynie wymowkę przed odpowiedzialnoscia. U ludzi w zwiazkach dużo zależy od dojrzałości psychicznej i spolecznej którą uzyskuje niestety coraz później.. Jak ktoś nie dojrzał do miłości (która nie jest synonimem seksu lecz intymności, zaangażowania, bliskosci) to raczej nie będzie szczęśliwy w zwiazku i oddany drugiej osobie.

W małżeństwie tak jak i w życiu bywa różnie. Ważne żeby te fajne momenty pamiętać a te gorsze wybaczać

Gość gość
Tylko na poczatku jest fajnie.pozniej juz tylko problemy

Gość gość
Mitem jest to, ze łabędzie łączą się w pary na całe życie. Jesli chodzi o zwiazki miedzyludzkie to nie ma reguły. Każdy czlowiek jest inny. Indywidualną sprawą każdego jest to, jak pokieruje swoim zyciem. Kazdy ma tez prawo do błędów bo jestesmy tylko ludzmi. Jesli ktos chce to niech bierze slub, ale z wlasnej woli, nie pod presją spoleczną. Kazdy niech pilnuje siebie.

Gość gość
akurat łabędzie są monogamiczne, jeżeli zdarza się "zdrada" to dlatego, że nie było potomstwa, ale to bardzo żadkie. Wracając do tematu: związek i małżeństwo to coś wspaniałego jeżeli ludzie się kochają i chcą być razem. Uwielbiam swojego partnera i bez niego nie byłabym taka szczęśliwa :)

Gość gość
Tak samo bociany.