Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krew mnie zalewa na to 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Patologia i dziecioroby przezerajace jak robactwo pieniadze ludzi ciezko pracujacych. Po co pracowac, wystarczy co 9 miesiecy pare ruchow posuwisto zwrotnych. Robactwo

Gość gość
Najgorsze jest to, że za to wszyscy płacimy. W sklepach wszystko podrażało. Tv kablówka nic nie tanieje, ani internet, OC poszło w górę itp.

Gość gość
wolalbys POwcom na osmiorniczki dac i tym ozlochlipom z wiejskiej na diety . Wez sie jepnij w czolo i zacznij robic dzieci koniobujco :-D

Gość gość
mysl tak,nic nietanieje bo nalezymy do uni i musimy doplacac do kozo jepcow oni nic nierobia a zryc muszą nie?

Gość gość
ale 500+ dostaja takze ci, ktorzy pracowali cale zycie i pracuja nadal :O na swoje robia, nie tylko na innych :O

Gość gość
Byliscie na wyborach? Na kogo glosowaliscie? Ja na Korwina.

Gość gość
Kiedy wreszcie cos dla singli? Bo juz dobrych pare tysiakow z moich podatkow poszlo na obce bachory - nie tylko na 500 plus ale i na ich szkoly, przedszkola, opieke zdrowotna itp. O tym chyba wszyscy zapominaja. Ja tez cos dostane w koncu? Dlaczego nikt nie pyta czy daje rade?

Gość gość ojp
chyba lepiej jak zwykli ludzie przeżerają te pieniądze niż miałby to robić aparat ADMINISTRACYJNO-URZĘDNICZY, nie? Przynajmnije część tej kasy wróci do państwa w postaci vatu czy tez innych podatków dochodowych czy akcyzy :O rozumiesz, że ty wolisz jak politycy przeżerają kase podatników na kolacyjki w restauracjach za 1500zł? :O

Gość gość
No tak patologia i dziecioroby wiele wnosza

Gość gość
Moja sprawa co robie z ciezko zarobionymi pieniedzmi. Z pewnoscia nie powinienem byc zmuszany do oddawania czesci bachorom obcych ludzi. Juz nawet nie wspominajac o tym ze w wiekszosci ta kasa jest przepijana. Z drugiej strony mowi sie o tym ze np rynek samochodow uzywanych przezywa obecnie rozkwit bo rodziny 500 plus ruszyly na zakupy. Mnie nie stac na samochod a musze im oddawac czesc tych pieniedzy w podatkach. Moim zdaniem to skandal. To jest niehumanitarne

gość dziś Ja też na Korwina. W przyszłym roku patola nie zobaczy mojej kasy. Raz, że firma chyba będzie przeniesiona za granicę. Dwa, że chcę namówić szefa na umowę o dzieło za 1500 co 3 miesiące.

Gość gość
Ja pracuje na kontrakcie wiec patola widzi najwyzej pare groszy z mojej kasy

Gość gość
Sęk w tym, że ta kasa z 500 plus nie idzie na dzieci tylko na samochody, tipsy i rzęsy dla patomamusiek, wódę i inne używki :O

Wredny się robię, bo jak czytam niektóre zgłoszenia do Szlachetnej Paczki, to wprowadziłbym 500+ dla osób od lat długotrwale niepracujących z więcej niż 2 dzieci pod warunkiem sterylizacji i podjęcia pracy.

Gość gość
Rozdawnictwo cudzej kasy

Gość gość
a ja jestem za 500 plus, to krok w dobrym kierunku, czyli w stronę SOCJALIZMU :-)

Gość gość
A ja swojemu dziecku za 500 plus kupiłam kurtkę zimową nike z najnowszej kolekcji. Sram na was co mówicie.

Gość gość
Moje 500 plus nie idzie na wódkę tipsy czy fryzjera. Zapisałam dziecko na kurs języka angielskiego. Drugiemu wzięłam na raty PC. Dzieciom kupiłam buty i kurtki na zimę. Do tych napuszonych: nic wam do tego na co wydajemy 500 plus. Jeśli nawet na samochód to nie przyszło wam do głowy że dzieci też z tego korzystają. Polak to pozazdrości wszystkiego. Zazdrościsz to wychowaj 3 czy 4 dzieci i zobacz że te 500 wszystkiego nie rozwiąże. I pomyślcie że te dzieci na wasze emerytury będą pracować. Na zachodzie rodziny z dziećmi również są wspierane i nikt tego nie kwestionuje. Biada tym narodom gdzie nie słychać placzu dzieci.

Gość gość
wcześniej narodzone zostały zadłużone :P Polska generalnie jest potwornie zadłużona, więc to bez różnicy i tak czeka nas dewaluacja waluty, więc wtedy to 500 plus nie bedzie już takie atrakcyjne, coś jak 50 plus ;-)

Gość gość
Nienarodzone dzieci i tak sie nie natodza bo kobiety wola hedonistyczne wygodne zycie niz babprac sie onsranych pieluchach.

Gość gość
oj mowicie ze marobic dzieci i żyć nie umierać a nie pomyslalyscie głupie idiotki ze dziecko trzeba ubrać i nakarmić. To co to jest te 500zl

Gość gość
Po co te ataki zazdrościsz więc do dzieła i ty tez możesz otrzymać 500 plus! Co za Dębiec w tym kraju.

Gość gość
Nie czepiam się jeśli 500 plus faktycznie idą na dzieci ale co innego jeśli korzysta patologia na fajki i wódkę. Przykładowo moja sąsiadka która ma 5 dzieci . Odkąd zaczęła brać 500 plus jej konkubent przestał pracować . Dzień w dzień zakupy obowiązkowe to sześciopak i fajki. Non stop biega do opieki i caritasu czy wszelkich możliwych fundacji byle tylko dali jej. A żebyście fejsa zobaczyli . O wszystko prosi i zebrze . Ostatnio nawet o rajstopy . Toż to wstyd bo rajstopy mniej jak 5 zł kosztują. Co dostanie od ludzi to zaraz sprzedaje. Jak coś takiego widzę to jednak mam negatywne skojarzenia .

gość dziś A jednak coś nam do tego, na co idą te pieniądze, bo idą także z naszych składek. Choć nie dziwię się, że korzystacie, bo chyba tylko głupi by nie skorzystał. Jednak nie jest to fajny pomysł. Jeśli od 2018 r. wprowadzą bezpłatną opiekę zdrowotną dla wszystkich to idę na bezrobocie. Jeszcze postaram się o jakiś dodatek z mopsu :D

Gość gość
Zebys Ty mogla kupic dziecku pc i kurtke nike ja przymieram glodem. I mowie to doslownie

Gość gość
Skoro przymierasz głodem to albo nie pracujesz więc nie odprowadzane podatku i nic wspólnego z programem 500 plus.. jeśli pracujesz i przymieraszm glodem to bardzo mało zarabiasz więc twój podatek też bardzo mały więc wkład w 500 plus nikly. Reasumując to nie program 500 plus powoduje twoja sytuację.

Gość gość
Nie dosc ze dostaje glodowa pensje to podchodzisz jeszcze Ty ze swoim dziecmi i wyrywasz mi ostatni kes z ust.