Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krew mnie zalewa na to 500 plus

Polecane posty

Gość gość
Tak naprawdę, to nie pasuje Ci uszczelnienie systemu podatkowego, koniec lewej akcyzy , lewych faktur, lewych zamówień publicznych, niezależnego zwrotu VAT. Boli, że skończyło się złodziejstwo??:) Skoro piszesz o innych ludziach per "robactwo", to napiszę Tobie- I vice versa. Nie pozdrawiam.

Gość gość
Udlaw sie tym 500 plus. Mam nadzieje ze wyjdzie Ci to bokiem

Gość gość
Jeśli od 2018 r. wprowadzą bezpłatną opiekę zdrowotną dla wszystkich to idę na bezrobocie. x To akurat jest świetny pomysł. Można będzie w końcu zamknąć Urzędy Pracy, które są wyłudzalnią dotacji i kasy unijnej na lipne szkolenia dla bezrobotnych prowadzone przez rodzinki i znajomych urzędników.

Gość gość
16.39. (16.37) i wzajemnie. Ja nie pobieram, ale zależy mi na Polsce silnej gospodarczo, zależy mi na tym, by ludzie mogli żyć godnie, by rodziły się polskie dzieci, by rodziny miały na chleb.

Gość gość
16.42 również uważam, że jest to świetny pomysł. Przemówić, idź na bezrobocie, może zlapiesz trochę pokory i szacunku do innych.

Gość gość
Zalezy Ci aby rodziny mialy na chleb, ale mi ten chleb odbierasz.

Gość gość
Wiecie ze przez socjalkomune i laicyzm to jest koniec naszej cywilizacji?

Gość gość
16.42 również uważam, że jest to świetny pomysł. Przedmówco, idź na bezrobocie, może zlapiesz trochę pokory i szacunku do innych. Pycha i arogancja kroczą przed upadkiem.

Gość gość
16.44 glodny chodzisz? Nie wierzę. Przez program 500+???

Gość gość
Nie pojde na bezrobocie bo nie potrafilbym okradac pracujacych. Moim zdaniem to nieetyczne. Siedziec i wyrywac z kieszeni innym a to zapomoga a to zasilek a to 500 plus

Gość gość
dziś Aaaa,do tej pory dzieciaczki chodziły z gołym zadem? teraz mają dopiero PC i kurtki? a kto ci kazał robić tyle dzieci? one będa pracowały na twoją emeryturę tylko ciekawe gdzie,bo rozdawać kasę jest łatwo ale jakoś trudno dać pracę by sobie na te 500+ zarobić. Zobaczysz jak będziesz jęczeć jak dzieci dorosną,zabiorą 500+ a ty przyzwyczaisz się do luksusu,będzie wesoło :):):)

Gość gość
I dlatego wszyscy mamy placic tym ktorym sie nie chce robic albo sa niezaradni zeby mieli na chleb? Sa ludzie ktorzy ciezko pracuja i maja na chleb czemu nie wszyscy moga na niego zarobic? Bo sa leniwi i z gory mowia ze sa pokrzywdzeni przez los, pomozcie. ja nic z domu nie dostalam. Rodzina dysfunkcyjna ale jakos sama sie wyksztalcilam i pracuje. Mieszkania nie mam musze wynajmowac ale ani raz nie prosilam nikogo o pomoc.

Tylko z tego powodu, że na umowie jest ubezpieczenie zdrowotne, pracuję na umowę. Jeśli ubezpieczenie będzie dostępne dla wszystkich, zrezygnuję z pracy i nie będę odprowadzał podatku (raz na kilka miesięcy podejmę się jakiegoś zlecenia). Założę się, że sporo osób tak zrobi, tyle, że mi nie da się nic udowodnić.

Gość gość
Tak wywołujecie zachód bo tam pomagają ale ile maja miejsc pracy jak rozwinięta gospodarkę wpiszcie sobie jakie przychody ma Polska a jakie Anglia to zobaczycie czy jest z czego dawać... Niech dają tylko zaraz nikomu tutaj nie będzie sie opłacało pracować nie będzie sie opłacało tworzyć miejsc pracy bo pracodawcy tylko dowalają składkami podatkami i innymi to wtedy skąd na to wezmą ? Dadzą wam ze swoich? Na Ch... Widzicie sobie krzywdy nie zrobią. Oni swoją kwotę wolna od podatku maja tylko oni cieżko pracują a nam manna z nieba leci ... Duże korpo i tak płaca za granica uderza to w średniaków którzy wyjścia nie maja... Zastanówcie sie nad tym co piszecie żeby porównywać sie. A sorry ale te pieniądze idą na dzieci bo kurtka bo kurs sorry nikt nie robi dzieci żeby na nie ktoś im dał ale widzę ze podejście sie zmienia i na moje dziecko ktoś ma mi dać... Żenada. Ja chce dobrze zarabiać mieć normalne podatki demokracje w państwie a kurtkę czy kurs dziecku kupie...

Gość gość
Mi byłoby najzwyczajniej wstyd brać od społeczeństwa na własne dzieci. Najzwyczajniej wstyd. Tzn ze splodzic dzieci potrafiłam ale już utrzymać i zapewnić im byt nie bardzo. Jak zwierzęta

Gość gość
No tak, wstyd. Popsioczcie jeszcze, lepiej na forum niż leczyć się na nadmiar żółci w woreczku żólciowym. :) Ależ kłuje niektórych, że komuś się polepszyło. Pisałam o uszczelnienie systemu podatkowego, bo stąd są m.in.pieniądze na cele społeczne. Kraść to ok, ale płacić uczciwie podatki, to już wrzawa? W wielu krajach europejskich państwo wspiera rodziny. Noo, ale w Polsce to przecież sama patologia mieszka, od Bugu po Odrę:) Po co patologii pieniądze na lepszy byt, niech siedzi w chlewie i zajada zlewki. Nie wiem, kto tu pisze, ale..współczuję .

Gość gość
PKB Anglii 2 tryliony USD PKB Polski 520 miliarda USD Ale nam to nic nie mówi bo my przecież jak na zachodzie dostawać musimy ... Żeby sie porównać to trzeba sobie podstawowe rzeczy porównać. U nas dług rośnie z każdym rokiem a w Anglii za 2, 3 lata bedą mieć nadwyżkę pieniędzy publicznych. Ludzie opamiętajcie sie i do szkoły bo to wszystko jest chore. U nas powstaje państwo socjalne a nie rozwojowe

Gość gość
Ale mądralo bierz sobie te pieniądze zobaczymy jak będziesz oddawać bo mądrzejsi wyjada stad i bedą sie z ciebie śmiać ale dobrze ze ci sie polepszyło. Gratuluje i życzę życia na socjalu

Gość gość
Jak nie chce siedziec w chlewie to niech po prostu uczciwie zarobi, a nie wyciage lape po cudze

Gość gość
A kradną najwiecej ci co ci to "dali" ale jestes ciemna masa i tego nie rozumiesz.

Gość gość
Boli was 500zł na dzieci a nie boało 1500zł na kolacje polityków w restauracjach, naprawdę Polski naród jest dziwny.. :(

Gość gość
DO WSCIEKLYCH na 500+ Dlaczego nie zmalujecie sobie pieciu dzieciakow? Dostaniecie 2000 i juz.

Gość gość
A kradną najwiecej ci co ci to "dali" ale jestes ciemna masa i tego nie rozumiesz.

Gość gość
I wydają kase na drogie rzeczy typu kurtki nike dlaczego nie kupilas synowi kurtke zimową z bazaru za 80zl tylko jakąś drożyzne

Gość gość
Powinni dać nie 500 tylko 5.000 zł i to nie w formie zasiłku tylko jako minimalne wynagrodzenie za pracę. 5.000 pensji to i dak dopiero połowa z tego co ludzie zarabiają minimum na zachodzie.

Gość gość
Całe pokolenia Polaków rodziły i wychowywały dzieci bez takich fanaberii i nikt im za to nie płacił. Jak chcesz mieć dzieci to płać tak było, jest i powinno być!

Gość gość
Widzisz Ty za moje pieniadze ubierasz dzieci w kurtki nike a ja od 9 lat chodze w tej samej spranej kurtce kupionej za 150 zl w markecie. Ty wysylasz na kursy po ktorych Twoje dzieci maja szanse znalesc lepsza prace lub wyjechac za granice ( i wbrew temu co mowisz nie beda placic na emerytury w Polsce) , ja tyram za grosze i nawet nie stac mnie na kurs angielskiego bo musialbym zrezygnowac z jedzenia. Ty kupujesz pcety, zeby mialy rozrywke, ja w tym czasie pracuje

Gość gość
Ja mam ponad 4,5 miesiecznie. Oficjalnie tylko 1500zl na 3 osobowa rodzine. Pieprze wasze gadanie :) Wezme 500plus i jeszcze rodzinne. A slyszlam ze nalezy mi sie 3tys becikowego. Normalne becikowe, dodatek z mopsu i jesscze jedno od gminy :) Kupie sobie za to torebke ochnika bo od dawna na nia poluje a pozniej mam w planach zrobic sobie brwi i usta :) Dziekuje za uwage

Gość gość
W Niemczech dają kasę na dzieci. W Anglii dają kasę na dzieci. W Belgii dają kasę na dzieci. I to od kilku dobrych lat.. W Polsce dają od niecalego roku- źle. Polacy są zazdrości, zawistni, bez pokory i empatii. Wstyd mi za to co tutaj przeczytałam. I to piszą katolicy,.. Na dzieci kasa was boli!! A jak s*******ny politycy zarabiają po 30 000 miesięcznie i są zwolnieni z podatku to gdzie k***a są Ci przeciwnicy 500+?!!! Pamiętajcie i politycy pobierają dodatkowo 500 na drugie dziecko. Zazdrosnicy... żal mi was 🖐️

Gość gość
Te bachory będą potem na Ciebie pracować tępolu a kasa z 500 + i tak wchodzi w obieg na rynek poprzez kupowanie towarów i usług. Dobrze ze Ty się nie rozmnażasz bo to by było dopiero robactwo