Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciąża u pulchnej.

Polecane posty

Gość gość

Hej. Ważę 90 kg przy 167 cm wzrostu. Czy bez problemu mogę zajść w ciążę i czy będzie u mnie widać brzuszek ciążowy?

Gość gość
Nie wiem, czy zajdziesz, taka jedna pulchna już dwa lata próbuje i nie może, jest zdrowa, robiła badania, wszystko ok. Zrzuć trochę kg., to na pewno będzie łatwiej.

Gość gość
Pulchnej?? Ty upasiona jak swinia jestes , przestan zrec , schudnij 35 kg to moze zajdziesz bo ktos ci to dziecko zrobi , przy tuczniku to raczej kandydata na tatusia nie ma co?

Gość gość
Hej,ja mialam 4kg wiecej od Ciebie jak zaszlam w ciaze.Brzuszek widac,nikt nie ma watpliwosci,czy jestem.w ciazy czy taka gruba?!Jestem w 8miesiacu ciazy i wszystko dobrze z dzieckiem :-)

Gość gość
Dlaczego jesteś pulchna? Chorujesz na coś czy lubisz sobie dobrze zjeść?Jeśli dasz radę to lepiej żebyś trochę kg zrzuciła bo możesz mieć problem z zajściem w ciążę.

Gość gość
To nie będzie brzuszek ciążowy, to będzie ogromny brzuchol.

Gość gość
Wiele pulchnych, a nawet otyłych kobiet zachodzi w ciążę.Fakt, że czasem nadwaga przeszkadza, ale najczęściej nie ma wpływu na płodność.

Gość gość
Autorko, ty nie jesteś pulchna, tylko otyła... a to już poważny problem zdrowotny. Nie piszę tego żeby ci dojechać- sama zachodziłam w ciążę z lekką nadwagą, ale miałam świadomość tego że jestem gruba i przed ciążą zrzuciłam bardzo dużo, a w ciąży wyjątkowo pilnuję wagi- ale nie nazywałam siebie "pulchną". Owszem, możesz zajść w ciążę jesli nie masz problemów z płodnością- czasami nadwaga jest związana np. z problemami hormonalnymi i to się już na płodności może odbijać. Ale zdajesz sobie sprawę z tego jakim obciążeniem dla organizmu jest ciąża? Kręgosłup, układ krwionośny, stawy- to wszystko ucierpi mniej czy bardziej dotkliwie, a przy twojej nadwadze możesz to boleśnie odczuć, i po porodzie mieć spory problem z samodzielną opieką nad dzieckiem. Brzuszek? A to już zupełna loteria, kobiety mają bardzo różne, ale raczej przy takiej wadze ludzie dłuuugo będą to brać za "ciążę spożywczą". Miałam koleżankę z otyłością właśnie, dopiero w 9 mcu ludzie zauważali jej ciążę. Nie mówiąc już o tym że możesz mieć problem z porodem sn, a po cc- z pielęgnacją rany i powrotem do normalnego funkcjonowania. Zdajesz sobie sprawę z tego że powinnaś przynajmniej 20 kg zrzucić?

Gość gość
Ty nie pytaj na forum ale lekarza. Zrób badania: Hormony, cukier, cholesterol i pewnie parę innych. Przy problemach.hormonalnych możesz mieć problem z zajściem w ciążę. Poza tym możesz mieć problem z donoszeniem. Pytanie skąd u Ciebie taka otyłość?

Gość Polki to wiesniary
Polki to sa najbardziej wulgarne i chamskie kobiety , z jakimi mialam do czynienia. Nic tylko oceniac innych , wyzywac , dawac pouczajace rady i sie madrzyc. Nie dziwie sie , ze ten kraj upada skoro kobiety , ktore powinny byc filarem rodziny i panstwa , s atak glupie. Co was obchodzi , czy ktos jest gruby , czy nie. Autorka zadala konkretne pytanie. Autorko u mnie w szpitalu podczas porodu pierwszego dziecka , byly osoby z nadwaga i otylosci i tak jak twierdzily , nie mialy problemow z zajsciem w ciaze. Ja mieszkam za granica i tu nikogo to nie dziwi, tak jak w PRL. Moja kolezanka jest otlyla , po 35 roku zycia urodzila trojke dzieci rok po roku, przez naturalne poczecie. Brzuszek normalnie widac ciazowy. Powodzenia

Gość gość
Zgadzam się z Tobą, że Polki bywają chamskie i wredne. Ale nie pisz, że są to najbardziej chamskie kobiety. Spędziłam za granicami naszego kraju łącznie parę lat: USA, Hiszpania, Bułgaria, UK, Francja. Uwierz mi, że Polki nie są najbardziej chamskie :) Kobiety to ogólnie wredoty :D Autorko, wiem że z nadwagą narażona jesteś na nadciśnienie i cukrzycę, a to jest niebezpieczne szczególnie dla dziecka. Poza tym wydaje mi się, że możesz mieć np. chorą tarczycę przy takiej wadze, a to już jest naprawdę niebezpieczne jeśli chcesz donosić. Aby zajść i urodzić nie musimy być szczupłe, ale jest to wskazane bo jest duże ryzyko komplikacji w przeciwnym wypadku.

Gość gość
U takich tłustych macior jak ty, opasła autorko, brzuch zaczyna być ledwo widoczny w 8 miesiącu. Schudnij wieśniaro bo dostaniesz zadyszki przy porodzie, a potem nie bedziesz miała siły opiekować się dzieckiem. Tylko idioci doprowadzają się do takiego stanu.Pogięło cię?

Gość gość
Lepiej troche schudnac przed ciaza zeby bylo lzej, zeby nie nabawic sie cukrzycy czy nadcisnienia. Ale nikt nie powiedzial ze tylko szczuple laski moga miec dzieci. Ja zaszlam w ciaze majac 78kg przy niskim wzroscie Przytylam tylko 7 i zaraz po pologu mam zamiar zaczac cwiczyc A brzuszek mam normalny. Ladny ciazowy okragly bez jednego rozstepu :) za 10dni rodze :)

Gość gość
Piszemy prawde , autorka doprowadzila sie do stanu chorobliwej otylosci , tu nie ma co cukrzyc ! Nie jest pulchna tylko otyla jak swinia , chce zajsc w ciaze w takim stanie , powinna najpierw schudnac , jak mozna zrobic sobie taka krzywde i tak sie upasc no i kto na litosc boska chce taka babe , dewiant czy taki sam prosiak?

Gość Gość9090
Ja w ciążę zaszłam bez problemu przy wadze 90kg. Nie miałam żadnych problemów w ciąży, żadnego puchnięcia nóg, cukrzycy, nadciśnienia, bólów pleców. Nawet wymiotów ani mdłości nie miałam. Poród u mnie trwał 3godziny. Po porodzie nie miałam problemów z opieką nad dzieckiem. Teraz jestem 3,5roku po porodzie i wzięłam się za siebie, nie jestem już otyła.

Gość gość
O matko...:O masz tylko 7 cm więcej ode mnie i AŻ 42 kg więcej... ja prdl, przecież ty wyglądasz jak kulka owinięta słoniną

Gość gość
masakra 90kg.... z takim tłuszczem i otyłością spędzać najlepsze lata życia kiedy powinno się być w najlepszej formie, jednąmamy tylko młodość. Jak ja się cieszę, że tak nie wyglądam. Potem patrzysz z wnukami na zdjęcia na starość, a tam wszystkie koleżanki, kuzynki i siostry laski, a ty taki baleron :o Mnie by było żal w takim cielsku najlepsze lata spędzić. Nawet się fajnie nie ubierzesz, nogi nie pokażesz ani nawet fajnego ciucha nie zaprezentujesz na sobie, bo wszystko przyćmiewa twoja nadwaga. Ja wiem, że wy zawsze czarujecie rzeczywistość i zawsze macie wcięte talie, zgrabne kobiece nogi, ładnie zarysowane twarze, zero drugiej brody i w ogóle super laski jesteście ale jak jest to raczej każdy widzi. Sorka alejaksię ma 90kg przy 167 cm togdzieś ten tłuszcz się jednak odkłada i chyba nie chceciemi powiedzieć, że 40kg poszło w cycki. No i nie mówicie, że jesteście zwinne i wysportowane, bo prawda jest taka, że nie możecie się zgiąć żeby sznurówki zawiązać. Mojej koleżance bebzol tak przeszkadza, że jak na stojąco zawiązuje to sapie i się poci normalnie. Zaraz się tutaj otyłe oderwane od rzeczywistości kobiety i będą zachwalać swoje ciąże, porody i wygląd zewnętrzny oraz książkowe wyniki badań i utwierdzać cię w twoim chorobowym stanie ale autorko na logikę weź czy lepiej być otyłym czy nie. Zrzuć chociaż te 20-25kg dla własnego dobra

Gość gość
Gość9090 dziś współczuję tym położnym i lekarzom którzy musieli na ciebie patrzeć bleeeah! mnie by było wstyd normalnie.

Gość gość
Autorka - jak każda grubaska zaraz powie, że ma piękne kobiece kształty, tj. krągle biodra, piękne, jędrne(broń boże obwisłe) piersi, zgrabne uda i oczywiście wcięcie w talii hahahahhaaaa, a nie figurę jak jakiś wieszak D:D:D

Gość gość
Pulchna???? O żesz ty! Pieczątka na szyję i do rzeźni z serbską szmatą!

Gość gość
"Autorka - jak każda grubaska zaraz powie, że ma piękne kobiece kształty, tj. krągle biodra, piękne, jędrne(broń boże obwisłe) piersi, zgrabne uda i oczywiście wcięcie w talii hahahahhaaaa, a nie figurę jak jakiś wieszak Dsmiech.gifsmiech.gif" xxx i broń Boże nie jest tłusta tylko pulchna i puszysta bo gdzie to ubliżać puszystym toć to niewypada i w ogóle to zbrodnia, za to chudzielcom wieszakom i kościotrupom można naubliżać

Gość Gość9090
Gość myślisz, że ja jedyna i pierwsza taka byłam? A oni zamiast skupić się na porodzie zastanawiali się nad moją otyłością? Przemyśl jeszcze raz co napisałaś bo jakaś oderwana od rzeczywistości jesteś. Pozdrawiam.

Gość gość
serbską szmatą? a cóż to takiego? :D

Gość gość
Gość9090 dziś Ja wiem, że lekarze czy położne to profesjonaliści ale przed samą sobą ci nie wstyd? ja jestem oderwana? kobieto BMI ani lustra nie oszukasz. Matko jak wy się utwierdzacie zawsze w tej otyłości. Wam jest z dietą psychiatra potrzebny :o

Gość gość
Puszcza się ze świniodzikami i zamierza wyrzucać z siebie małe tłuste szynkowary.

Gość Gość9090
Gość dziś tak jest mi wstyd dlatego dzisiaj moje bmi mieści się w normie i tyle w temacie.

Gość gość
Do przetwórni boczku z serbską szmatą!

Gość gość
Gnij w smalcu!

Gość gość
...i nie rodź skwarków

Gość gość
O koorfffa sikam:D