Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Xhuue

Angina

Polecane posty

Gość Xhuue

Witam od jakoś 8 dni mam powiekszone węzly chłonne byłem u doktora u laryngologa dali mi jakiś antybiotyk po 2 dniach poszedłem powiedziałem że chce zastrzyki bo długo tak nie wytrzymam przepisali mi zastrzyki biorę dzisiaj będzie 5 raz oprócz minimalnej poprawy głosu i że ropa mi spływa do ust nic się nie zmieniło nie idzie się normalnie napic zjeść czy ktoś miał może podobny problem? I się wypowie

Gość gość
Możliwe, że problem jest wirusowy, więc antybiotyk nic nie pomoże, trzeba przechorować jak przeziębienie. Kup sobie acetylcysteinę żeby rozrzedzać wydzielinę.

Gość gość
Dam Ci dobry sposób na migdały. Jeśli zauważysz pierwsze oznaki anginy to obędzie się bez lekarza, w twojej sytuacji też powinno przynieść poprawę. Kup jodyne i patyczki higieniczne. Możesz patyczek w jedynie i smarujesz migdały. Najlepiej na czczo lub długo po jedzeniu (odruch wymiotny). Smaruj kilka razy dziennie, działa też przeciwbólowe. Ja ostatnio wyleczylam tak ropień okolomigdalkowy (powikłanie po anginie). Jedyna to koszt kilku zł, nic nie tracisz a możesz wiele zyskać.

Gość tadzik90
A często masz anginę? Bo niestety, ale bardzo często ona spowodowana jest przebywaniem w pomieszczeniach gdzie jest nieprawidłowo konserwowana klimatyzacja. A wszystko przez wirusy i grzyby, które powodują różne choróbska układu oddechowego. Dlatego jeśli masz klimatyzację w domu lub biurze, koniecznie ją przeczyść z pomocą specjalistów, np. z firmy http://klima-pol.com.pl/nasze-uslugi/czyszczenie-klimatyzacji Bez tego bedziesz chorować non stop

Gość frabia
tadzik ma rację niestety. Ja mam klimę tylko w samochodzie, a i tak przez nią miałam problemy z gardłem. Mając klimę trzeba jednak często ją czyścić. Sprawdź lepiej klimatyzację, czy nie jest zagrzybiona. Możesz to zrobić tu: http://www.perfectclima.pl/rezerwacja/

Gość Trunk 25
Na moje klimatyzator typu split jest lepszy do domu, koszt założenia tego typu klimatyzacji może być wyższy ale można lepiej dopasować moc urządzenia do powierchni domu, agregat klimatyzacji zawsze instalowany jest na zewnątrz budynku, obczaj parametry tej klimy i zobacz, ja czekam aż mi założą fujitsu http://www.mirtor.com.pl/klimatyzacja-torun/ z sensorem podczerwieni który steruje klimatyzatorem i kieruje strumień powietrza na ciepło

Gość Gość

Włoskie inhalatory bardzo dobrze się sprawdzają i mam z nimi dużo pozytywnych doświadczeń. Jeżeli możesz około 200 złotych zainwestować to ewentualnie Novama Familino Pro, albo szukaj bez PRO. Ten ma bogaty zestaw podstawowy, którego nie spotkasz w zwykłej aptece. Najczęściej trzeba dokupić jakieś części, a tutaj ten problem nie występuje.