Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MichiruK

Kolory w salonie?

Polecane posty

Gość MichiruK

Hej. Mam taki dylemat. Kupuję meble do salonu. Wybrałam narożnik kremowo-czarny i meblościankę w kolorze śliwa wallis. Mam jednak dwie wersje mablościanki. Jedna jest cała w kolorze śliwa, a druga ma wstawki z czarnego połysku. O wiele bardziej podoba mi się ta druga, ale mam wątpliwości, czy połączenie mebli w dwóch kolorach i narożnika również w dwóch kolorach (choć na obu elementach jednym z kolorów jest czarny) to dobry pomysł, szczególnie w małym pokoju (jakieś 16 m2). Co wy na to?

Gość gość
Po cholere ci ta mebloscianka, jeszcze w takim malym pokoju?

Gość MichiruK
Noo cóż, to ma być salon, nie chce tam żadnej szafy, a aktualnie stoją tam stare meble na całą ścianę. Nie lubię, kiedy pokój jest tak zastawiony, więc postawiłam na niedużą meblościankę zamiast tego.

Gość MichiruK
Te, które wybrałam są malutkie. To nie typowa zabudowana meblościanka. Tylko komoda 60 cm szeroka, jedna podobna wisząca i szafka rtv. Więc nie zajmują dużo miejsca. Chodzi mi o zestawienie kolorystyczne.

Gość gość
No chyba padne na pysk "SALON "16m2

Gość MichiruK
No wybacz, nie wszyscy mają wielkie mieszkania. Niektórzy mieszkają na trzydziestukilku metrach i też chcą, żeby te metry wyglądały jak najlepiej. A jak cię tak razi wyrażenie "salon", to mogę je zmienić na "pokój dzienny". Grunt, że jest większy od sypialni.

Gość gość
Nie przesadzajmy, nie jest taki mały - widywałam jeszcze mniejsze. A planujesz jakieś obrazy na ścianę do swojego salonu? Na http://meandwall.pl jest duży wybór i zapewne znajdziesz tam coś, co będzie pasować do wybranych przez ciebie mebli.

Gość gość
Ja przy takich meblach milemaison.pl/Meble-Aluro-Palida , mam kolor szary. Uważam że świetnie razem to współgra i tworzy jedna całość. Bardzo mi się to podoba.

Gość gość
Ja mam jasne meble, lubię bardzo ten kolor mebli, zamawialam akurat w Kielcach - fmbmeble.pl/oferta/ mam jasne meble i także szare wnętrze, teraz najbardziej na czasie i uniwerslane.

Gość Martazpieczarek21
Z uwagi na fakt, że salon musi być wygodny, ale musi pełnić również funkcję reprezentacyjną, niektórzy mają trudności w jego właściwej aranżacji. Z jednej strony aranżacja salonu musi być taka, by pobudzała do działania, nie można wiec raczej używać kolorów nudnych, bo gdy zalegniemy na kanapie, to nic nam się już nie będzie chciało. Z drugiej jednak strony nie powinniśmy używać kolorów zbyt mocnych, chyba że na jednej ze ścian lub dwóch z nich. Jeśli użyjemy takich barw, które będą niepokoić, denerwować, to w takim salonie nie odpoczniemy, a odwiedzający nie będą się w nim czuli dobrze. Co więc będzie najlepsze? Odpowiedź znajdziesz na stronie http://twojewnetrza.net/2017/10/najlepsze-kolory-do-salonu-czyli-o-malowaniu-scian/