Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kierownik i ekspedientki w sklepie utarła nosa ciążowej księżniczce!

Polecane posty

Gość gość

Byłam w sobotę na zakupach, sklep odzieżowy, ale nie dla kobiet w ciąży tylko zwykły dla kobiet w różnym wieku, wyobraźcie sobie kolejka na kilkanaście osób, a wszystkie kasy otwarte, stała babka z wielkim brzuchem, nie pytała nikogo czy ją przepuści tylko miała wkurzoną minę. Gdy doszła jej kolej zaczęła rzucać się na sprzedawczynię, w stylu Czy pani jest ślepa? kobieta w ciąży stoi i czeka, ludzie nie przepuszczą, pani mogła mnie zawołać, na co ekspedientka, ze nie zauważyła jej , bo kolejka była gigantyczna, a ponadto nie jest to sklep ani dla kobiet w ciąży ani z jakimiś przywilejami, wszystkich traktują jednakowo, ta jak się nabzdyczyła! wezwała kierownika, kierownik, powiedział, że jest strasznie zajęty, bardzo mu przykro, ale takie rzeczy się zdarzają a jak się zle czuje to było zostać w domu! ta powiedziała, ze napisze skarge i więcej nie zrobi tam zakupow (oczywiście to co wziela to kupila :D ) na co jeszcze inna ekspedeitnka dodala o jak nam przykro :D Ja rozumiem wszystko, w aptece, w sklepie z żarciem przepuściłabym babkę w ciąży, bo wiadomo - jeść i po leki chodzić trzeba, no i w sklepie z rzeczami dla kobiet w ciąży, bo to jasne, ale żeby w zwykłym sklepie roscic sobie jakies prawa? przecież nikt jej nie zmuszal do zakupow tam

Gość gość
Dobre :-D popieram. Mogla poprosic wszystkch zeby ja przepuscili a nie z pretensjami. Durna kwoka. Jak by to byl moj sklep zabralbym jej rzeczy ktore sobie wybrala i zakazalbym jej tu przychodzic.

Gość gość
w sklepie z rzeczami dla kobiet w ciąży to kto kogo bedzie przepuszczac albo ,jak ?

Gość gość
ja niedawno urodziłam, brzuch miałam ogromny i jakoś nic mi sie nie stało od poczekania chwile w kolejce, przez całą ciąże raz moze mnie przepuszczono, a i tak czułam sie głupio bo każdy sie gapił, bez przesady ciąża to nie choroba

Gość gość
Poczułaś ulgę autorko jak to juz opisałaś? ;) To musiało byc traumatyczne przezycie skoro aż temat na Kafe temu poświeciłaś. :D

Gość gość
no właśnie słuchajcie a jak to jest w sklepie ciążowym albo w poczekalni do położnika? tam kto kogo przepuszcza? nie rozumiem, jaka jest różnica dla ciężarnej czy przed nią czeka 5 innych ciężarnych czy osób bez brzucha? u mnie w przychodni są np 2 gabinety pobrań krwi, jeden jest dla kobiet w ciąży a gdy już nie ma tych w ciąży to żeby rozladowac kolejke przyjmują tam tych bez ciąży, mi to bez roznicy, bo jak ide na pobranie to zwykle w wolny dzień, ale niektórzy się bardzo spieszą, a ciężarne raczej mają wolne. Hmm to samo w tramwaju - są takie dzielnice mojego miasta, że w wagonie jedzie cały geriatryk! Zastanawiam się wtedy, gdy do trwamaju wejdzie kolejna zdyszana babcia kto jej ustąpi? powie "jaka ta starszyzna nie wychowana?" czy może będą wyjmować dowody i bić się o miejsce kto starszy komu się należy? Nie cierpię rozczeniowej postawy! 12:45 taką normalną kobietę jak Ciebie to sama bym przepuścila :)

Gość gość
Kobieta w ciąży też musi kupić sobie jakies ubrania, właśnie tym bardziej, że jest w ciąży, brzuch rośnie i trzeba kupować większe. Ja teraz zawsze biorę męża ze sobą od kiedy zemdlałam ostatnio w sklepie, nie daje rady zbyt długo ustać, więc on czeka w kolejce a ja idę do samochodu. Oczywiście mężowi się to nie podoba, że muszę z nim jeździć ale nic na to nie poradze, że ludzie to chamy.

Gość gość
12.55- mozesz kupowac w internecie, albo po prostu przeprosic ludzi, a nie zgrywac oburzona damoche.

Gość gość
Powiedzcie mi ludzie taka rzecz : Dlaczego kobieta w ciazy nie moze postac w kolejce ? Dlaczego nie położy sie i nie lezy w domu w takim razie skoro tak jej wszystko zle robic? Przeciez nie nosi na sobie stu kilo czy bog wie co. Ciaza to naturalna rzecz, zaledwie trzy kg dziecka w brzuchu ale nie czuc tego ciężaru. Bylam w ciazy to wiem, brzuch nie przeszkadza w staniu, roznych pracach , bardziej przeszkadzał jak siedzialam. Tyjecie 5,10,20 kilo i wam nie przeszkadza ciezar a dziecko wam przeszkadza w staniu?

Gość gość
12:55 nie ludzie to chamy a ty nie dama, jakbyś była dama to byś chodziła do takich sklepów gdzie w ogóle nie ma tłoku :D widać nie stać cię na takie luksusy a opisana przeze mnie sytuacja miała miejsce w sklepie, który nie prowadzi sprzedaży ani odzieży ciązowej ani dla dzieci ani nawet dużych rozmiarów, bo moja znajoma chciała coś kupić w rozmiarze 44 i nie było, więc nie wymyślaj, że akurat w 8 miesiącu ciąży musisz kupić sobie bluzkę w rozmiarze S lub M :D

Gość gość
Pancia j****a. Ma bebzol to wielka ksiezna. Jesli mi by sie nie chcialo stac to bym podeszła do kasy i milo poprosiła o obsługę a nie miny stroic. To samo w tramwaju , stanie taka kolo ciebie, specjalnie uderza cie tym brzuchem zamiast powiedziec ze prosi o siedzenie. Miungwy chore

Gość gość
mam znajomą, która będąc w ciąży chodziła na spacery z psem ( stąd się znamy) chodziła normalnie chyba aż do tygodnia przed porodem :D wszyscy się śmialiśmy, że nikt z nas porodu nie umie przyjąć jak coś :P co więcej - ona teraz ma już roczne dziecko, jest w kolejnej ciąży. Wyobrazcie sobie, wsiadając do autobusu z psem, wozkiem i sporym już brzuchem jakoś nie rzuca się do zajęcia miejsca. Ja to nie wiem - jak kobieta w ciąży jest z wózkiem to może stać, a bez wózka to musi siedzieć? wydaje mi się, że po prostu te ciężarne, które żądają miejsca (a nie proszą) to taki typ człowieka - najpierw jako dziecko ich mamuśki wymuszały miejsce dla nich, bo księżniczka lat 4 lub 10 to małe dziecko i ma miękkie kosci i jak autobus zahamuje to będzie kaleką do końca życia :O potem jak ma 10-20 to nie może bo biedactwo zmeczone zyciem, potem majac 20-40 w ciąży, ustępujcie mi, potem 40-90 - ustępujcie mi bom starsza pani jest :D oczywiście za wyjątkiem ciąży tyczy się to również facetow, którzy niezależnie od okoliczności musza zasadzic swoje dupsko na miejscu i czytają kretynskie książki lub ogladaja seriale na tabletach a dziadziuś o lasce lub ktoś z maleńkim dzieckiem musi stać...

Gość gość
Strasznie dużo Polaczków na tym temacie. Widać , że wiele nie było w ciązy skoro twierdzi, że dzwiga się tylko 3 kg. ;) Natomiast roszczeniowe postawy nie podobajami sie ani u ludzi starszych, ani u cięzarnych, ani u takich jak ta co załozyła temat. Kiedy sama była w ciazy zawsze stałamw kolejkach, cóż źle się czułam, ale wiedziałam, że ludzie są podli i wolałam nawet nie prosić. Jeszcze by mnie na Kafe opisali. :D

Gość gość
Jak widze ciężarna to juz mi sie slabo robi , krzywi mine, pokazuje jak jej ciezko w kazdej sytuacji i trzyma ten brzuch tak jakby to byla katorga jakas. Ja bylam energiczna az do konca i sie nie rozczulalam nad soba

Gość gość
miungwy :D :D haha dobre :P mam śmieszniejszą historię - moja koleżanka mając 21 lat, wysokie obcasy, obcisłą mini, słuchawki na uszach stała sobie nad jakimś panem koło 50 lat, ten pan do niej " proszę pani usiądzie, przyszła mama powinna oszczędzać nogi, zwłaszcza w takich butach" ona usiadła a potem doszło do niej - on wziął ją za ciężarną, a ona po prostu ma dość duży brzuch, co przy drobnej posturze wygląda jak ciąża :P

Gość gość
Ciaza to nie choroba glupie pipy. To naturalna rzecz.

Gość gość
13:12 hahahaha baba miala wielki brzuch, ale facet jej dosral ;)

Gość gość
Macie racje. Ciezarne roszczeniowe to takie księżniczki ktore byly rozpieszczane jak byly male. Wyrosły na chamki . Nie przepuszczajcie takich ktore maja krzywe miny i sa obrazone na caly swiat. Przepuszczajcie tylko fajne ciezarne :)

Gość gość
Ciąża to nie choroba, rzeczywiście. Odrobina kultury to także nic trudnego. Po pierwsze temat jest "seksistowski". Ja sama moge uważać, że załozyła go jakaś zakompleksiona blachara, która pewnie obciagała w kiblu jakiemus facetowi żeby jej zapłacił za zakupy. Można? można. ;) dlaczego wy ludzie jestescie tak głupi, mało tolerancyjni i chamscy? ;) Normalnie Kiepscy i Marioka z Gabryśka. :D

Gość gość
dyskutowanie o tym gdzie ciężarna powinna w ciąży chodzić a gdzie nie są bez sensu. Jak chciała, to poszła do sklepu z ciuchami, nawet takimi nie-ciążowymi i nakupiła ciuchów w które się już nigdy nie zmieści. Jej sprawa. ALE jeśli chciała skorzystać z prawa do bycia obsłużoną wcześniej to wystarczyło grzecznie zapytać. Nie sądzę, że ktokolwiek by jej odmówił.

Gość gość
23:18 nie poplacz sie

Gość gość
No wlasnie. Ciężarna powinna otworzyc gebe i zapytac czy moze kupic bez kolejki a nie stac i czekac az sie ktos zlituje ;) rzeczywiscie miungwa

Gość gość
Ja nie przygladam sie w kolejce czy ktos jest w ciazy, nie jestem nastawiona na patrzenie czy jakas dama ma brzuch, patrze tylko na towar

Gość gość
13.04 Nie, ciąża to zdecydowanie nie jest stan, w którym każda kobieta się dobrze czuje. Ja nie mogłam dlugo stać w 1 i 3 trymestrze i nie chodzi tu o dzwiganie brzucha a o zawroty głowy.

Gość gość
To bylo trzeba se brzucha nie robic, to bys sie zle nie czula. Jak sie zle babo w ciazy czujesz, to sie c**a w domu lezy.rZECZY DLA CIEZARNEJ KLUPUJE SIE WCZESNIEJ, POKI DUZEGO BRZUCHA NIE WIDAC.