Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wolne niedziele od handlu

Polecane posty

Gość gość
Super, że PiS myśli o zwykłych ludziach xxxxx Czyli ja jestem niezwykły ? Dzięki :) Dyskusja jak zwykle nie doprowadzi do konsensusu, jedni będą za i pozostaną, inni (w tym ja) na nie i też pozostanę przy swoim. Uważam że to łamanie mojego prawa i wolności. Koniec kropka. Pozdrawiam i życzę miłego dnia.

Gość gość
15:01 trzeci post :) chociaz ktos sie wstawil za mna :)

Gość gość
gość dziś Pracujący w niedzielę często sami są zadowoleni, dostają dodatek i dzień wolny w tygodniu. Nie pracuję w niedzielę. xx g****o prawda, po prostu ma się dzień oddany w tygodniu i dopiero jeśli w ten dzień zostanie się zwołanym do pracy, liczy się podwójnie. A co mi ze zwykłego dnia, niedzielę wieksza część społeczeństwa ma wolną, można spędzić czas ze znajomymi, rodziną, ukochanym. a tak? Phiii co mi z tego oddanego dnia w tygodniu, kiedy to wszyscy pracują.

Gość gość
15:01 trzeci post :) chociaz ktos sie wstawil za mna :)

gość dziś Za niedzielę masz dodatek, jak pracujesz tak wyjątkowo. W innym przypadku nic Ci nie przysługuje, na umowie zleceniu też. Tak jak kiedy pracujesz non stop na nocki, też nie masz dodatku. "Wkurza mnie jak ludzie piszą, że skoro sklepy zamknięte to niech policja, strażak, lekarz też niech mają wolne w niedziele." A dlaczego? Oni są gorszymi ludźmi niż Wy? Ktoś Ci bronił zostać strażakiem, policjantem itd? Wybrałaś bycie kasjerem. "Ok, ktoś mi powie "to Zmień pracę!" Bardzo chętnie, marzę i szukam takiej pracy od pon do pt od 7-15 ale póki takiej nie ma to jestem tu gdzie jestem." Więc skoro jesteś tu, gdzie jesteś, wykonuj pracę, na jaką się zgodziłaś. Ja, przykładowo, chciałbym być milionerem i pracować godzinę tygodniowo w mojej wilii nad Pacyfikiem, ale niestety nie jestem. Nie mam więc pretensji do Szefa, że mnie oszukał i wykorzystuje (jak Ty), tylko działam coś w tym kierunku.

Gość gość
Z resztą nawet jakbym miała dodatek to wolę wolną niedzielę niż jakieś ochłapy. Nie znam osoby pracującej w niedzielę która byłaby z tego faktu zadowolona, chyba że pracoholik, samotnik

Gość gość
Nie gadaj ze dostaja dodatki. Ja za niedziele nic wiecej nie dostaje, pracodawcy to wstretne sknery

Pytam raz jeszcze - czemu nie pracujecie na takich warunkach, na jakich chcecie i macie o to pretensje do świata? Naprawdę jesteście tak... głupi i ograniczeni, że nie widzicie, jakie konsekwencje będzie miał zakaz handlu w niedzielę? Ile osób straci pracę? Wolicie stracić pracę niż postawić się szefowi, czy macie cichą nadzieję, że to kolegę wywalą?

Gość gość
Do 15:08 dla ciebie ochłap a dla kogoś potrzebne pieniądze ty jak nie chcesz pracować w niedziele to nie pracuj ale nie może być zakazu pracy w niedziele bo to jest głupie i niebezpieczne.

Gość gość
Tylko ci ktorzy nie pracuja w niedziele to chca by handel byl w niedziele, nie potrafia spędzać wartosciowo niedzieli tylko ciagaja sie po galeriach . Nie szkoda wam kasy? Na kupke zbierajcie na mieszkanie dla dziecka albo wycieczkę

Gość gość
Jak to stracą prace ci co pracuja tez w niedzuele. Co ty bredzisz, przeciez te osoby tez pracuja w innych dniach. Bredzisz chłopaku jak najety

Gość gość
Innacesible , przeciez nie ma tak ze ktos pracuje tylko w niedziele , p********z od rzeczy. To jaki by mial zarobek pracując tylko w niedziele

Gość gość
Do 15:11 ja pracuje w niedziele i nie chciałabym żeby jakiś oszołom mi tego zabronił a jak nie chcesz pracować w niedziele to nie pracuj żyjemy w wolnym kraju,

Gość gość
inaccessible89 dziś gość dziś Za niedzielę masz dodatek, jak pracujesz tak wyjątkowo. W innym przypadku nic Ci nie przysługuje, na umowie zleceniu też. Tak jak kiedy pracujesz non stop na nocki, też nie masz dodatku. "Wkurza mnie jak ludzie piszą, że skoro sklepy zamknięte to niech policja, strażak, lekarz też niech mają wolne w niedziele." A dlaczego? Oni są gorszymi ludźmi niż Wy? Ktoś Ci bronił zostać strażakiem, policjantem itd? Wybrałaś bycie kasjerem. "Ok, ktoś mi powie "to Zmień pracę!" Bardzo chętnie, marzę i szukam takiej pracy od pon do pt od 7-15 ale póki takiej nie ma to jestem tu gdzie jestem." Więc skoro jesteś tu, gdzie jesteś, wykonuj pracę, na jaką się zgodziłaś. Ja, przykładowo, chciałbym być milionerem i pracować godzinę tygodniowo w mojej wilii nad Pacyfikiem, ale niestety nie jestem. Nie mam więc pretensji do Szefa, że mnie oszukał i wykorzystuje (jak Ty), tylko działam coś w tym kierunku. xx Ale durnoty, żeby porównywać prace kasjera do pracy policji strażaka i lekarzy, no banda kretynów, umrzesz jak nie zrobisz zakupów w niedzielę? Dom Ci się spali? Zostaniesz okradziony? Dyskusja z debilami nie ma dla mnie sensu. Strażak, Policjant, Lekarz szkoli się uczy i podejmuje decyzję na całe życie wybierając ten zawód, a nie dlatego, że nie ma innej pracy. Kasjer bierze pracę bo taka dostępna, nie marzył o tym od dziecka że zostanie kasjerem i nie kończył specjalnej szkoły aby się w tym zawodzie wykształcić. Widzisz różnicę? Idąc tym tokiem myślenia, niech urzędnicy pracują w niedzielę, skoro sklepy są otwarte to dlaczego niby urzędy mają być zamknięte, niech pracodawcy płaca ochłapy, kombinują i wykorzystują pracowników w końcu sami się będą na to godzili decydując się na taką pracę prawda? Potrzeba regulacji prawnej, aby ludzie nie byli wykorzystywani i szantażowani, nie ma pracy więc pracodawca to wykorzystuje i ich wyzyskuje. Gdyby nie było ustalonej najniższej krajowej, to pewnie płaciliby po 800 zł i tez znaleźliby się chętni do takiej pracy, ci którzy nie mają wyboru.

Gość gość
Kazdy to wie ze Polacy to zakupoholicy.

Gość gość
Ja tylko czekam aż skończą się argumenty i zaczną wyzwiska, oczywiście od katolików najpierw. haha

Gość gość
Tak , oni umrą jak nie zrobia zakupow w niedziele ;) tacy sa Polacy, kolejna bluzeczka sweterek . Boje sie tych nadchodzących tłumów w sklepach :(

Gość gość
To dlaczego nie protesujesz przeciwko tak niskim zarobkom pracowników handlu, a ja nadal nie rozumiem dlaczego kasjerka w sklepie ma być czymś lepszym żeby on mogła w niedziele siedzieć w domu a np motornicza nie,

Gość gość
Po co wyzwiska , zaraz trzecia strona i nie ma wyzwisk :) Jestem za tym by kazdy mial wolna niedziele i byl wtedy z rodzina tak jak kiedys bylo. Bylo zdrowo i dobrze.

Gość gość
Ot ekonomiści się znależli:) Hahahahahahaha niedziela jest oddawana tym ludziom w tygodniu tak samo sobota, każdy pracujący na etacie ma tyle samo wolnych dni co urzędnik. Zamiast soboty i niedzieli taki pracownik ma wolny poniedziałek i Czwartek na przykład. Więc jakim cudem ma zabraknąć dla niego pracy, po prostu wszyscy będą mieli wolną niedzielę plus jeden dzień w tygodniu. Ewentualnie tylko niedzielę, jeśli ktoś pracuje w innym wymiarze pracy niż 5 dni pracujących na dwa wolne. Nikt nie pracuje 7 dni w tygodniu przez cały miesiąc. A jak ktoś zechce dorobić to nie zabraknie pracy, musi pokryć te osoby które maja wolne w tygodniu, jeśli w niedziele będzie zamknięte, to liczba klientów w sobotę i piątek będzie dużo wyższa, na pewno będzie potrzeba większej obsady.

Gość gość
Dobrze, bardzo prosze. Niech otworzą urzędy biura sądy przychodnie w niedziele. Kto jest za tym? Ja chce w niedziele isc do urzedu zalatwic sprawy bo nie mam kiedy? I co? Jestescie za tym by otworzono urzędy miasta , banki biura itp ?

Gość gość
Żyjemy w wolnym kraju jak nie chcesz pracować w niedziele to nie pracuj.

Gość gość
Jestem za otwarciem urzędów biur w niedziele , budowlańcy tez niech remontuja bloki w niedziele itp

Gość gość
Jak ktoś ma dużo pracy to i w niedziele pracuje a tobie nic do tego obyś ty w niedziele siedziała w domu.

Gość gość
Kto z was pracuje w biurze? Chcialbys pracowac w niedziele? Napisz

Gość gość
gość dziś To dlaczego nie protesujesz przeciwko tak niskim zarobkom pracowników handlu, a ja nadal nie rozumiem dlaczego kasjerka w sklepie ma być czymś lepszym żeby on mogła w niedziele siedzieć w domu a np motornicza nie, xxx No to niech motornicza wyjdzie na ulicę i zastrajkuje, zamiast zazdrościć gdy komuś może być trochę lepiej, po za tym to kolejny wyuczony zawód na który człowiek decyduje się wcześniej i poświęca kilka lat na wykształcenie się w tym zawodzie. Motorniczy jest potrzebny, komunikacja musi działać przynajmniej w minimalnym zakresie, zauważ jednak że w niedzielę lekarzy na oddziałach jest mniej niż w tygodniu, pociągi i autobusy kursują rzadziej, strażaków na dyżurze też jest mniej, bo oni nie pracują w każdy weekend, być może tylko jedną niedziele w tygodniu mają pracującą, tak samo jak policja, chociaż tej ostatniej w święta musi być więcej aby pilnować porządku i bezpieczeństwa, to są rzeczy ważne. Kasjerka jest tylko po to aby hrabia zrobił sobie zakupy w niedzielę, hrabia może sobie zrobić zakupy równie dobrze w sobotę:) A takich hrabi w niedzielę są tabuny, więc ekipa musi być większa, pewnie maja tylko jedną niedzielę wolną w miesiącu, a może i nawet tego nie mają. Ja pracuję w hotelu i pracuje nie tylko w weekendy, ale też i święta, dni ustawowo wolne od pracy, żadnego dodatku za to nie mam, wiem że ja na to nic nie poradzę, ponieważ hotel musi być otwarty, jestem świadoma swojego wyboru, ale jeśli ktoś może zyskać te wolne niedzielę, to ja się cieszę

Gość gość
Jestem za tym by kazdy w niedziele poszedl do pracy w takim razie :)

Gość gość
tylko jedną niedzielę pracująca w miesiącu miało byc a nie w tygodniu :)

Gość gość
15:33 drugi post :) lubie Cie :) ❤