Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak odzyskac pieniadze za prowadzenie konta w uk

Polecane posty

Gość gość

Głośno było jakiś czas temu o tym, że banki w Wielkiej Brytanii pobierały niesłusznie opłaty. Wtedy widziałem gdzieś w sieci info, że można odzyskać od nich sporą kasę. Czy komuś się faktycznie udało? Jak to zrobiliście? I czy to jest w 100 proc. legalne?

Gość gość
Nadal jest o tym głośno i chyba w sumie dopiero ludzie zaczęli o tym gadać. Odzyskałem kasę, trwało to kilkanaście tygodni, ale najpierw pytanie czy tobie ten cały zwrot się faktycznie należy. Sprawdzić warto, bo jednak spora kasa do ogarnięcia. Tutaj zostawiasz swoje dane - http://omniclaim.co.uk/core/zglos-sprawe Oni ci to sprawdzą. Daj znać jeśli ci przysługuje zwrot.

Gość gość
Można odzyskać pieniądze, ale najpierw sprawdź czy twój bank i twoje konto są na liście tych, gdzie można kasę odzyskać. Ja miałem konto w Santander i odzyskałem ponad 200 euro. A te firmy które ściągają kasę od banków biorą jakiekolwiek wynagrodzenie dopiero kiedy im się uda, więc chyba warto spróbować.

Gość gość
Jeśli Twoje konto jest na liście banków, którą widać tutaj - http://omniclaim.co.uk/core/pytania/ to zwrot prawie na pewno dostaniesz. Zresztą - nawet jeśli konto nie jest aktywne to i tak kasę zwrócą, tylko czekiem. A skoro płaci się tylko w przypadku powodzenia, to warto spróbować. Te opłaty jak na polskie warunki były bardzo wysokie.

Gość gość
Na stronie którą tam zresztą wskazujecie macie pokazane wszystkie banki i konta, przy których można ubiegać się o zwrot. Zresztą - zdecydowana większość osób nie ma nawet pojęcia o tym, że może się ubiegać o zwrot tych środków - to wciąż jest mało rozpowszechnione.

Gość boszkasna
Mnie również należała się kasa, złożyłam wniosek tak sobie, z ciekawości - właśnie Omni Finances. Nie wiem jeszcze dokładnie jaki zwrot mi się należy, ale jakaś kasa na pewno będzie. O ile tylko wasze konto jest na liście kont, za które należne są zwrotu to składajcie wnioski - to i tak nic nie kosztuje...

Gość kuba golicki
Nie miałem o tym zielonego pojęcia, a konto miałem w UK przez kilka lat. Czyli składam wniosek przez http://omniclaim.co.uk/core/zglos-sprawe i po prostu czekam na info zwrotne, tak? Z tego co pamiętam, to te opłaty były wysokie. Gdyby udało się odzyskać nawet część tej kasy, to byłoby coś.

Gość gość
Czekałem na kasę około 10 tygodni. 400 funtów. Nie odpuszczajcie im. Fajnie, że przynajmniej ktoś o tym mówi. W UK to by nie była wielka kasa, ale na nasz polskie to już fajna gotówka i odpuszczanie jej uważam za jawną głupotę ;-)

Gość gość
Omni nie ma wpływu na to, jak szybko kasa do was spłynie - to zależy od banku, ale raczej większość działa dosyć szybko - tak przynajmniej twierdzą ludzie. W pewnym momencie byli po prostu zasypani wnioskami i też musiało się to wydłużyć, ale komu przysługuje kasa, ten na bank ją dostanie.

Gość ramagest
Co do realnej kwoty zwrotu, to zerknijcie na to - "Przeciętnie opłaty te wahają się w przedziale od 5 do 35 funtów miesięcznie, co należy przemnożyć przez liczbę tygodni oraz powiększyć o należne odsetki od depozytu." Łatwo policzyć. W sumie to nieźle zdzierali. Blisko 200 zł miesięcznie za konto - nie słyszałem, żeby nawet konta vipowskie w Polsce zbliżały się cenowo do tych kwot. Totalny kosmos. Nic dziwnego, że wyszła z tego afera.

Gość gość
No takie były stawki, ale czym jesteście zaskoczeni? Przecież to UK. Fakt faktem wykorzystali wielu ludzi i wszystko musieli oddać, ale sami są sobie winni. Tzn. i tak źle to rozwiązano, bo w tym trybie pewnie tylko część ludzi skorzysta z opcji odzyskania kasy. Duża część nawet się nie dowie, że były takie możliwości.

Gość gość
Nie wiem czy chodziło o dokładnie tą aferę, ale koleżanka odzyskała od banki 1,5 tysiąca funtów. Wiem, że bardzo dużo płaciła za konto i też przez kilka lat. Na polskie ceny taka suma to dobre wynagrodzenie za 2 miesiące. Jeśli macie podstawę do odzyskania jakiejś kasy, to zdecydowanie radzę z tego skorzystać.