Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

demakijaż

Polecane posty

Gość gość

jak robicie demakijaż i czego używacie? Myjecie wodę jakimś żelem, mydłem? A może po prostu tonik?

Gość gość
ja używam jakiś żeli do buzi, jaki się nawinie takim zmywam ;)

najpierw micel i ewentualnie dwufazówka do oczu, później żel do mycia, a na końcu jeszcze tonik

Gość gość
Najpierw mleczko potem tonik. A jeżeli muszę zrobić na szybko demakijaż to jakiś dobry płyn micelarny, który zmyje również makijaż oka.

Gość gość
Olej z emulatorem, spłukuję ciepłą wodą. Potem delikatny żel, spłukuję zimną. Na koniec tonik.

Gość gość
ja używam pianki acnevect purifing cleanser z eldan cosmetics. Super oczyszcza skórę, zmywa cały bród i pozostawia skórę taką świeżą

Gość gość
też używam pianki z eldan do demakijażu. Fajnie oczyszcza i odświeża buzie

Gość gość
ja zmywam różnymi olejami np kokosowym

Płyn miceralny, później żel do mycia twarzy, ale wszystko delikatne, dla alergików. Raz używałam mocniejszych i miałam non stop przekrwione oczy przez to, były dla mnie za mocne. Czerwony Starazolin pomógł, okulista zasugerował zmianę kosmetyków i rzeczywiście pomogło :)

Gość gość
ja to różnie. Mam kilka produktów do demakijażu m.in. mleczko do demakijażu od eldan cosmetics, ale zdarza mi się też zmywać makijaż olejem kokosowym

Gość gość
żel węglowy z bielendy, ale jest to nowość i nie mam pojęcia czy jest już dostępny w każdym rossmanie

Gość gość
O, miałam dokładnie ten sam problem co holibka wczoraj. Dostałam tragicznego uczulenia na mleczko do demakijażu. To lecę po Starazolin!

Gość gość
Do demakijażu mam esencję witaminową z Bielendy, która skutecznie usuwa makijaż, oczyszcza cerę i dobrze tonizuje i nawilża skórę. Nie wysusza jej, dobrze odświeża i łagodzi podrażnienia, redukuje zaczerwienienia.

Gość emila222
ja też przerzuciłam się na kosmetyki od eldan cosmetics :) wreszcie mam dokładnie zmyty makijaż a do tego nie mam podrażnionej skóry :)

Gość gość
Używam płynu miceralnego, później woda z mydelkiem a na koniec krem :)

Gość gość
oczy zmywam tonikiem z garniera niebieskim, natomiast twarz zmywam emulsja do mycia twarzy z glikolem i witaminą C z bielendy, ponieważ mam przebarwienia po tradziku

Gość gość
Najpierw zmywam płynem micelarnym potem po czym myję twarz żelem iwostin purritin i smaruje twarz kremem z tej samej kolekcji a to dlatego iż mam słoności do trądziku. O co do płynu micelarnego w końcu znalazłam odpowiedni jego opis znajdujesz na blogu super rzeczach http://superrzecz.pl/super-rzecz-pielegnujacy-plyn-micelarny-nivea/

Gość gość
najpierw robię OCM a potem myję twarz pianką/żelem potem ewentualnie peeling - to zależy , a potem albo maseczka ,albo tonik serum, krem .

Gość gość
Jak zawsze mleczko z Graniera, następnie tonik :) Potem stosuje żel do twarzy, który mi ją oczyszcza :) a na koniec moje odkrycie roku czyli serum z witaminą C https://idealna.pl/kosmetyki/pielegnacja-twarzy/koncentraty-serum-preparaty-punktowe/perfecta-fenomen-c-booster-wyrownanie-kolorytu-nawilzenie-i-odzywienie-na-dzien-i-na-noc/ - na noc idealne :)

Jeśli mam dużo makijażu to najpierw mleczko do demakijażu. Potem żel + szczoteczka Braun Face i dokładnie myję całą buzię, ale już bez szorowania rękami :) Potem krem nawilżający. Jeśli nie mam makijażu to tylko mycie szczoteczką, czasami tylko poprzedzone tonizowaniem i krem. Odkąd używam szczoteczki demakijaż zajmuje mi dużo mniej czasu :)

Gość aabuenaa
Ja mam bardzo wrażliwą skórę twarzy i dość długo szukałam kosmetyku idealnego, który nie wywoływałby podrażnień a jednoczesnie skutecznie usuwał zanieczyszczenia. Trafiłam jakis czas temu na produkty marki Eldan Cosmetics http://www.eldancosmetics.pl/linie-produktow/demakijaz.html . Do demakijażu używam obecnie toniku z azulenem Idracalm Azulene Tonic Lotion. Ma naturalny skład ( azulen, ekstrakt z dębu szypułkowego czy kompleks roślinny ). Idealny także do cery z problemami pękających naczynek.

Gość gość
jest info na necie www.youtube.com/watch?v=V1uNg_GeUsM

Gość gość
ja zamawiam sobie z Korei taki enzymatyczny puder w granulkach który pod wpływem wody super się pieni i świetnie domywa.Odkąd go stosuje nic mi nie wyskakuje na twarzy. Moja znajoma za to zmywa sie tylko woda bez żadnego kosmetyki i mówi,ze zauważyła ogromną poprawę stanu skory.Ale jakoś się nie mogę przekonać jak zmyc podkład czy tusz sama woda...

Gość gość
Codziennie makijaż zmywam płynem micelarnym, następnie twarz myję żelem i na koniec tonik. Moja skóra jest bardzo wrażliwa, więc w grę wchodzą tylko dermokosmetyki, które zamawiam przez internet, tutaj: https://www.apteka-melissa.pl/