Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Straszny świąd po chorobie, pomocy

Polecane posty

Gość gość

Od tygodnia męczyło mnie straszne przeziębienie. Zatkane zatoki, potem kaszel i lekki dyskomfort w gardle. Przez kilka dni brałem Ibuprom Zatoki i pomogło. Leczyłem się tradycyjnymi metodami takimi jak herbatka z miodem i cytryną, kanapki z czosnkiem itp. Od dwóch dni czuję się zdrowy, ale jest jeden problem, który mnie dosłownie zwalił z nóg. Wczoraj wieczorem przed snem, zaczęły swędzić mnie nogi, drapałem się ale nie przestawały. Potem przeniosło się też na stopy i ręce, szczególnie wewnętrzna strona i między palcami. Świąd jest tak mocno, że o mało co nie zadrapałem by się na śmierć. Mieszkanko czyste, pościel też, spałem od tygodnia i nic takiego nie było. Dopiero wczoraj nagle w nocy zacząłem czuć potworny świąd, który utrzymuje się do teraz, ale już nie tak mocno. Kupiłem w aptece bez recepty lek na alergię, piję wapno, jest lepiej, ale dalej nie to co ma być. Czy możliwe, że Ibuprom zatoki wywołał takie nieprzyjemne objawy?

Gość gość
świerzb?

Gość gość
Raczej nie, nie mam żadnej wysypki, żadnych zaczerwienień skóry itp. Po prostu strasznie mnie swędzą i pieką stopy i dłonie.

Gość gość
COŚ musiało wywołać taki stan, kup eteryczny olejek lawendowy, naturalny w aptece i olej konopny do ciała również w aptece, połącz połowę jednego i drugiego specyfiku i smaruj tym swędzące ciało, nie martw się nie jest to takie tłuste jak by można sądzić po nazwie, szybko się wchłania. Nie używaj żadnych kosmetyków w tym czasie a pościel powinna byc wyprana w płynie Biały Jeleń i bez żadnych zapachowych czy zmiekczających dodatków. Gdyby stan trwał dłużej, pozostałą częśc oleju konopnego możesz połączyć z olejkiem eterycznym z drzewa herbacianego, ale uwaga on jest dużo silniejszy niż lawendowy i zdecydowanie ostrzej pachnie. Zacznij od łagodniejszego.

Gość gość
No to tak zrobię, dzięki za radę. Świerzb to na pewno nie jest, sprawdzałem się cały dokładnie i nie mam żadnych zmian skórnych, dosłownie nic co mogło by wskazywać na to, że jest to świerzbowiec. Myślę, że to bardziej jakaś reakcja alergiczna, ale nie wiem właśnie na co.

Swedzenie między palcami, to charakterystyczny objaw jakiejś infekcji. Często także plamy na klatce piersiowej, łuszcząca sie skórana łokciach, także na wewnętrznej stronie dloni. Być może jest to też reakcja, na jakiś lek. Idź z tym do dermatologa, albo lekarza pierwszego kontaktu. I picie dużej ilości wapna obowiązkowo

Gość uwaga na ibuprom
Moj znajomy też brał ibuprom duze dawki i dostał swędzącej wysypki oraz plamy na ciele....hydrocortyzon masc b.r pomgla Jesli dlugo bedzie swedziec cialo,kaszel oraz wybrzuszy wezel chlonny poczytaj o ziarnicy,czego nie zycze...zdrowka!

Gość gość
Ja też miałam podobną sytuację ale takie swędzenie bardzo długo się utrzymywało do dermatologa nie mogła sie dostać wiec zamówiłam sobie wizytę prywatnie w www.camea-instytut.pl. Na wizytę nie czekałam długo.