Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

dziwne jadra u niemowlaka

Polecane posty

Gość gość

Witam moj synek urodzil sie z wodniakiem jednego jaderka. Lekarz po porodzie mowil ze to normalne i ze moze sie wchlonac nawet do roku. Nie przejmowalam sie tym tylko zwracalam uwage zeby pieluszka byla luzno i nie uciskala. Jednak ostatnio zauwazylam ze ta jaderko w ktorym jest wodniak sporo rozni sie od tego drugiego. Jest ono wieksze i miekkie a to drugie jest mniejsze znajduje sie Duzo nizej i wydaje mi sie ze jest bardzo twarde. Synek ma 2 i pol miesiaca od urodzenia bylismy dwa razy na kontroli I bylo wszystko dobrze. Nie wiem czy ta roznica juz byla ale ja nie zwracalam na to uwagi czy dopiero teraz tak jest. Wydaje mi sie ze po urodzeniu bylo to mniej widoczne ale nie dam sobie reki uciac. Prosze poradzcie cos bo to moje pierwsze dziecko i nie wiem co jest normalne a co nie. Najbardziej martwi mnie twardosc Tego drugiego jadra. 28 grudnia mamy szczepienie ale nie wiem czy czekac i wtedy pokazac to lekarzowi czy pojechac wczesniej. Bede wdzieczna za odpowiedzi bo bardzo mnie to martwi

Gość gość
Chodzicie do chirurga dziecięcego? Ja bym poszła na wizytę, niech obejrzy.

Gość gość
Nie bylismy do tej pory u chirurga bo 3 tyg temu bylam z dzieckiem u lekarza na kontroli i lekarka ogladala go bardzo dokladnie i nic nie skomentowala powiedziala tylko ze wszystko jest dobrze. Jednak ja sie martwie. Nasz pediatra teraz jest na zwolnieniu i bedzie dopiero po swietach. Myslicie ze mozna czekac czy isc z dzieckiem prywatnie do kogos innego?

Gość gość
Wiesz co ale pediatra to sie tak srednio zna na jaderkach. Ja bym sie umowila do chirurga bo takie rzeczy wlasnie on powinien obserwowac i wytlumaczyc jak to moze wygladac co sie z tym może dziać i uspokoić Cię.

Gość gość
Dziekuj***ardzo za odpowiedz postaram sie jeszcze przed swietami dostac do chirurga. A moze ktoras mama powie mi czy u waszych synkow jaderka sa miekkie czy twarde? Przepraszam moze to glupie pytanie ale chcialabym sie troszke uspokoic