Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Złe wyniki morfologii u 6 miesięcznego niemowlaka!!

Polecane posty

Gość gość
a mówiłam nie kupuj soczków tylko zetrzyj jabłko i przez gazę wyciśnij, rozcieńcz woda gotowaną myśl kobieto

Gość gość
Pierwsze słyszę żeby organizm trzeba było zakwaszać przecież są nawet diety takie jak odkwaszanie organizmu, mocz powinien mieć odczyn zasadowy a nie kwaśny.

Gość gość
kwaśny, zasadowy prowadzi do zumu mało jeszcze wiesz a ja cos niecoś o moczach wiem

Gość gość
10:48 Ok bede wyciskala jak doba bedzie miala 48h :) Bo niestety nie dam rady obskoczyc z nim pediatry, isc na spacer bo ladna pogoda, sprzatnac przedpokoju z piachu i śniegu po spacerze, pocwiczyc na macie, ugotowac mu i nam obiad, nakarmic, uspic, poprzytulac, zrobic jego pranie i zajac sie tysiacem innych rzeczy :) O ile warzywa mam od sprawdzonego rolnika o tyle owocow ze sklepu nie moge byc pewna i nie widze njz zlego w kupnie soczku gotowego so ktorego owoce sa kontrolowanych upraw. Autorka

Gość gość
"Odczyn moczu powinien być lekko kwaśny - pH 5,5. Bardziej zasadowe pH - 6 i powyżej może wystąpić u osób na diecie wegetariańskiej i mlecznej."

Gość gość
Co nie znaczy ze na diecie mlecznej zasadowe ph jest ok poniewaz sprzyja rozwojowi bakterii a co za tym idzie moze sie wdac jakis stan zapalny.