Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jaki sposoby na nudności w ciąży?

Polecane posty

Gość gość

Bo ja już nie mogę. 24/7 mnie mdli, nie mogę jeść, nie mogę pić, spać nawet nie mogę, bo się budzę i chcę mi się wymiotować. Dziś zasłabłam. Głowa mnie boli... Już mam tego dość... Mam cały czas otwarte okno, ale ciężko mi się ruszyć z łóżka z tymi mdłościami, więc mój Partner ciągle pyta na co mam ochotę, czasem próbuje mi wmusić coś do jedzenia np ryż z kurczakiem. Ale zjadłam kilka malutkich "widelców" i mnie zemdliło. Nawet z wodą tak mam. Mały łyk wody a mnie już mdli. Jadłam troche chrupek kukurydzianych, je jakoś znosiłam, czasem suchą bułkę zjem, a przynajmniej pół na kilka godzin. Ale jestem tak wykończona, że ja już nie wiem co robić. Jakie macie sprawdzone rady?

Gość gość
jedz minimalne porcje ale czesto. mi pomagal imbir, poza tym zawsze mam pod reka migdaly albo orzechy laskowe i owoce. po owocach mnie nie mdli. ostatnoi mam tez straszny apetyt na sery, serki, twarogi, ale wszystko w malutkich porcjach.

Gość gość
Spróbuję zjeść jabłko, chociaż gryza i zobaczę jak będę się czuła. Imbir u mnie nie przejdzie, bo nie jestem w stanie napić sie herbaty. 2-3 łyki to max na dzień. Ale dziękuję za odpowiedz.

Gość gość
Imbir , dodawać mozesz do wszystkiego, ja dodawalam do herbaty , jeśli nie masz swiezego moze byc przyprawa imbir mielony ktora dodaje sie do flaków , tak wiec zupe flaki mozesz spokojnie jesc ile wlezie , ja cala ciąże jadlam imbir , bardzo mi pomogl

Gość gość
Od razu dodam ze imbir jest jak najbardziej bezpieczny

Gość gość
O to dobre rozwiązanie może być, bo najchętniej teraz zupy jem, w malutkich ilościach ale jednak. Spróbuję z tym imbirem. Dziękuję.

Gość gość
Jedyny sposób jest taki, że musisz to przeczekać. To na pewno minie. Pij dużo wody małymi łykami zebys sie nie odwodniła. Jedz często małe porcje, mnie bardziej mdliło gdy miałam pusty żołądek. Spróbuj migdałów, mięty pieprzowej. A wymiotujesz w ogóle? Bo wymiotów nie warto powstrzymywać, jak zwrócisz zrobi ci sie lepiej

Witajcie dziewczyny :D właśnie niedawno dowiedziałam się, że jestem w ciąży i powiem wam, że strasznie się boję tych wszystkich objawów z nią związanych m.in. właśnie mdłości. Ostatnio wyczytałam, że to może być dziedziczne http://www.mamazone.pl/artykuly/na-czasie/aktualnosci-i-trendy/2010/ciazowe-mdlosci-po-mamie.aspx i oczywiście pierwsze co zrobiłam to zadzwoniłam do mamy i zapytałam jak to było u niej, no i niestety okazało się, że miała bardzo silne mdłości, które męczyły ją nie tylko na początku ciąży :( teraz jestem przerażona, bo źle znoszę takie sensacje, proszę powiedzcie czy to faktycznie tak jest?

Gość gość
Mi pomagała cola parę lykow z rana i przechodziło do małych mdłości a tak to co zjadłam albo poczułam zapach jedzenia to.zaraz wymioty.

Gość gość
Mięty w ciązy nie polecam. Moze spowodować poronienie.

Gość Staranka
Nic nie zrobisz. Przeczekaj. Ja wymiotowalam od 7 do 16 tygodnia. Teraz w 17 sie skonczylo. Alleluja! Schudlam 12 kilo. Nic mi nie pomagalo. Rzyganie non stop, nawet po wodzie.