Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skuteczne sposoby na ząbkowanie.

Polecane posty

Gość gość

Mój synek ma pół roku. Od 3 miesięcy ząbkuje ( tak stwierdziła pediatra). Ostatnio stwierdziła że wychodzą mu 4 ząbki. Jeden delikatnie przebił się przez dziąsło jak miał 4 miesiące i dalej nie wychodzi. Przez ostatni tydzień " wszystko na nie". Spać nie,jeść nie,na ręce nie itd. Wczoraj przez cały dzień zjadł 2 butelki mleka po 120 ml + troche soczku z marchewki a w nocy butelke 120 ml kaszki. Próbowałam żeby zjadł więcej.. Pluje z wielkim płaczem. Wszystko jest zaślinione. Stosowałam już chyba wszystkie preparaty. Teraz testujemy dentosept. Różnego rodzaju gryzaki. Nic nie działa.. W dzień nie śpi,w nocy pośpi z 2 godziny z pobudkami co 15 minut. Nie mam już pomysłów jak mu pomóc.

Gość gość
Nikt nie odpowie?

Gość gość
Dentinox i syrop przeciwbólowy , gryzak do lodówki

Gość gość
Camilia (Boiron) najlepsza i bez chemii.

Gość gość
Nie ma skutecznych sposobów. Gryzaki, żele nie pomogą. Jedynie leki przeciwbólowe, ale tego nie można dawać cały czas. Do wyjścia wszystkich ząbków masz jeszcze 1,5 roku. Więc co zostaje? Tulic, nosić, być blisko, przeżyć. Tyle.

Gość gość
Tu Autorka. Wymienione przez Was środki nie przyniosły efektów. Gryzak z lodówki non stop daje ale mały go nie chce. Woli swoją własną pięść albo stopę. Dziąsło na dole aż białe i spuchnięte. Mam nadzieje że niedługo te pierwsze ząbki wyjdą. Gdzieś słyszałam że z każdym kolejnym ząbkiem będzie lepiej..ale czy to prawda? Nie wiadomo