Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

znacie kogos kto ma na karku komornika?

Polecane posty

Gość gość

Jesli tak to z jakiej przyczyny? Chwilkowka? pozyczka, bo ktos z rodziny zachorowal, czy moze niepotrzebny zakup?

Gość gość
Znam . Pożyczka a co ?

Gość gość
też znam , dwie pożyczki w różnych bankach i alimenty

Gość gość
No bo dowiedzialam sie, ze znajoma osoba z firmy ma komornika. O dziwo osoba rozsadna, wiec zastanawiam sie jak mozna sie wpakowac w takie bagno.

Gość gość
Upadek firmy.

Gość gość
Oj można to jest chwilą..są różne sytuacje życiowe . Z resztą tonie twoją sprawą tylko kolezanki

Gość gość
Tak , moja matka boto taki lekkoduch, nigdy nie placila czynszu bo po co imprezki z gachem wazniejsze i nabrala w pip chwilowek

Gość gość
Znam. Rozmaite pożyczki i chwilówki wydawane na bzdury a teraz płacz i zgrzytanie zębów.

Gość gośćesmeralda
Takich jest miliony w tym kraju,osobiscie znam ojca biologicznego mojego dziecka,ma juz komornika na karku,ale wychowanie kosztuje duzo wiecej,poprostu wszelkie rachunki nalezy placic na bierzaco,kazdego to obowiazuje

Gość gość
Moja mama . Kiedyś jej znajomy i ówczesny pracodawca wziął na nią pożyczkę . Na jej dane ona do tej pory nie może ruszyć tyłka żeby iść i wyjąć sygnatura sprawy i to wyjaśnic

Gość gość
Tak. Mój obecny mąż na 1,5 mln długu alimentacyjnego u byłej żony. Ale mój mąż to facet majętny. P dzieci dba..ale płacić 7 tys miesięcznie nie będzie. Z prostych przyczyn. Była za ten hajs robi sobie operacje plastyczne. Placi tyle ile kosztuje utrzymanie 2jki dzieci- 3 tys. Dług ma od dawna już. Wszystkie swoje nieruchonośvi w tym dom wart 2 mln przepisał na mnie:) firma rowniez na mnie:)

Gość gość
19h48 dla ciebie to dobrze :) a tak powaznie to najbardziej sie obawiam, ze ktos na mnie pozyczke weznie :/

Gość gość
Sama miałam kiedyś, po latach odezwały się mandaty za jazdę na gapę, odbiła mi się beztroska w smarkatych czasach. Ciągnęło się trochę, komornik się odezwał przy pierwszej umowie o pracę. Wstyd to był dla mnie nieziemski, nikomu się wtedy nie przyznawałam, dogadałam się i spłaciłam najszybciej jak mogłam. Chwilowy epizod i dał do myślenia, naprawdę to jedno z najbardziej przykrych i upokarzajacych doświadczeń. Nikt z otoczenia by nie podejrzewał. Ale mam też kuzynkę która się wpakowała w chwilówki, typowa durna dziewczyna, niby z mężem ale ten mąż równie nierozgarnięty jak ona, dochody ukrywają, chowają się w domu jak pukają windykatorzy, kiedyś widziała ich pod własnym domem to przeszła z wózkiem obok i udawała że to nie ona, nawet o tym opowiadała... ja bym nie wiedziała gdzie się podziać ze wstydu. W końcu jej rodzice spłacili bo bali się właśnie że zaczną się najazdy komornika z policją a oni z dzieckiem wylądują na bruku, ale niewiele ją to nauczyło.

Gość gość
dziś U mnie też mandaty za jazdę na gapę urosły do 900zł jeden ,a drugi na 1.200zł.Spłacam po 50zł/oba

Gość gośćlaluna
Niech nikt nie ma pretensji do kimornika jak oszukuje,a alimenty zasadza sad,mozna sie odwolywac,oczywiscie zaleznie od zarobkow,zobowiazane sa tez kobiety,zalezy kto wychowuje dziecko,a zeby tej co tai zarobki i majatek meza,tak zrobil ten maz,jesli innej tak zrobil,to nalezy pomyslec i wczesniej sie zabezpieczyc,bo facetowi tak wygodnie poki nie znajdzie sie nastepna,facet w pizo to by placil na bierzaco mialby z glowy problemy

Gość gość
jak wyglada procedura przy jezdzie na gape :/ w sensie po jakim czasie przychodzi wezwanie do zaplaty itp, cwemu od razu nie zaplacilyscie?

Gość gość
21.03 Kobieto nie życz nikomu źle. Nie wiesz jak wygląda sprawa pomiędzy moim mężem a jego była już żoną. Ta kobieta dostała cały majątek mojego męża. Czyli 3 mieszkania, ogromny dom, który jej wybudował, 2 działki. Oddaj jej to bez żadnego ale. 4 lata po rozwodzie poznał mnie..zalożyliśmy razem firmę i super to działa. Ja jestem również z majętnej rodziny. Miałam swoje 2 mieszkania i również dom rodziców( jedynaczka), mąż ufa mi bezgranicznie a i ja nie zamierzam go oszukiwać. Nie bądź zazdrosna o pieniądze..czy jesteś jak była mojego męża.."DAĆ JEJ PALCA TO CALĄ RĘKĘ BY ZŁAPALA". ona też ma dobrze płatną fuchę. O dzieci mąż dba..nie zioń ogniem źmijo.

Gość gość
Ja od mandatów. Czemu nie zapłaciłam od razu? Bo miałam 18 lat, mandat to były dwie moje dniówki, dla mnie ogromna kwota, zwłaszcza że wtedy bardziej myślałam żeby mieć na papierosy albo na wyjście ze znajomymi, nie mówiąc o tym że sporo musiałam sobie kupować sama. Głupia byłam i lekkomyślna, wydawało mi się że odpuszczą, zapomną, wtedy umowy- zlecenia nie były oskładkowane, nikt mnie do ZUS nie zgłaszał (jako uczeń, a potem studentka miałam i tak ubezpieczenie). Po prostu nie pojmuję takiego podejścia u dorosłych, samodzielnych ludzi, nieraz z małżonkami, dziećmi... A wezwanie dostałam po latach, już jako mężatka, jak zupełnie nawet o tym nie pamiętałam. Zadłużenie z odsetkami, koszty sądowe i komornicze, zabolały mocno. Ale znam też osoby które faktycznie bez własnej winy dorobiły się długów, babcia np. podżyrowała wujkowi pożyczkę, była zameldowana jeszcze u niego, korespondencja przychodziła tam, więc kiedy wujek przestał płacić nic o tym nie wiedziała. Dowiedziała się dopiero jak jej komornik siadł na emeryturze. Pewnie że i tak by była wkurzona, rozczarowana, ale wiedząc o tym że rośnie zadłużenie mogłaby sporej części kosztów uniknąć, tak czy inaczej by to spłaciła przecież bo była zmuszona, mogła po prostu przejąć raty,

Gość gość
Mi przyszło za mandaty mpk po 5latach 900zł

Gość gość
Zapraszam na stronę gdzie znajdują się kalkulatory, porównywarki ofert czy też zrestawienie kosztów produktu lub usługi finasowej dlatego każdy znajdzie coś dla siebie z zakresu pożyczek, kredytów, ubezpieczeń, lokat, kont bankowych i wiele wiele innych usług lub produktów finasowych http://bankiwpolsce.oferty-kredytowe.pl