Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Problem z wypłatą. Szef się ociąga i chce zwolnić. Pomocy!!!

Polecane posty

Gość gość

Potrzebuje pomocy. Słuchajcie nie dostałem jeszcze wypłaty. Dziś zapytałem szefa kiedy będzie przelew a ten do mnie ,,w*********j" kazał mi napisać wypowiedzenie i tu zrobiłem błąd bo je napisałem ale umowe mam na stałe. Już sam nie wiem co robić, pracodawca chce mi wlepić porzucenie pracy bo wyszedłem po za zasięg kamer ochłonąć. Proszę pomóżcie! Co mam robić? Mam żonę i córkę na utrzymaniu a do tego jeszcze zbliżają się opłaty. Z góry dziękuję za pomoc.

Jak masz umowę o pracę zgłoś do pip-u jako wymuszone wypowiedzenie. p.s. za wyjście za obszar zasięgu kamer nie ma prawa Cię zwolnić.

Gość gość
Nie moze cie zwolnic jeslici nie zaplacil

Gość gość
A nie udowodni mi ze sam z wlasnej woli napisalem wypowiedzenie?

Gość KRUCAFUKS
Jak masz umowe na stałe to co ci może zrobić :dac wypowiedzenie trzymiesieczne bo tyle obowiązuje w przypadku tej umowy wypłacić zaległy urlop i odsetki od zwłoki z wyplatą wynagrodzenia a porzucenie pracy jest wtedy gdy min 3 dni z rzędu nie przychodzisz do pracy i nie dajesz znaku bo tyle możesz zwlekać z dostarczeniem l4 i nie daj sie zastraszyć podaj męde do sondu i weź jeszcze nagrania zrób z jakimis hakami na niego wyjscie poza obręb kamer to nie porzucenie i nagrywaj każda rozmowe z nim szkoda że wczesniej tego nie zrobiłeś

Gość gość
Ale to on mnie zmusil do napisania wypowiedzenia a nie ja jego.

Gość gość
A ty nie potrafisz zrozumiec ze ja ni chce go nigdzie zglaszac bo strace prace? Pracowales ty kiedys u prywaciarza ktory zatrudnia mniej niz 10 osob? Budowlancowi w moim rejonie ciezko jest znalesc prace. Chcialem sie tylko dowiedziec czy ma prawo mnie zwolnic tylko i wylacznie dlatego ze upomnialem sie o pieniadze.

Gość gość
wez rurke metalową i rospiertol mu czache bedziesz mial okolicznosć lagodzacą bo grozil ci i twojej rodzinie smiercią glodową z braku kasy ;-)

Gość gość
Oj wiesz mi gdybym mogl to bym tak zrobil. Ale zabij swinie a pojdziesz siedziec jak za czlowieka

Gość gość
to wynajmij egzekutora dlugu, on mu ryj obije odzyskasz kase a ekzekutor jusz se go policzy za usluge :-D

Ty, chłopie, już pracy nie masz. Napisałeś wypowiedzenie, prawda? Jak tego nie zgłosisz, to przecież nie masz żadnego potwierdzenia na to, dodatkowo Szef nie musi dawać Ci żadnej odprawy, jeśli należy Ci się zasiłek dla bezrobotnych, to dopiero po 3 miesiącach itd. Pracowałem w różnych miejscach, ale w odróżnieniu do Ciebie umiem radzić sobie z problemami.

Niestety In ma rację. Napisałeś wypowiedzenie więc jeśli nie zgłosisz wymuszenia to twój stosunek pracy wygaśnie w terminie podanym w wypowiedzeniu.

Gość gość
czyli jestem w glebokiej d***e. Kurwa mac i jeszcze na same swieta

Jeśli tego nie zgłosisz to zostaje ci tylko dobra wola pracodawcy czy uzna twoje wypowiedzenie czy nie. A z tego co pisałeś na pewno uzna więc biegiem do PIP.