Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Silnik

Porada mechanik

Polecane posty

Gość Silnik

Witam. Na początku listopada oddałem auto do warsztatu w celu wymiany silnika. Wymiana trwała 3 tygodnie!!! bo podobno przysłali mu rozwalony silnik, który miał robić na swój koszt. Po odebraniu auta długo się nim nie nacieszyłem. Na wolnych obrotach rzucało auto jeszcze bardziej niż przed naprawą, a przy gwałtownym dodaniu gazu auto odcinało pedał gazu, za każdym razem musiałem gasić i odpalać auto na nowo żeby gaz znowu załapał. Również były straszne wycieki oleju z silnika po wymianie. Odprowadziłem auto na sprawdzenie do innego mechanika i okazało się, że dwa wtryski są do wymiany. Więc znowu zaprowadziłem auto to "mechanika" i okazało się przez przypadek, że są to stare wtryski z poprzedniego auta. Gdzie gościu jako główny powód wymiany silnika wskazał wtryski, że są tak zapieczone, że ich się nie wykręci. Poprosiłem go o to, żeby wystawił mi rachunek za te 4 tysiące za wymianę silnika, to gościu odrzekł, że nie wystawi, bo nie ma papierów na silnik. Mechanik powinien za każdą usługę wystawić fakturę lub rachunek, mam adnotację o wymianie silnika od niego w książce serwisowej oraz nagraną rozmowę jak nie chce mi wystawić rachunku, ponieważ nie posiada papierów na silnik. Na dość tego w marcu oddałem do niego turbinę do regeneracji, która już teraz ma straszne luzy i gościu nie zawiózł jej na gwarancje. Auto stoi u niego żeby naprawił to co rozwalił, ale jest strasznie arogancki i zapewne zrobi to tylko powierzchownie, a ja nie mam innego wyjścia. Proszę o poradę, bo wydaje mi się, że sprawa z silnikiem "śmierdzi".

Gość etka9
Ja Ci powiem tak, wcześniej zastanów się nad nowym autem z salonu. Nawet jeżeli będzie ten samochód w kredycie. Takich napraw powypadkowych podejmuje się wtedy serwis, przeczytaj o tym http://www.lipski.pl/naprawy.php . Sądzę , że następnym razem kupisz samochód z salonu, komisu etc :)

Gość gość
Może udaj się po porade do innego warsztatu. Jeśli mieszkasz w Szczecinie mogę polecić Ci www.slavauto.pl. Wykonują bardzo dobrej jakości usługi w przystępnych cenach. Mają dużą wiedzę na temat mechaniki więc na pewno Ci pomogą.

Gość gość
A może zwróć się do innego mechanika? Na pewno Ci lepiej powie co robić. Jeśli jesteś z Piły lub okolic mogę polecić Ci warsztat www.merc-jaworowscy.pl.