Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zimowa_dama_Yen

Podpaski czy tampony, co lepsze?

Polecane posty

Gość zimowa_dama_Yen

Zastanawiam się już od dłuższego czasu, czy nie zmienić podpasek na tampony. Poczytałam trochę o ich wadach i zaletach http://dojrzalakobieta.pl/podpaski-tampony-lepsze-dla-zdrowia-intymnego/ i trochę się obawiam, bo często mam zakażenia itd :( ale chciałabym bez problemu biegać i chodzić na siłownię, a w podpaskach mi głupio. Jak myślicie, zaryzykować?

Gość gość
Tampony to wygoda, ale nie kosztem zdrowia,.. ja przeszlam na tampony pol roku od rozpoczecia miesiaczkowania i migdy nie wrocilam do podpasek na dzien (zakladam tylko na noc), mozesz wyprobwac, zaobserwujesz co i jak

Gość gość
Ja bez tamponów ani rusz. To najlepsza wygoda w czasie miesiączki. No ale musisz sprawdzić po prostu czy ci odpowiadają :)

Gość Adrianna01
#obzyjpelniazycia Jak dla mnie tampony są o wiele bardziej wygodne niż podpaski. Nie musisz sie martwić że coś Ci przecieknie, jeżeli będziesz regularnie je zmieniać. Ja z całego serca mogę polecić Ci tampony o.b, używam ****ardzo długo i ani razu się nie zawiodłam. są bardzo chłonne. Jestem bardzo zadowolona.

Gość gość
Ja jestem za tamponami. O wiele wygodniejsze. Zaczęłam używać w wieku 16 lat, więc 10 lat temu. Nie miałam z ich powodu żadnych problemów, infekcji itp. A wygoda do podpasek nieporównywalna. Można ćwiczyć, tańczyć, pływać, wygodnie siedzieć nie myśląc o tym, że się podpaska przesunie i coś przecieknie. Nie ma tego głupiego uczucia wypływania krwi jak się kicha albo wstaje po dłuższym siedzeniu. Nie trzeba się martwić, że podpaskę będzie widać przez ubranie, można nosić obcisłe ciuchy. Wg mnie same zalety. Na twoim miejscu bym spróbowała. Jak dostaniesz jakiejś infekcji, lekarz ci powie, że tampony nie dla ciebie, to zrezygnujesz. Ale spróbuj.

Gość MotoQueen
Moim zdaniem najlepsze są tampony ponieważ dają większe poczucie bezpieczeństwa przed przeciekaniem są bardziej chłonne i nie ograniczają nas w żaden w sposób jak podpaski. Dzięki tamponom możesz się dobrze bawić zarówno na imprezie jak i na basenie pływając dają one pewność że nic nie przecieknie a przy podpaskach już nie popływasz i trzeba sprawdzać czy się np. nie zawinęła itp.. Szczególnie polecałabym tampony o.b. zapewne i nich każda z nas słyszała są warte swojej ceny i są w różnych rozmiarach dają one 100% bezpieczeństwa przed przeciekaniem jak i komfort podczas biegania bądź pływania . Polecam! ;)

Gość MotoQueen
#obzyjpelniazycia Moim zdaniem najlepsze są tampony ponieważ dają większe poczucie bezpieczeństwa przed przeciekaniem są bardziej chłonne i nie ograniczają nas w żaden w sposób jak podpaski. Dzięki tamponom możesz się dobrze bawić zarówno na imprezie jak i na basenie pływając dają one pewność że nic nie przecieknie a przy podpaskach już nie popływasz i trzeba sprawdzać czy się np. nie zawinęła itp.. Szczególnie polecałabym tampony o.b. zapewne i nich każda z nas słyszała są warte swojej ceny i są w różnych rozmiarach dają one 100% bezpieczeństwa przed przeciekaniem jak i komfort podczas biegania bądź pływania . Polecam! ;)

Gość gość
podpaski, nie grozi ci sepsa (były przypadki sepsy i amputacji, jak panna po imprezie zapomniała wyciągnąć tampon i poszła spać, a może się zdarzyć zapomnieć), ważne by je odpowiednio często zmieniać

Gość obzyjpelniazycia
#obzyjpelniazycia Najlepsze są tampony, nie przeszkadzają o ile dobrze zaaplikujesz, nie przeciekają musisz tylko dobry dobrać sobie. Tampony sa dla każdej kobiety więc bez problemu spróbuj sobie. Podpaski nie są za wygodne i chodzi się jak z pampersem plus czasem prześwituje na pupie jak się chodzi. Tampony są w pochwie i ich nie widać i łatwo je aplikować jak i wyciągać :) Mniej problemu i wygodniej.

#obzyjpelniazycia Zupełnie się zgadzam z poprzedniczkami :) Używając tamponów najlepiej o.b te trudne dni które nie bardzo lubimy stają się bezproblemowe a każda z nas może cieszyć się z pełnego komfortu w kazdej sytuacji.

Gość Kate_1984
Ja wolę tampony, aczkolwiek zdarza mi się czasem używać podpasek. Regularnie chodzę na basen dwa razy w tygodniu i dzięki tamponom nie muszę z tego rezygnować, co jest dla mnie dużym plusem. Kilka przekonujących powodów za stosowaniem tamponów opisano np. tu: http://www.myob.pl/dobrze-wiedziec/co-wybrac-tampony-czy-podpaski Mam koleżanki, które od lat są wierne tylko podpaskom, ale ja cenię sobie poza możliwością swobodnego uprawiania sportu w tamponach również to, że mogę się ubrać jak chce i nic się nie odznacza i nie ma stresu :-)

Gość Cleo1976
Jak ze wszystkim.Nie ma metody,która byłaby odpowiednia dla wszystkich.Dla mnie,przy móim sposobie chodzenia (jestem niepełnosprawna)odpowiednie są tylko tampony.Należy jednak często je wymieniać,pamiętać o zachowaniu higieny (staranne mycie rąk jest szczególnie waźne przed zmianą tamponu!) i zawsze wybierać rozmiar dostosowany do intensywności krwawienia.Tamponów nie można stosować tuż po porodzie,nie są też zalecane u kobiet z tendencją do infekcji intymnych oraz w przypadku plamień śródcyklicznych.Mogą także stwarzać problemy kobietom bardzo młodym lub o nietypowej budowie anatomicznej powodując ból albo uczucie dyskomfortu.Nie zawsze pomaga zmiana rozmiaru lub rodzaju tamponu.