Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcialabym przejsc na mm ale jak widze te spasione dzieci na mm to sie boje

Polecane posty

Gość gość

Dzieci na mm to z reguly spaslaki, az sie boje czy moj syn tez taki nie bedzie jakbym przeszla na mm (karmie 4 miesiace kp poki co)

Gość gość
To dobrze. Nie przechodz.

Gość gość
Nie podawaj mu takiego syfu. Na kp niemowlaki też grube są

Gość gość
dobrze ,mój mąz mówi że mm to pasza jak do futrowania ,mojej kuzynki syn 5 mies jest dosłownie futrowany waży 11kg i się nie rusza i non stop tylko mleko aż mu się ulewa .

Gość gość
Moj syn od poczatku byl na mm zawsze byl szczuply i jest szczuply. Mając rok ważył 9,5 kg. Teraz ma 5,5 roku I wazy 15,5 kg. A syn mojej koleżanki pol roku 12 kg i ma 8 miesięcy i jest na kp.

Gość gość
Moja ma 10 miesięcy od początku na mieszance i waży 8,5 kg chyba coś Ci się popierdzielilo bo to właśnie dzieci z kp to spaslaki bo jedzą ile wlezie bez ograniczeń

Gość gość
To kp tuczy i chodzą same spaslaki bo cały dzień wisza na cycu

Gość gość
To prowo znowu jakaś nawiedzona niedoceniona matka chce przekonać do kp

Gość SlowianskaLala
To jest potwierdzone naukowo ze po mm dzieci sa grubsze i szybciej przybieraja na wadze

Gość gość
Znam dwójkę niemowlaków karmionych mm i są faktycznie tłuścioszki, ale też dużo jedzą albo raczej piją. Mój syn kp ma teraz 9 miesięcy i od urodzenia dosyć słabo przybierał, jest nadal szczupły. Waży 7 kg. Dalej karmię piersią plus rozszerzam mu pomału dietę. Czemu chcesz przejść na mm? Nie lepiej i zdrowiej karmić swoim mlekiem?

Gość gość
pytasz dlaczego chce przejsc na mm - wkurza mnie nocne karmienie, maly ma skonczone 4 miesiace a nadal budzi sie na karmienie w nocy 2 lub 3 razy. Wiele slyszalam przypadkow ze po mm podawanym na noc, maja dzieci jedna pobudke lub 0.

Gość gość
a prawda jest taka, że każda mama wie co dla jej dziecka jest najlepsze. Jedne kp, jedne mm i tu dzieci zdrowe i tu, nie ma reguły. Ja kp, ale rozumie że ktoś karmi mm, bo kp albo nie chciał, albo nie mógł, nie wiem, jakoś mnie to nie interesowało nigdy jak ktoś karmi. A dziecku autorki to trzeba współczuć, że już od samego początku ma taki balast i tak głupią matke...bo co ona może mu przekazać...?

Gość gość
13:29 dlaczego zaraz niedoceniona? nie rozumiem dlaczego ja mam byc niedoceniona, a mamusia mm juz tak. Raczej obserwuję ze to wy macie kompleksy jesli juz. Przeciez teraz jest nagonka na mm, ze niezdrowe i ze kp jest polecane wszedzie. Nawet na tym glupim mleku bebilon jest napisane jak byk ze najlepsze jest mleko matki. bardzo niebiznesowe, mimo ze producenci chca tlus kase na sprzedadzy mleka, wiec chyba jednak jelopo cos w tym jest ze mm to pasza

Gość gość
13:51 co jest glupiego w mojej wypowiedzi? Czy to dziwne, ze wole karmic mm ale nie robie tego bo widze ile dzieci po mm to tluscioszki? nie chce go tuczyc. Chyba raczej dobrze robie niz zle, bo nie chce dziecku zaszkodzic. to raczej ty masz nie po kolei nazywajac mnie balastem. Balast to ty widzisz jak w lustro patrzysz. widze ze juz zaczyna sie obrazanie, nie moze byc normalnie. Sluchaj jak masz jakies problemy ze soba to idz do meza i na nim sie wyzywaj, a nie na anonimowej osobie w necie bo tak najlatwiej, latwy kasek do ataku. zejdz ze mnie, bo juz widze ze cie korci rozpetac goownoburze idiotyczna mamusiu fanatyczko

Gość gość
dziś Znam dwójkę niemowlaków karmionych mm i są faktycznie tłuścioszki, ale też dużo jedzą albo raczej piją. Mój syn kp ma teraz 9 miesięcy i od urodzenia dosyć słabo przybierał, jest nadal szczupły. Waży 7 kg. Dalej karmię piersią plus rozszerzam mu pomału dietę. Czemu chcesz przejść na mm? Nie lepiej i zdrowiej karmić swoim mlekiem? x ma 9 miesięcy i dopiero teraz pomału rozszerzasz mu dietę? to nie dziw się, że mało przybiera. bo od 3 miesięcy powinien mieć ja rozszerzaną.

Gość gość
haha, moja córka urodzona z wagą 2400 od początku na mm i na rok ważyła 6500

Gość gość
13:50 masz nie pokolei w glowie. Nie umiesz nawet czytac, zal mi cie. Sama jestes balastem spoleczenstwa, skoro nie rozumiesz prostych zdan. piszę ze nie chcę utuczyć dziecka a duzo znam dzieci tlustych po mm. I co, to zaczy ze jestem balastem bo co, bo chce dla dziecka dobrze a nie zeby wygladalo jak swinka? A nigdzie tez nie napisalam ze oceniam matki karmiace mm bo idiotko sama chce na to przejsc. Czy mnie interesuje jak kto karmi? nie, nigdzie te slowa nie padly, ani krytyka. Tylko stwierdzenie faktu ze znam duzo tlusciochow po mm a po kp jak na lekarstwo. Moje prawo, nikogo nie obrazam, a ty czytac nie potrafisz. Widzisz to co chcesz zobaczyc, masz w mozgu tylko dwa zwoje i gtakie dwie pileczki skacza, wszedzie widzisz ataki, ktos mowi "nie chce karmic mm by dziecka nie utuczyc" a ta mi dopowiada 10 roznych intencji z oczernianiem matek mm na czele. lecz sie imbecylko.

Gość gość
i to raczej twojemu "cudnemu" dziecku trzeba wspolczuc, ze ma na tyle tępą matke ze czytac nie potrafi ze zrozumieniem a do tego cierpi na manie przesladowcza, wydaje jej sie ze sie ktos wysmiewa lub szydzi podczas gdy w ogole takie slowa nie padly. Lecz sie, powtarzam.

Gość gość
ma 9 miesięcy i dopiero teraz pomału rozszerzasz mu dietę? to nie dziw się, że mało przybiera. bo od 3 miesięcy powinien mieć ja rozszerzaną. xxxx Od 6 miesiąca się rozszerza przy karmieniu piersią i jak tak właśnie robię. Rozszerzanie diety 3 miesięcznemu dziecko to robienie mu (a raczej jego jelitom) krzywdy - słowa mojego pediatry. Ja z mężem oboje jesteśmy bardzo szczupli, więc i dziecko do grubych nie należy. Syn jest długi i chudy. Miałam podejrzenia, że może mam mało pokarmu, ale w sumie dziecko nigdy nie płakało z głodu, od urodzenia jadł po 5-10 min i koniec, wyniki morfologii ma w normie, żadnej anemii, rozwija się prawidłowo, więc chyba jest wszystko ok.

Gość gość
13.56 twoja wypowiedź tylko potwierdza jak jesteś głupia. Żadna inteligentna osoba nie operuje takim słownikiem jak ty. Gdzieś ty się chowała? na ulicy? Szkoda tylko dziecka, bo czego ty go dobrego nauczysz? Jeśli uważasz, że masz racje to po co się tu tak tłumaczysz...:P żałosna jesteś i tyle. Zegnam i miłego dnia życzę :P

Gość gość
Autorko to nieprawda. To nie mm, czy kp tuczy, tylko ilość pokarmu. Przyuważ sobie ile te dzieci na mm jedzą. Może się okazać, że mamy podają dzieciom całe 220ml butelki, co 2 godziny. Ja karmiłam kp i dziecko potrafiło mi przybrać 1,3kg na miesiąc. Masz 4miesięczne dziecko, któremu możesz podawać już warzywa z kaszką ryżową, więc jedno kp, czy mm już odpada.

Gość gość
pytasz dlaczego chce przejsc na mm - wkurza mnie nocne karmienie, maly ma skonczone 4 miesiace a nadal budzi sie na karmienie w nocy 2 lub 3 razy. Wiele slyszalam przypadkow ze po mm podawanym na noc, maja dzieci jedna pobudke lub 0. Powiem Ci szczerze autorko, że to nie zawsze działa. Ja karmiłam piersią do 6 miesiąca. Dziecko budziło się co 2h w nocy. Zaczęłam dawać przed snem kaszkę i to całkiem sporą porcję i dziecko budziło się tak samo. Dopiero po roczku zaczęło przesypiać noce.

Gość gość
14.16 a gdzie ja napisałam o rozszerzaniu diety jak dziecko ma 3 miesiące? Napisałam, że jak ma 9 miesięcy to diete powinno mieć rozszerzana już od 3 czyli jak skończy poł roku.

Gość gość
Od 6 miesiąca się rozszerza przy karmieniu piersią i jak tak właśnie robię. Rozszerzanie diety 3 miesięcznemu dziecko to robienie mu (a raczej jego jelitom) krzywdy - słowa mojego pediatry. x A przepraszam bardzo, a szczepionki nie robią jelitom krzywdy? Tak dla twojej wiadomości, gotowana marchewka ma właściwości kojące jelita. Ziemniaki też. Nie rozumiem, dlaczego dzieci na kp, nie mogą w 5 miesiącu jeść warzyw, a dzieci na mm już tak. Te na mm mają bardziej zahartowane jelita, czy tak już zniszczone, że wszystko jedno co się tam wrzuci?

Gość gość
wsrod moich znajomych mam kp i mm.I wynik moich obserwacji zaskakuje - ci kp sa kurcze grubi.Po mm szczupla budoqa ciala.Moj maz kp przez moja tesciowa(prostaczka wyglaszajaca madrosci typu cytuje "kobiety ze wsi sa TWARDZIEJSZE niz miastowe(pochodze z miasta oni ze wsi:)) jest wyjatkowo w swojej rodzinie szczuply ale to ze wzgledu na to ze regularnie biega .Natomiast troje jego rodzenstwa(braciszek meza kp do uwaga trzech lat,maz spomina z trauma jak przy stole podbiegal do tesciowej i brat meza ciagnal jej cyce) sa otyli.Spaslaki i tyle to kp boskie dalo. kp swoje dzieci ale nie uwazam ze dzieki temu wlasnie sa szczupli.Autorka postu nie nalezy do bystrzakow:)

Gość gość
Autorka przede wszystkim powinna iść do psychiatry bo jej jedyny problem to nie to co jest dobre dla dziecka tylko czy nie będzie grube. Tak piszą anorektyczki bo trudno u tak małego dziecka stwierdzić jakie będzie. Jestes chora na głowę i powinnaś iść do psychiatry. Następna sprawa to trudno oczekiwać od tak małego dziecka aby przesypialo cala noc. Jedno spi inne nie widocznie ma potrzebę aby zjeść a Ty piszesz jakby dziecko miało przynajmniej rok. Pewnie się boisz że jak będzie w nocy jadło to będzie tłuste.

Gość gość
Dwójka dzieci od 3 miesiąca na mm, oboj***ardzo szczupli, córka wręcz poniżej normy. Nie ważne czy mm czy kp, wszystko zależy ile dziecko zjada. I nie sugeruj się że po mm dziecko przesypia cała noc bo jedno prześpi inno nie. Córka budziła się na mleko w nocy do dwóch lat prawie, syn 4 miesiące raz noc prześpi a raz nie.

Gość gość
Autorka nie rozumie że nie tyje się od rodzaju pokarmu tylko ilości. Poza tym trudno mówić i tak małego dziecka czy będzie spaslakiem czy nie . I jeszcze jedno gdy chciałaś się wysypiac to po co zrobiłaś sobie dziecko ? Każdy madry i świadomy rodzic wie że bycie mama równa się niewyspanie.

Gość gość
Autorko, od tego są zalecenia na etykietce. Mlekiem modyfikowanym karmi się z odpowiednim odstępem czasu i odpowiednią porcją, problem zaczyna sie wtedy gdy dziecko domaga się tego mleka tak często jak przy piersi, wtedy łatwo przebiałczyć i przetłuścić dziecko. Dzieci na mleku z piersi są z reguły grubsze niż dzieci karmione mm prawidłowo co 3 lub 4 godziny. Mleko matki ma więcej dobrze wchłanialnego tłuszczu . Ja nie mam problemu jak widzę zdrowego pulpeta odżywianego matczynym mlekiem ale żal mi dzieci karmionych na żądanie mlekiem mm które wyglądają jak te pierwsze bo te pierwsze są zdrowe a te drugie zwyczajnie niezdrowo upasione.

Gość gość
Ale autorce nie przegadasz jak widzicie, ona mądrzejsza, a w rzeczywistości głupiutkie to że az zal. chce dziecko, ale żeby było pięknę, szczuplutkie i przesypiało cale noce haha :P