Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Chcialabym przejsc na mm ale jak widze te spasione dzieci na mm to sie boje

Polecane posty

Gość gość
U mnie w rodzinie jest dwoje niemowląt , jedno karmione piersią drugie mm, zarówno jedno jak i drugie to małe grubaski ale wiadoma rzecz że tylko jedno z nich jest zdrowo karmione a tłuszcz jest oznaką tego że dziecko często pije z piersi i śpi , drugie natomiast jest grube bo je równie często (co 2 godziny) po 180 ml i tak samo leży i śpi. Dzieci mają 3 i 4 miesiące.

Gość gość
Autorko co się tak oburzasz? zakładasz temat a potem się oburzasz, że ktoś ci prawdę napisze. Gdzieś się wychowała, ze ludzi tak wyzywasz...

Gość gość
To prezjscie na mm nie zagwarantuje przespanych nocy niestety. Mam 2 dzieci, swoje przeszlam. Wytrwaj jeszcze miesiac z tym kp, zacznij rozszerzac diete, wieczorem o kaszke np. Z wiekiem dzieci wyrastaja z pobudek. Znam dzieci kp, ktore przesypiaja noce od 2 miesiaca i takie na mm spiace dobrze. Ale sa tez te kp nieprzesypiajace i te na mm, ktore sie budza. Mm to nie cudowny lek na wszystko. To sztuczna mieszanka, nie tak dobra jak twoje mleko. Wiem jak zmeczonym mozna byc, sama bylam na granicy, nie raz trzymalam puszke z mm w sklepie ale zrezygnowalam z ekspertmentowania na moim dziecku. Maluchy tak szybko rosna, wszystko sie zmienia. Daj jeszcze dziecku szanse z tym kp. Pozdrawiam

Gość gość
Autorko to nie prawda ze dzieci na mm sa grube. Syn byl na mm od 4 miesiaca i jest b. Szczuply. Corka tylko na poersi i jest tlusciutka. I nie prawda jest ze ze dzieci na mm mniej sie budza. Corce dawalam przez tydzien mm na noc i tak sie budzila tak sama jak na kp. Syn mial 10tygodni jak byl jeszcze na poersi i spal cala noc. Jezeli chcesz dac mm to daj tylko nie licz na cud. A jezeli bedziesz pilnowac ile dziecko je to grube nie bedzie.

Gość gość
Autorko mam dwójkę dzieci. Córkę karmiłam tylko mm, bo po porodzie miałam mega stan zapalny w macicy i 3 tygodnie byłam na antybiotykach. Karmiłam.córkę wg ilości podanych na pudełku mm (w większości córka wypijała tak z 90% butelki) i była cudną kluseczką. Wyszczuplała dopiero koło roczku i teraz jest raczej szczupłą 6 latką. Przy drugim dziecku, synku, zaparłam się i karmiłam piersią i syn do pulchnych nie należał, zawsze był w okolicach 25 centyla z wagą. Dla porównania córka była zawsze ok 75. Teraz syn ma 3 lata i też jest szczupły. A co do przesypiania nocy to syn karmiony piersią spał dużo lepiej od córki, przesypiał noce gdy miał 5 miesięcy. Córka dopiero koło roczku przespała swoją pierwszą noc.