Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Przed chwilą pękł mi stelaż łóżka

Polecane posty

Gość gość

Co robić? Składać reklamacje? :(

Gość gośćwkość
Rżnąć się teraz na podłodze.

Gość gość
Spać chyba? Na szczęście tylko dwie deski i mogłam spać.

Gość gość
Mniej żryj gruba locho, to ci lożko nie będzie pękać, albo każ sobie pospawać metalowe z kątowników.

Gość gość
Musial Ci ktos ostro komin czyscic...

Gość gość
Pewniue betoniara ma nadwagę, a łożko byle jakie z ikei z deseczek ze sklejki. Trzeba teraz ten pseudo stelaż zastąpić i wstawić tam choćby na stałe inne deski/płyty i problem z glowy. Dopasować, dociąc

Gość gość
Nie jestem gruba. Stelaż nie był z Ikei. Uklękłam na łóżku aby zakręcić kaloryfer i pękł.

Gość gość
Ludzie słyszycie to ? :D:D Ona uklękla na łóżku, ktore się pod nią zalamalo i twierdzi, że ona nie jest gruba BUAHAHAhaha :D:D:D Pewnie ważysz z 60 albo 70 kg spasiona locho, że meble pod tobą pękajo :) Wziąć piłę do drewna i dociąć z innych desek z prawdziwego drewna nowy stelaż na wymiar, pozbijać i wstawić. Bo to dziadostwo, co masz będzie dalej pękac

Gość gość
Będę ignorować chamów. Pytanie brzmi, czy składać reklamacje?

Gość gość
haha :D:D:D lubią takie tematy z takimi odpowiedziami :D 🖐️

Gość gośćśćć
:D dobry temat :D

Gość gość
Kup stelaż całkowicie wylewany, nie spawany czy skręcany.

Gość gość
Wykapany to może być taki debil jak ty (bo na pełen wytrysk, to nie wyglądasz :P ), ale o wylewanym (na dodatek w pełni) stelażu łóżka słyszę pierwszy raz :D.

Gość gość
Tak poważnie, to spróbuj zareklamować, a jak nie przyjmą reklamacji, to wyjmij uszkodzone elementy i z całymi (najlepiej) pojedź do Leroy Merlin, Castoramy, Obi, Praktikera, czy co tam masz pod ręką. Na dziale drewno, przytną ci nowy element za kilkanaście złotych. Najlepiej gdyby przycięli go ze sklejki, ale i solidna listwa może być. Odpada tylko płyta wiórowa itp. "przetwory" z drewna. Jak pójdziesz z tym do stolarza, to cię skasuje na stówę.

Gość gość
Jak ze sklejki to nie cieńszej niż 15 cm. Bo taka cieńsza znów pęknie

Gość gość
Wysłałam już reklamację, zobaczymy jak to będzie, dziękuję za normalne odpowiedzi :)

Gość gość
W stelażach stosowana jest sklejka o grubości 10...12mm. Musisz zastosować taką grubą, jak był oryginalny element. Inaczej nie wejdzie ci w mocowanie. Oryginalne listwy ze sklejki do dobrych stelaży są wygięte. Taka niewygięta zawsze będzie słabsza. Wygięte możesz kupić na Allegro. Do 10zł za listwę.

Gość gość
Nosz kur/wa jego mać, teraz pękł mi kibel jak na niego siadłam. Upafając złapałam się odruchowo klamki w drzwiach od toalety i klamkę też wyrwałam. Później chciałam umyć ręce, bo jak pękł kibel, to się kupą ufajdoliłam, ale jak chciałam odkręcić wodę, to mi tylko kurki w rękach zostały. Zdenerwowana chciałam zadzwonić po męża, złapałam za telefon i tylko drzazgi się z niego posypały, chrupnął jak sucharek. Teraz boje się mężowi nawet strzepać gałgana żebu mu siurdaka nie urwać. W domu smród bo żadnej klamki w oknie już nie ma. Ratujcie!

Gość gość
Pora schudnąć do 120 kg, tyle przecietne lozko jest w stanie zniesc

Gość DzikaRóża80
Miałam łóżka różnych firm i tak jak mówisz pękało mi często. Mąż w końcu się wkurzył i kupił porządny, elektryczny od Meble Marzenie i teraz nic sie nie psuje. A dodatkowo jaki to jest rarytas miec pilocik i sie powoli przy jego pomocy podnosic:D

Gość gość
gość 2016.12.16 60-70 kg to według ciebie jest za dużo? Lubisz dzieci?Jesteś jakimś zboczeńcem?

Gość gość
Te mizerne "deseczki" często stosowane jako wypełnienie stelaży pod siedzeniem różnych kanap, "pseudołóżek",wersalek i innych takich....to jest nietrwałe goowno celowo pomyślane aby pękać przy byle okazji.Dziś nie jakość a ruch w sprzedaży się liczy i dlatego rada by to zastąpić,odpowiednio wymiarową płytą lub deskami z litego drewna,zasługuje na uznanie. Takie czasy,taki rynek i takie meble niestety.

Gość Langberry
Tez tak mialam, po reklamacji jeszcze raz pekl wiec kupilam inny stelaz z meble marzenie i ten jest 'nie do zajechania' w dodatku jest regulowany.

Gość gość
Najlepszym rozwiązaniem jest zakup nowego stelaża. Z tego, co pamiętam to całkiem konkretną ofertę posiada http://www.miladesign.com.pl/ . Zajrzyj do nich, może uratują Twoje łóżko?

Gość PatrycjaWach
firma comforteo na pewno cos ci na to zaradzi, polecam zajrzeć

Gość temmmana
No niestety coś takiego się zdarza. Masz najczęściej 2 lata gwarancji na stelaż W tym czasie jak najbardizej mozna to zgłosić chociąz nie wiem czy firma to uzna ponieważ będzie to najczęścije uszkodzenie mechaniczne. A takie uszkodzenia nie podchodzą pod gwarancję..... Polecam ogólnie poszukać dla siebie porządniejszego stelaża. Z częstymi szczebelkami. Oraz grubszymi deseczkami. Dobre stelaże ma Sembella https://sembella.pl/produkty/stelaze/ Polecam szczególnie te regulowane :)

Gość gość
2017.02.21 Znam masę lasek ważących w okolicach 50 kilo. Wszystkie są szczupłe i ładne.