Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sms od komornika?????!!

Polecane posty

Gość gość

Witam. Dzisiaj dostałam smsa od komornika. Jednak jest to dziwne, ponieważ moi rodzice nie mają żadnych długów (telefon jest na tatę). W smsie było podane nazwisko komornika, numer telefonu żeby zadzwonić oraz numer konta (?!) na który trzeba wpałcić rzekome pieniądze , a kwota nie była podana. Tata zadzwonił na policję, a pani dyspozytor wytłumaczyła, że od komornika dostaje się tylko i wyłącznie pismo (list polecony na piśmie) a nie jakieś smsy. Z jednej strony się uspokoiłam, a z drugiej ciągle się zastanawiam co to jest, bo to nazwisko podane w smsie istnieje i faktycznie jest taki komornik. Ba, nawet numer telefonu był taki sam jak podany na stronie tej kancelarii. Czy ktoś się dobrze mógł podszyć pod komornika i co to wgl jest? Może mi ktoś to wytłumaczyć, bądź pomóc ?

Gość gość
Zwykłe naciąganie naiwniaków, komornik nie wysyła sms'ów. Jak chcesz pomóc innym zgłoś to na policję.

Gość gość
moze komornik pomylil numer ?

Gość gość
Sprawa została oczywiście zgłoszona na policję. Tylko żeby nie było potem takiej sytuacji, że mi jakiś komornik przyjedzie do domu i coś zabierze , bo się ,,pomylił" ale jak mówicie, że to oszust, to pewnie tak jest, bo czytałam na internecie, że komornik wysyła jedynie list polecony , a nie jakieś smsy czy tam e-maile

Gość gość
Bo tak jest, komornik wysyła list, a oszuści sms'y.

Gość gość
Czyli najlepiej jest po prostu zignorować takiego smsa ?

Gość gość
dziękuję bardzo za pomoc :)

Gość gość
Z miesiąc temu mój mąż też dostał takiego smsa a najdziwniejsze było to że dzień wcześniej kupił nowa karta i nowy numer miał a tu od razu komornik wystraszyl się ale potem olal nie mamy żadnych długów Więc wniosek jeden naciagacze i oszuści

Gość gość
Ustawa rozszerza definicję dokumentu. Zgodnie z nowelizacją, dokumentem ma być nośnik informacji umożliwiający zapoznanie się z jej treścią, czyli również np. e-mail i sms. Ponadto ustawa zrównuje oświadczenie woli złożone w formie elektronicznej (opatrzone bezpiecznym podpisem elektronicznym) z oświadczeniem woli w formie pisemnej. https://www.wprost.pl/kraj/10022397/SMS-dokumentem-proces-na-odleglosc-zajecie-konta-przez-internet-Wchodza-w-zycie-nowe-przepisy.html

Gość magnuma
a nie lepiej zadzwonić i się dowiedzieć albo sprawdzić w internecie nazwisko? Ja Wam powiem, trafiłam na najlepszego komornika chyba na świecie, http://www.czosnyka-komornik.pl/ nie miałam długów ale chciałam je ściągnąć od nieuczciwego przedsiębiorcy, także w temacie jak będziecie szukali to gorąco polecam tą kancelarię.