Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wkładka hormonalna koszt

Polecane posty

Gość gość

Wróciłam właśnie od ginekologa. Wizyta na NFZ. Powiedziałam mu ze chciałbym założyć wkładkę hormonalną. Powiedział ok. Pobrałem cytologie jeśli wynik wyjdzie dobry można zakładać. Tylko zszokował mnie koszt. Sama wkładka ok600 i drugie 600 za założenie! wychodzi na to że na wizycie państwowej chce sporo zarobić.dobrze wiem że należy mi się to za darmo. Pójdę po wynik i mu powiem. Trochę się postawię. A czy któraś z was miała zakładają w ramach NFZ?

Gość gość
Wkładka to luxus i gin bierze gotówkę.

Gość gość
Ja miałam prywatnie, 650zł wkładka + 350zł założenie. Z tego co czytałam wcześniej to mega ciężko znaleźć gina, który założy na NFZ...

Gość gość
Moja szwagierka skorzystała. Muszę się jej podpytać. Moim zdaniem powinni się za nich wziąć. To nie do przyjęcia żeby coś co się należy przez lekarzy konszachty nie można było korzystać z tego co się należy.

Gość gość
Sorry za nie skladność. Jadę

Gość gość
Tylko kalendarzyk i prezerwatywy są nieszkodliwe tak nam ( nam bo przy kazdym badaniu ginekologicznym mam męża i wspierał porody nie jestem zacofana by się wstydzić i mam Prawo do jego obecności ) mówił ginekolog reszta szkodzi. Spirala to chroba beztlenowce tabletki rozwala wątrobę i rak to samo wkładki są wygodne lecz to syf zwykła ingerencja w organizm! Do tego często dochodzi do zakażeń podczas rutynowych badań ginekologiczny bo rękawiczki chronią niestety tylko ginekologa.

Gość gość
Proszę martwić się o swoje krocze. Mi dać spokój :) dziękuję

Gość gość
Wkładka jest droga gdyż ginekolodzy na niej zarabiają.Na tym cierpią kobiety gdyż często ze względów finansowych rezygnują z niej,a to jest wygoda.

Gość gość
Przy wkładce pierwszeństwo ma organizm a cena sie rozkłada na lata

Gość Garzia
Ja za założenie wkładki levosert zapłaciłam 700zł już łącznie z wkładką. Wkładka jest na 3 lata i po przeliczeniu kosztów wydałam na nią połowę tego co poszłoby na tabletki w ciągu tych 3 lat

Gość gość
Nie przeliczaj tak,bo wpadniesz i będzie 500+