Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Fudżi123

Wzięłam pierwszą tabletkę antykoncepcyjną i cofnąf mi sie okres.

Polecane posty

Gość Fudżi123

Hej Jakis miesiąc temu pierwszy raz udałam sie do ginekologa, mam bardzo nieregularne miesiączki. Lekarz przepisał mi tabletki antykoncepcyjne Vibin mini. Nie powiedział mi w sumie nic oprócz tego, że mam je wziąć 1 dnia okresu i że wszytko znajdę w ulotce, a ja byłam tak zestresowana że nie pomyslałam nawet zeby zapytać o cos więcej. Dwa tygodnie temu zauważyłam plamienie wiec bez zastanowienie wzięłam tabletkę myśląc, ze to miesiączka. Plamienie jednak zniknęło więc stwierdziłam, że tabletki cofnęły mi okres. W stresie szybko przeszukałam internet i wszyscy pisali, że okres rozpoczyna sie z krwawieniem a nie plamieniem i po prostu musze brać tabletki ciagle i wszytko sie unormuje od następnego opanowania. Jednak po tygodniu bez okresu zaczęłam mocno krwawić i trwa to już 5 dzień. Za tydzień kończą mi się tabletki z hormonami i zaczynaja placebo gdzie powinnam dostać kolejna miesiączkę. Czy to co się dzieje w moim organizmie jest normalne? Czy ktos tak miał? Proszę nie piszcie o ulotce bo przeczytałam ją milion razy jednak ciagle nie rozumiem mojej sytuacji i strasznie sie stresuje. Najpierw chce zapytać tutaj zanim zadzwonię do lekarza i wydam kolejne pieniądze a on powie mi tyle co na pierwszej wizycie....

Gość gość
tak mialam, zatrzymalo sie calkowicie, z tym ze mam ciezkie miesiaczki i dostalam jako metode pack to pack, czyli kilka opakowan bez przerwy-to bylo celem.obfite krwawienie zatrzymalo sie po kilku godzinach i na 2 miesiace, bo tyle bralam bez przerwy, przerwalam jak juz nie trzymaly i wystapilo plamienie.teraz zaczynam brac tydzien przed @ i tak cale opakowanie i mam spokoj 1,5 miesiaca.jedna gyn mnie zjechala za takie eksperymenty a druga powiedziala ze skoro nie potrzebuje zabezpieczenia przed ciaza to w czym problem-po co sie truc biorac caly czas