Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

pracuje w prywatnym sklepie, nie kupujcie w nich

Polecane posty

Gość gość
i widzisz autorko? morda w kubel nastepnym razem! niech zera czego nie wiedza, bo jak stare przyslowie mowie: czego oczy nie widza tego sercu nie zal! chcialas dobrze, ale po pysku oberwalas, bo przeciez 'trujesz biednych ludzi' piszac tylko o tym na forum. siedz cicho i daj innym truc sie czym chca (nie wiedzac).

Gość gość
Ja jak raz zostane z czyms oszukany to juz taki sklep jest skreslony dozywotnio u mnie.kiedys mialem swoj sklep z wedlinami.zawsze swierze wszystko.jak wchodzilem to wszyscy juz szczesliwi bo ja kupowalem sporo.ale sie zorientowalem ze przesadzaja z cenami.raz flaki w puszcze roznica ok 6zl z cena super marketowa. I kilbasa ktora lubilem cena ok 28zl a ulice dalej w firmowym sklepie wedliniarskim taka sama kilelbasa(sadzac po moich kubkach smakowych) ok14zl/kg. I skonczylem robic zakupy tu.ale swierzosc jest jeszcze wazniejsza.jak poda mi ktos cos zepsutego albo przeterminowanego to juz koniec i przekazuje opinie dalej.

Gość gość
a po co je uswiadamiasz niech żrą g****o. wredne krowy tylko pyskami umieja człapac co by nie zrobily a same sraja po gaciach jak szef idzie

Gość gość
23:57 - no nie każdy ciągnie wora szefowi, łajzo zasrana. Nie mierz wszystkich swoją miarą.

Gość gość
A i jeszcze np kabanosy tarczyński takie pakowane sie poterminowaly to szefowa kazala je pootwierać , opakowania z data wyrzucić i sprzedawać na wage , jak mi się cos jeszcze przypomni to napisze X Tak, tak, tak. A sanepid jak wpada to szefowa pokazuje papier toaletowy zamiast opakowania. :-).

Gość gość
00 51 a ty k****a taka mądra, że odkąd tu piszesz w każdym poście wyzywasz każdego od lajz wieśniaro . Ona ma się przyznać tak ? I g****o Cię obchodzi jak to napisałaś ze ona straci pracę .. to do cholery dlaczego ja ma obchodzić ktoś taki zy****y jak Ty ? Niestety o pracę nie łatwo ciekawe czy pomożesz wtedy autorce. . Dlaczego ona ma pomagać np Tobie ? Szczekasz tu najwięcej a najmniej masz do powiedzenia :D

Gość gość
Jak sanepid przychodzi to wiadomo o tym wcześniej , w dwóch moich pracach tak bylo i nigdy nie bylo to zaskoczeniem , malo tego , nie pamiętacie jak jest w szkolach ? Nigdy nie ma papieru i mydlą a tu nagle wszystko jest na ful , bo co , bo kontrola z sanepidu

Gość gość
ale najeżdżają na autorkę topiku , która pisze prawdę pieprzone prywaciarze, którzy mają pieniądze zarobione przez złodziejstwo a nie uczciwą pracą

Gość gość
Nie chodzi o anty reklamę , kupujcie co chcecie i gdzie chcecie ale jeśli ma oznaczona date przydatności, nad robionymi salatkami , śledziami , pierogami itp zastanówcie sie , lepiej zrobic samemu albo kupic pakowane z data , bo zaufane sklepy tez musza na czymś odbić straty i kradzieże , zwlaszcza w sklepach prywatnych

Gość gość
08:49 - przestań pyedolić wywłoko, każdy wie, że te wpisy robisz ty autorko wątku :D Prawda jest taka, że razem z tą swoją szefową okłamujesz, okradasz, oszukujesz i narażasz zdrowie ludzi, którzy przychodzą do was kupować. Na dodatek jesteś tak bezczelna, że to ich nazywasz głupimi. Stuknij sie w dekiel, może ci się coś rozjaśni.

Gość gość
ja nie pracuję w malym sklepie , ja taki prowadzę . i nie wiem jak tam jest w innych ale ja po prostu nie moge sobie pozwoloć na takie przypały jak stara kiełbasa czy innego rodzaju wędliny bo ....tu wszyscy mnie znają . ludzie mi ufają ,ze jak mowię , że to jest wyżej wymieniony kabanos tarczyńskiego czy śląska z Pietruszki czy Sokołowa i jest świeży . dlaczego ? bo wielokrotnie sie przekonali ,że jest tak jak mówię . ale żeby nie było tak różowo to wędliny ktore słabiej rotują i mają zagrożenie terminem polecam obcym i innym przejezdnym :)

Gość gość
a ktoś kto tam wypisuje o tym że Sanepid wcześniej zapowaida swoją wizytę - to prawda . Ale preawda tylko w sytuacji kiedy przyjeżdżają na sprawdzenie czy poprawione zosyały niedociągnięcia , k óre śa wymienione w protokole . Normalnie sanepid spada na przedsięborcę jak jastrząb na kurczaka :D

Gość gość
10 20 to nie była autorka topiku tepaku tylko ja osoba która nie zgadza się z tobą szczurze :D wywloka to jesteś na swojej wsi ." Pyedolic" co to k***a za rynsztok :O na dodatek nie przyjmujesz do wiadomości ze ktoś może mieć odmienne zdanie i nie każdy kto się z Tobą nie zgadza jest autorką kretynko .

Gość gość
To co pisze autorka, to prawda. Zdarzają się takie sklepy, ale czy w przypadku tego konkretnego sklepu, to bym się jednak trochę zastanowiła. Sklep w bogatszej dzielnicy, chwalony przez klientów, gdzie klienci chodzą i kupują. Raczej rzadko kiedy miałaby przeterminowany towar. Jeśli miałaby mnóstwo przeterminowanego towaru, to tylko w przypadku, kiedy zamawiałaby go bardzo dużo za jednym zamachem, a nikt chyba tego nie robi, bo to zamrożenie pieniędzy i duże faktury. Aby zamówić dużo towaru, to trzeba mieć też na to miejsce. Wędliny zamówione na święta stoją na dworze już tydzień i nikt tego jeszcze nie ukradł? Dziwne. No i po co zamawiać na sprzedaż dużą ilość wędliny, która kosztuje w hurcie 30 zł za kg, żeby ją potem wrzucić do bigosu, którego raczej za 50 zł się nie sprzeda? A z masłem po terminie autorko trzeba uważać. Nie da się go tak szybko opchnąć w kanapkach. Zjełczałe masło każdy wyczuje. Dopóki nie jest gorzkawe i nie czuć go zepsutą maślanką jest dobre. Tak jak pisałam wcześniej. Żeby się szefowej zepsuło masło, to musiałaby je kupować na tony. Przeterminowany towar w większej ilości to tylko w sklepach gdzie nie ma ruchu, a z tego co pisze autorka ruch jest.

co to za absurdalne prowo. jaki interes miałby w tym mały sklepik? tak bardzo chcemy zbankrutować? właśnie raczej do sieciówki nawet otruci prędzej wrócą. myśleć. trochę wiedzy o ekonomii.

Gość gość
Wierzę w to wszystko bo mam w rodzinie kogos kto tez pracowal w takim sklepie na jednym z willowych osiedli w Krakowie. Z zepsutych wedlin szefowa ro ila kanapki, krokiety a czasem zwyczajnie odkrajala zepsuty kawalek wędliny a dalszą czesc sprzedawala. Pracownikow traktowala jak smiecie. Ja z kolei w moim miejscu zamieszkania w takim malym sklepie kilka razy natknęłam się na ryż z robakami i dobrze wiedzieli co sprzedaja bo torebki byly pomieszane byle jak a nie poukladane.

Gość gość
tez autorce wierzę i wiem ze to nie jej wina, ona wykonuje tylko polecenia szefowej a gdyby jej podskoczyłą zaraz by wyleciala z pracy. całę zycie pracowalqam w handlu na roznych stanowiskach, tez i u siebie ( na szczescie nie prowadziłąm spozycki ale sklep z bizuterią) teraz obecnie pracuję w hipermarkecie i wiem co się dzieje. oni musza te terminy waznosci jakos chyba zmieniac? bo raz w tym hipermarkecie co pracuję kupilam musztarde taka z dozownikiem( jak keczupy) i miala date waznosci ale była tak obrzydliwie stara i smierdąca ze od rauz poznalam po zapachu i ani razu jej nie spróbowalam bo bym chyba zwymiotowala. a datę miala. tak samo parówki z szynki jak otworzyłam opakowanie to zamiast tej " wody" to się taka gesta ciecz lała nie smiejcie się ale jak sperma dosłownie. i smierdzące straszliwie. co jak co ale w biedrze jak kupuję te same parówki to zawsze sa swieze. wczesniej tez pracowałam na piekarmi w markecie to wczesniejsza babka co mnie prowadzila mowila ze jak bułki spadną to sie spowrotem wklada na połke itd takie cyrki odchodziły... w sumie to lżycie na autorkę ale jej skargi nic by to nie zmieniły, tez nie wiadomo jak producenci postepują, co faktycznie pakują i czy to nie byłowmczensiej na podłodze w kiblu np. albo ktos tak nie napluł. nawet jjak swieze i "pyszne" kupicei np szynkę na wagę to nie wiecie ze tam wstrzykują antybiotyki, GMO i wszelkei g****a zeby miały dłuzszą date waznosci.a kurczaki faszeruja antybiotykami dlatego sa takie tanie i jest ich pełno. i oczywiscie nic na to nie mozemy poradzic,moze my jedynie zmniejszyc to obrzydlistwo kupując mądrze, np bakalie pakowane a nie na wagę gdzie nei wiadomo kto grzebał. ostatnio matka z wozkiem sklepowym podjechala pod takie bakalie a corka siedziala wysoko n atym siedzeniu dla dzieci w wozku i akurat siegala se do bakalii i podjadala, matka dopiero za jakas chwilet o zauwazyla bo byla gdzie indziej i jeszcze zaartowala no Klauduś ty to bys cały sklep zjadła.

Gość Ulka900
Nie istnieje jakiś monitoring? Moim zdaniem warto jest wziąć pod uwagę takie rzeczy i powinno się je nagłaśniać. Monitoring w Warszawie najlepiej z firmą http://deltavideo.pl/ .

Gość gość
W marketach, gdzie sa stoiska osobne z wedlinami, serami, miesem itd., ktore podaje sprzedawca jest to samo. Pracowalam w jednym z nich, to sie naogladalam, tyle ze u nas taki "towar" byl przeceniany. W innych nie jest lepiej, z uwagi doswiadczenie, od razu widze w sklepach wystawiony trefny, czy nieswiezy towar. Wszedzie tak jest. Zwlaszcza na Swieta zamawia sie multum towaru, ktory potem trzeba jakos opchnac, gdy zostanie za duzo z trefna juz data...

Gość gość
Zawsze wiedzielismy o wizycie sanepidu. Dodatkowo mielismy kontrole z firmy, z ktorej mielismy certyfikat swiezosci i czystosci i tez bylo wiadomo, kiedy beda. To znaczy mniej wiecej i na przyklad w danym tug, gdy mieli przyjsc, to sie mialo wszystko pod kontrola. Wtedy wszystko bylo cacy i pilnowane, daty pod produktami dobre, przeterminowane, czy wyschniete schowane. Sanepid czy kontrola odpekane, to trefny towar wracal do lady. Dostawy towaru byly 3 razy w tyg, wiec zawsze dany produkt byl z data dobra. Wycinali sie ta dobra date i podkladalo pod przeterminowane.

Gość gość
Jeżeli chodzi o sieciówki to pracuje w jednej bardzo znanej, powiem Wam, że terminy przestrzegane są rygorystycznie. Jeżeli towar ma term do 28 ściągany jest 26. Pakowany w beczki na żywność kat.3 i firma utylizująca zabiera. Nie ma mowy o jakimś myciu czy coś. Wolą wyrzucić niż nawet przecenić.

Gość gość
to wszystko zależy od człowieka od jednostki jedna k***a z prymitywną mordą będzie truła bo nie ma zasad a inna ma zasady i się nie złamie ,i tak jest wszędzie,powinna powstać strona zasłużonych uczciwych i takich kurw żeby człowiek wiedział

Gość gość
Głupie qrwy jeszcze próbują przekonywać, że tak o pracę ciężko, że jak ktoś krytykuje to niech jej pomoże robotę nową znaleźć :D Chyba kpicie wieśniary parchate :O Pracy jest w cholerę (zwłaszcza dla sprzedawców) na każdej biedrze w moim mieście wisi kartka, że przyjmą do pracy. No ale wiadomo, że jak ktoś menda bez zasad to zrobi wszystko co mu inna menda każe - własne g****o by zeżarła.