Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Gdyby nie pieniadze...

Polecane posty

Gość gość

Ostatnio przelotem w telewizji widzialam pogadanke o kredycie i malzenstwie, ze niektorzy tkwia w zwiazku, bo maja do splacenia kredyt. Heh no a ile kobiet tkwi w zwiazku, ktory by zakonczyla nie majac kredytu, ale tez rozchodzi sie o pieniadze. A ile byloby takich kobiet, ktore odeszlyby od mezow gdyby normalnie zarabialy a nie jakies ochlapy? Pewnie, zawsze mozna zmienic prace, ale w duzym miescie. W malych miasteczkach jest kiepska sytuacja z praca i nie tak latwo ja zmienic, duzo latwiej stracic i zostac na dlugo bez pracy, bo taki rynek. Ile jest takich kobiet, ktore zarabiaja 1300zl i co maja zrobic z ta olbrzymia kwota? 1000zl wynajecie mieszkania z mediami w oszczednym trybie i zostaje 300zl i teraz jesli trzeba gdzies dojechac do pracy (a przewaznie trzeba) to zalozmy min 200zl kosztow i zostaje 100zl na przezycie. Od Panstwa na pomoc nie mozna liczyc, zasilek rodzinny to kpina, chyba ze ktos sie zalapie na 500+ to wtedy powiedzmy zostaje 600 na jedzenie i inne wydatki. Kwestia jeszcze co z dzieckiem? Jesli matka pracuje na zmiany, a nie ma na kogo liczyc to kto rano zaprowadzi dziecko do szkoly? A kto je odbierze i sie nim zaopiekuje az matka wroci z pracy? Wszystko kreci sie wokol kasy a samotne matki przezywaja koszmar dnia codziennego, przynajmniej do poki nie moga liczyc na pomoc wlasnego dziecka (np. samo pojdzie do szkoly, samo wroci i poczeka na mame, czyli do 10 lat?

Gość gość
dokladnie. ost. nawet znajomy powiedzial przy swojej zonie do mnie, ze malzenstwo to tak bo latwiej mozna we dwoje zwiazac koniec z koncem. nie wiem czy jego malzonce spodobał sie taki tekst.