Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Doner1

Kto powinien inicjować spotkania?

Polecane posty

Gość Doner1

Kilka miesięcy temu poznałem dziewczynę z którą już z 8 razy się umówiłem. Jak zaproponuję spotkanie, to dziewczyna przeważnie się zgadza spotkać tam gdzie i kiedy proponuję, jedynie raz jej coś nie pasowało. Jak się spotykamy to fajnie się rozmawia, ona jest zaangażowana i w ogóle jest miło. No ale jedno co mnie denerwuje to, że to ja zawsze muszę się pierwszy skontaktować, tzn. ja wysyłam pierwszy smsa, ona tylko raz, często odpowiada z kilkugodzinną przerwą. Również to ode mnie pada propozycja żeby się spotkać. W sumie to nigdy jej nie powiedziałem, że mi na niej zależy, ale pewnie to wie, skoro się z nią umawiam. Czy myślicie że ona może coś do mnie czuć, skoro jednak się umawia? A może nic nie czuje i umawia się z nudów? Ja na początku się w niej bardzo zabujałem, dlatego może nie powiedziałem jej jak bardzo mi się podoba, ani nic bardziej nie naciskałem, ale powoli czuję, że mi przechodzi, a ona jest inna osobą niż sobie wyobrażałem.

Gość gość
Jest ostrożna , tak powinno być. A tobie chyba nie bardzo zależy .

Gość gość
Jak dziewczyna nie jest zdesperowana to nie będzie do ciebie co chwilę pisać. Jak ja spotykałam się z chłopakiem to czasami odzywałam się pierwsza, sporadycznie zasugerowałam spotkanie, ale głównie czekałam, aż on napisze i przede wszystkim zaproponuje spotkanie. Jestem zdania, że kobieta powinna okazywać zainteresowanie, pokazywać, że jej zależy, ale to facet powinien o kobietę zabiegać. Ale jeśli twierdzisz, że nie jest taka jak myślałeś i już nie chcesz się z nią spotykać to delikatnie ją o tym poinformuj, bo zaprzestanie się odzywania bez słowa wyjaśnienia będzie chamskie.

Gość gość
Mysle, że inicjatywa spotkań powinna wychodzić z obu stron. Widzisz, ja z kolei mam problem, bo byłam w stosunku do faceta ostrożna, chciałam pokazać, że jestem niezależns i nie będę za nim biegać a on teraz mnie olał , bo stwierdził , że 'miażdżę oschłym podejściem'.

Gość Doner1
Wiem, że to ja powinienem ją pierwszy zapraszać i ogólnie kontakt powinien wynikać bardziej z mojej strony, ale miło byłoby dostać od niej smsa jak sama napisze a nie zawsze jako odpowiedź na to co ja do niej napiszę. Przez to wydaje mi się że jest słabo zainteresowana, chociaż jak się z nią spotkam to zmieniam zdanie, a potem znowu po spotkaniu nie widzę że nie ma z jej strony nawet nieśmiałej próby kontaktu

Gość gość
Musisz mieć nieźle zakuty łeb rycerzu skoro kręcą cię takie księżniczki. Baw mnie, skacz koło mnie, nos mnie na rękach a ja ci w nagrodę napisze smsa... Raz na miesiąc...

Gość gość
Obupulnie powinno to się odbywać.

Gość gość
Uciekaj od królewny z drewna.

Możliwe, że jej się podobasz, ale takie zachowanie raczej świadczy o tym, że ona się nie nadaje do związku, a przynajmniej można wnioskować, że jeśli zostaniecie parą, będziesz musiał wymyślać rozrywkę i zapewniać pannie atrakcje, a ona łaskawie przyjmie, ale sama się nie wysili. Z taką osobą nie da się wytrzymać na dłuższą metę.

A to, że zwykle (a nie: czasem się zdarza) odpowiada na smsa z opóźnieniem oznacza, że faktycznie albo może być słabo zainteresowana, albo lubi gierki, albo po prostu jest w gruncie rzeczy nieuprzejmą osobą.

Gość gość
Jak odpisuje po paru godzinach to znaczy ze coś robi a nie leży z telefonem.

Gość gość
Nie pasuje to ogranicz kontakt. Przechodzi dość szybko po 8 spotkaniach?

Gość gość
faceci teraz to nie mają jaj:-( sami oczekują ze dziewczyny będą za nimi latać , a prawda jest taka ze to facet na początku musi pokazac czy mu wogole zależy. Ja tez na początku związku nigdy się nie wychylam, czekam na ruch faceta- do do was do cholery należy zdobywanie nas,tak było od wieków

Gość gość
Stary, jesteś orbiterem jak z podręcznika. Lala trzyma cię w niepewności żebyś skakał jej koło tyłka i podbijał samoocenę aż znajdzie sobie kogoś lepszego od ciebie. Sorry ale jesteś po prostu zapchajdziurą. Jak znajdzie lepszego to sama mu się będzie nadstawiać a ciebie kopnie w zadek albo bez mrugnięcia okiem wpiertoli do friendzone żebyś tam był w pogotowiu gdyby z tym lepszym nie wyszło.

Gość gość
gość dziś Mam jaja. Tylko szukam partnerki i przyjaciółki i i osoby ciepłej i szczerej, która się nie zgrywa.

Gość gość
Nie zrozumiałeś koleżanki. Wg niej jaja miałbyś gdybyś jeszcze bardziej się płaszczył. Czołgaj się u stóp jaśnie pani, może to doceni i napisze smsa. Wtedy wg koleżanki będziesz "prawdziwym mężczyzną"

Gość gość
Ale ja nie jestem autorem :) Troszczyć się mogę o moją kobietę, ale nie będę skakał za panią, którą dopiero co poznaję i nie jestem do niej przywiązany. Ja od początku pokazuję kobiecie, że mi zależy, ale kiedy nie ma wzajemności, wybijam ją sobie z głowy. "a tez na początku związku nigdy się nie wychylam, czekam na ruch faceta- do do was do cholery należy zdobywanie nas,tak było od wieków" - normalny facet nie zwiąże się z taką kobietą. Teraz faceci nie patrzą tylko na urodę kobiety, ale i na to, czy umie ona stworzyć wartościową relację. Koleżanka tego nie potrafi, dlatego normalny facet, zauważywszy jej gierki i próby tresowania, ochłodzi relację i zrezygnuje, bo wie, że nie będzie ona wartościową partnerką, dla ktorej warto się starać.

Gość gość
Taka tresura jest z punktu widzenia kobiety bardzo dobra. Pokazuje od razu facetowi jego miejsce w związku. Facet od razu wskakuje w buty latającego za królewną bezjajecznego palanta i później w związku już nie będzie podskakiwać. A że coraz mniej mężczyzn daje się nabrać na te kity o "prawdziwym facecie" to i ból doopy coraz większy :D

Gość Doner112
Mogę się zgodzić, że to facet musi pokazać że mu zależy, ale dziewczyna powinna też okazać że warto się starać i że nie robię tego na darmo. Oczywiście czasami nie można odpowiedzieć od razu na smsa i nie tego oczekuję, bo może faktycznie nie jest uwiązana do telefonu, ale fajnie byłoby gdyby czasem do mnie sama napisała i zapytała się co słychać. Wtedy wiedziałbym że jej też na mnie zależy. Teraz to mam mieszane uczucia - jak się spotykamy, to jest super i bardzo dobrze nam się rozmawia, ale poza spotkaniami to jakoś słabo to idzie. A mnie nie bawi ciągłe zdobywanie i tracenie czasu na gierki, wolałbym się przejść na spacer, posiedzieć razem i poznać się lepiej. Chyba ona tez by na tym skorzystała, bo co dadzą jej gierki - dowie się że jestem lub nie dobrym podrywaczem? A spotykając się to może dowie się czy ją będę szanować, pozna mój charakter itp. Kiedyś poznałem podobną dziewczynę, która również kombinowała i nawet jak jej powiedziałem że się w niej zabujałem to musiała to przemyśleć przez miesiąc. Po 2 miesiącach to sobie przemyślała i chciała być ze mną, ale po tym czasie to ja już sobie ją wybiłem z głowy, bo czy to jest miłość gdy trzeba się 2 miesiące zastanawiać? A może po prostu laska dowiedziała się w międzyczasie gdzie pracuję i co robię i skusiła ją kasa. No ale może ja jestem nienormalny i teraz trzeba się dobrze zabawić, pozmieniać partnerów, zamiast naprawdę się w kimś zakochać i chcieć z nią/nim spędzić resztę życia.

Gość gość
20:10 2 miesiace to nie jest dlugo i nie dziw, ze normalna kobieta chciala przemyslec i sprawdzic czy cos do ciebie czuje. nie rozumiem waszego szybkiego zauraczania sie - to tak sie konczy jak u ciebie, szybko wpadacie a potem jeszcze szybciej sobie to z glowy wybijacie. dlatego omijam chlopcow z daleka.

Gość Doner1
Dla mnie 2 miesiące to strasznie długo, bo albo sie z kimś chce być, albo nie. Oczywiście że coś może później okazac się że nie pasuje, ale lepiej chyba zacząć się spotykać żeby się lepiej poznać.

Gość gość
Olej pustą i próżną księżniczkę, będziesz się tylko męczył z kretynką.