Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarabiam 2 tys i mi nie starcza.

Polecane posty

Gość gość
I powiedz, że nie zamierzasz finansować, bo Ty wydajesz pieniądze do tego stopnia, że potem nie masz'na żywność, a tak nie może być. Te teksty, że jesteś rozrzutna to co najmniej śmieszne. Z 2 tyś nie ma się z czego rzucać. A matce powinnas wręcz wypomniec, że aż 700 zł to kredyt, który wymusiła.

Gość gość
Nie uważasz, że auto na kredyt za 50 tyś przy 2 tyś zarobków, to strzał w kolano?

Gość gość
PROWO. Nie wierzę, że można być tak głupim i do tego aroganckim.

Gość gość
Nie uważasz, że auto na kredyt za 50 tyś przy 2 tyś zarobków, to strzał w kolano?

Gość gość
Ok, oby te nieruchomości Ci posłużyły, ale niszczejace Stare domy to czasem może być garb na plecach

Gość gość
Może i jestem głupia może i moi rodzice to pasożyty ale mam pracę, kulturalnego, bogatego faceta, który chce się mną zaopiekować. A nie jedna taka wyhuchana, zadbana z dobrego domu jest sama i gdyby nie tatus nie miałaby nawet na podpaski a faceci takie omijają szerokim łukiem. Tylko takie kobiety jak ja są coś warte takie które coś przeżyły znają realia życia. ..

Gość gość
Faceta dzis masz, a jutro mozesz nie miec :D,a kredyt sam sie nie splaci .

Gość gość
Który bank udzielił pożyczki przy dochodach twojej mamy z renty 1000zł ? Jak piszesz ty w tym okresie pracowałaś na czarno.

Gość gość
Boże jak można być tak głupią :) Nie wierzę w to co czytam :)

Gość gość
Właśnie'też teraz'wnikliwie przeczytałam wypowiedź, gdzie piszesz, że praca była na czarno'w'chwili brania kredytu. I to takiego'na'50 tysięcy. To jednak prowokacja ten'cały temat... Ale''wiesz co? piszesz, że jesteś lepsza niż te dziewczyny z'bogatych domow. ja to chyba bym jednak wolała też być z takiego bogatego'domu niż parac się z biedą całe życie;)

Gość gość
W chwili zaciągania kredytu miałam umowę o dzieło na 1000 zł :p a matka rentę i gospodarstwo. Kredyt był na 50 % wartości. Niestety banki łatwo udzielają kredytów konsumpcyjnych zwlaszcza na auta jak nie wierzycie to sami sprawdźcie.

Gość gość
W chwili zaciągania kredytu miałam umowę o dzieło na 1000 zł :p a matka rentę i gospodarstwo. Kredyt był na 50 % wartości. Niestety banki łatwo udzielają kredytów konsumpcyjnych zwlaszcza na auta jak nie wierzycie to sami sprawdźcie.

Gość gość
Odnoszę wrażenie, że większość odpowiedzi pochodzi od osób które jeszcze nigdy nie żyło tak zupełnie na własny rachunek. Niestety kwota 2 tys to za mało aby móc się usamodzielnic zaczynają tak na prawdę od zera. Jeśli ma się jeszcze jakieś zobowiązanie to staje się to już zupełnie niemożliwe. Za 1300 zł przeżyje ale student !! w akademiku gdzie oprócz 300 zł za pokój nie obchodzi go żaden inny rachunek a nie dorosła kobieta, która musi kupić wszystko od zera....

Gość gość
Nic dziwnego, że biedni ludzie starają się ukryć swoją biedą skoro nawet na forum są z tego powodu szykanowani...

Gość gość
Napisalam, ze to prowo. Bo mając takie dochody, nie bierze się auta na kredyt konsumpcyjny za 50 tyś. Rozumiem, gdyby chodziło o inwestycje w maszynkę rolniczą, potrzebną do gospodarstwa. Ale wtedy bank spółdzielczy daje kredyt rolniczy, na preferencyjnych warunkach. Znam życie na wsi, i dlatego twierdzę, że i matka Autorki, jak i sama Autorka nie są obdarzone intelektem. Auto kupuje się tanie, by przewozilo tylek z punktu A do punktu B, gdy ma się niskie dochody, a auto jest bezwzględnie potrzebne. Jakoś nie doczytałam, by matce Autorki tak bardzo było potrzebne do pracy auto za 50 tyś.

Gość gość
14.38 To właśnie biedny powinien rozsądnie wydawać swoje pieniądze. I nie zaczynać od luksusów, tylko od podstaw, by polepszyć swoje życie. Bieda nie zwalnia z myślenia.

Gość gość
Z ja myślę, że ta może autorka robi to celowo aby zwabic "bogatego jelenia" faceci tez patrzą na kobiety przez pryzmat kasy może tą furą chciała pokazać, że nie jest jednak tak uboga.

Gość gość
Up: czasami ubodzy starają się właśnie to maskować samochodem, dobrymi ciuchami, markowymi dodatkami, a to wszystko na pokaz, bo w domu wpierniczają chleb z pasztetem

Gość gość
Witajcie, u mnie coraz gorzej od szef nie wypłacił mi ostatniej pensji i w przed świętami zostałam bez środków do życia :( szukam nowej pracy jestem umówiona na parę rozmów ale co z tego jak mam 3 mc wypowiedzenia plus roczną lojalke. Czemu biedni mają zawsze pod górkę ???

Gość gość
Up

Gość gość
Co to jest roczna lojalka? szefa zgłoś do PIP, a lojalką się nie przejmuj - żeby takie zapisy były skuteczne, musiałabyś dostawać przez ten rok odszkodowanie od pracodawcy. Takie zapisy są niezgodne z prawem.

Gość gość
Tak będę mogła dostać przez rok odszkodowanie ale 500 zł miesięcznie czyli 25% moich zarobków o ile będzie płacił... a nie będę mogła pracować praktycznie nigdzie i co z kredytami które obecnie biorę na spłatę tego kredytu?? Co z tego, że go zgłosze do PIP on dostanie 3 tys grzywny a znając życie ja i tak kasy nie odzyskam :(