Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co podac po rybie, barszczu i ...wigilia

Polecane posty

Gość gość
Hipokrytki.

Gość gość
Tu autorka. Hehehe luudzie. Jaka patologia, moj maz ma firme a ja pracuje w gazecie. Mamy dwojke.dzieci. Na wigilii bedzie moja 95 letnia babcia, rodzice.i tesciowie pod 70tke i my. Nie mowie tu o chlaniu, ale o.malym poczestunku przy rozmowie. A wy mnie tu wyzywacie od patologii itd Idzcie sie moze zbiorowo pomodlic do kosciola I owszem, nie jestem jakos specjalnie kosciolkowa ale przynajmniej nikogo blotem nie obrzucam. Idiotka ze mnie, ze w ogole zapytalam. Do widzenia, taplajcie sie dalej we wlasnym blocie.

Gość gość
Śmieszą mnie ci co pisza alkohol w wigilie albo mieso??nie wolno a ciekawa jestem ktora z was chodzi domkosciola co niedziele i do spowiedzi albo ktora przestrzega postu,kto z was jest tak naprawde prawdziwym katolikiem? Sluby tez napewno bralyscie wszystkie bedac dziewicami???nie osmieszac sie prosze

Gość gośćlaluna
A faceci napewno brali slub jako prawiczki,nie oceniac innych po swoim katem,a wigilia to post od alkoholu i miesa,wiec prosze nie pi ani kropli alkoholu,najlepsze zyczenia swiateczna dla wszystkich

Gość gośćlaluna
Bylam u spowiedzi,a swieta Magdalena jest,a dziewica nie byla,jak ty niewinny to rzuc kamieniem,a fanatyzm to nie zadna wiara,ja modle sie,nikt nie musi mnie widziec,to kazdego sprawa osobista

Gość gość
Wiecie, że wiele osób ma w poważaniu te katolickie brednie i święta traktuje jak tradycję rodzinną (i słusznie) a śluby kościelne bo to fajna oprawa i można białą kieckę założyć (to akurat bez sensu).

Gość gość
Nikt się nie rzuca o poglądy autorki, po prostu uderza kontrast- podaje na kolacji która według tradycyji jest postna alkohol, a ma dylemat co do tego alkoholu będzie odpowiednie. Wszystko to co normalne się do alkoholu podaje, łącznie z mięsem. Albo się trzymamy konwencji, czy z powodu tradycji czy z przekonań religijnych, albo ją olewamy i do kolacji włączamy co chcemy.

Gość gościnny
Wódeczkę przecież o to chodzi w waszych pogańskich obrządkach, najebać się podrzeć ryja !