Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość PłynBluesie

Caveman regimen,czyli tryb jaskiniowca

Polecane posty

Gość PłynBluesie

Słyszeliście kiedyś o czymś takim? Jest to dosyć kontrowersyjny sposób pielęgnacji twarzy, który polega właściwie na braku pielęgnacji. Na co najmniej jeden miesiąc zostawiamy skórę twarzy w spokoju. Nie dotykamy jej, nie kremujemy, nie olejujemy, a nawet nie myjemy. Trzeba również uważać, aby przypadkowo nie zamoczyć twarzy np. podczas kąpieli. A jeśli już się to zdarzy, to delikatnie i dokładnie osuszyć twarz. Generalnie twarz ma być niczym nie skalana. Ma to być całkowity detoks dla naszej skóry. Po upływie minimum miesiąca wilgotną ściereczką ściagamy z twarzy to co nam na niej narosło i naszym oczom ma się ukazać nowa, piękna cera. Podobno bardzo wielu ludzi wyleczyło się w ten sposób z trądziku. W Polsce nie jest ta metoda zbyt popularna, natomiast w anglojęzycznych serwisach mozna znaleźć wiele informacji na ten temat. Osobiście mam problemy z moją cerą, często wyskakują mi pryszcze, mam pełno zaskórników, różnych krostek. Czego to ja już na tą moją twarz nie nakladałam... Więc postanowilam nie nakładać niczego. Nie wiem czy wytrwam miesiąc, ale się postaram.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować