Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość celin_ejka

Adopcja kota a dziecko z alergią

Polecane posty

Gość celin_ejka

Hej.. mój syn jest alergikiem. Chcieliśmy po nowym roku adoptować kota, ale nie wiem czy to dobry pomysł. Niby mały ma uczulenie na pyłki i kurz, ale piszą, że przy tym też trzeba uważać na zwierzaki. Trochę o tym poczytałam http://www.mojealergie.pl/alergia-na-kota-wszystkie-mruczki-uczulaja-samo/ i zastanawiam się nad wzięciem białej kotki, tak jak piszą, mniej uczula. Myślicie, że mały się nie uczuli?

Gość gość
Jesteś pustakiem skoro wogole bierzesz pod uwagę kota psa czy chomika przy dziecku z alergią ale skoro masz kasę na lekarzy i lubisz opiekować się wiecznie charczacym kaszlacym dzieckiem z katarem to kto ci broni :(

Gość gość
W ogóle zglupialam że na tak debilny temat odpisalam

Gość gość
Nie rób tego kobieto ! Mój brat od urodzenia ma alergię na wiele rzeczy. Przy kotach dostaje wysypki, lzawienia, i ma duże problemy z oddychaniem. Nigdy nie bywa tam gdzie ktoś ma kota. Jak chcesz udusić swoje dziecko, to Twoja sprawa...

Gość gość
Nie no przecież dla autorki pustaka ważny jest głupi kot

Gość gość
Ja mam alerpię na różne rzeczy, nękają mnie upierdliwie kaszle, katary i wysypki skórne, a na kota alergii nie mam ☺ Najczęściej uczulają dachowce i niektóre rasy kotów długowłosych, kup dziecku kota rasy sfinks jak już musisz ☺

Gość gość
Wyhodowano faktycznie rasy kotów nieszkodliwe dla alergików i tylko takie się nadają. Poszukaj w necie, jeśli faktycznie chcesz kota. Dla alergika pierwszy lepszy kot może być przyczyną poważnych kłopotów ze zdrowiem. Można próbować się odczulać, ale pewnie nic z tego nie będzie

Gość gość
Ja mam swojego zaufanego w http://weterynaria.slask.pl/ nie znam lepszego weta. Kiedy z naszym psem było bardzo kiepsko a żaden lekarz nie dawał nam nadziei a u nich się udało.

Gość gość
Do gościa 10:36 i 10:56 - przestań tu spamić krypto reklamami.