Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

po co stosujecie kremy jak.i tak nie dzialaja

Polecane posty

Gość gość

Naukowo udowodnione ze większość kremów nie działa nie przenika w głębsze warstwy kolagen czy kwas hlurionowy to pic na wode. Działają tylko kremy z odpowiednim stężeniem retinoidow ( nie wolno stosować w ciąży) ale w większości kremów sa ich śladowe ilości..

Gość gość
bo ludzie są durni, dają się oszukiwać reklamom, są podatni na autosugestię itd, itp. A tak naprawdę są tumanami, którzy na biologii w szkole średniej myśleli o doopach, chooyach i fajkach zamiast się uczyć, bo wszystko to sami by wiedzieli 🖐️

Gość gość
Retinol i witamina c lewoskrętna działają ale trzeba regularnie stosować i być cierpliwym a większość kremów obiecuje nierealne gruszki na wierzbie.

Gość gość
Nie chce nic reklamować, nawet nie pamietam nazwy, ale jakoś w sierpniu zaczęły robić mi się rozstępy na pośladkach. Były fioletowe, ale drobne i dość sporo, rozciągały się na uda i tam były grube i największe. Zwlekałam z tym do października, kiedy kupiłam krem w aptece(nie w supermarkecie super ekstra krem na wszystkie problemy). Smarowałam się przez cały listopad, rano i wieczorem. Podobno trzeba tak przez 2 albo 3 miesiące, ale już teraz zniknęły mi te najdrobniejsze rozstępy i zostały tylko te grube na udach.

Gość gość
niektóre pomagaja,mam tradzik różowaty i wspomagam sie jednym kremem który nawilza skóre bo masci mi ja wysuszyly

Gość gość
Tak kremy na naczynka rozstępy itp działają obkurczaja naczynia ale większość kremów przeciwzmarszczkowych to ściema!

Gość Patiwawa
To prawda krem nie bardzo przy rozstępach pomoże :( Obkurczy chwilowo skórę, da efekt ujędrnienia i tylko to, a następnie po paru dniach wszystko wróci do wcześniejszego wyglądu. Na rozstępy najlepsze są zabiegi z medycyny estetycznej np karboksyterapia albo teraz jest taka nowość w Polsce Jett Plasma. Niestety trochę zabieg kosztuje, ale za to jest pewność, że będzie efekt. Znalazłam opis tu http://www.kriocentrum.com/oferta/jett-plasma/ możesz zerknąć. Lekarze polecją Jett Plasme na blizny i rozstępy - nawet te duże :)

Gość gość
co się zmarszczylo to się nie odmarszczy! nie ma co wierzyć w splycenie zmarszczek

Gość gość
skóra jest sucha to trzeba ją nawilżyć jakimś kremem. Potem ściąga, piecze, człowiek się robi czerwony, temu używam. Kremów do ryja i mleczka do cielska. Oczywiście nie wierzę w kosmetyki cudotwórcze i takie działanie, jak sugerują w reklamach. Jak komuś przeszkadza, że skóra się starzeje, tak jak cały człowiek, to zamiast tracić kasę na jakieś kremy przywracające owal twarzy czy serum podnoszące biusty lepiej odkładać na chirurga plastycznego. Po drodze jeszcze jakaś medycyna estetyczna, kwas hialuronowy dość fajnie redukuje zmarszczki na jakieś pół roku. Widziałam na kilku osobach już i taki był efekt

Gość gość
Też nie wierze w działanie kremów i jedynie co używam to kremy ochronne na mróz (gdy zimą jestem w górach) i ochronne na lato

Gość wrednybabsztyl
Bo ludzie desperacko usiłują zachować młodość.I łykną wszystko jak pelikany co im koncerny kosmetyczne zaczną wciskać.Wieczna obietnica młodośc***iękna.A i tak zaczną się rozpadać.

Gość gość
Ja nie używam kremów. Szkoda by mi byl takiej kasy na jakies mazidła. Z reszta nie wierze w te kremy.

Gość gość
Każdy ci powie, że krem działa tylko powierzchownie. Ja chodze na zabiegi medycyny estetycznej + używam dobrego kremu, toniku i tp. Bardzo dobre ceny na takie zabiegi oferuję ten ośrodek http://www.camea-instytut.pl/.

Gość gość
bo baby to tępe stworzenia, wierzą wszystko co zobaczą w TV, buehehehehe

Gość gość
Używam tylko nivea bo działa z suchej skory robi mi się normalna dzięki niemu po innych kremach piecze mnie twarz

Gość gość
mam to samo,wszystkie inne wyrzucam bo są śliskie i mnie irytują a nic nie dają

A ja muszę używać kremów, szczególnie tych kojących, bo cierpię na trądzik różowaty. Bez tego, w najgorszych momentach, czuję się, jakby miało wypalić mi pół twarzy. Moim ulubionym jest Calming Cream, a niveę stosuję, ale np. na łokcie czy suche kolana. Dobrze nawilża.

Gość tu cie mam
kremy działają - tylko "tobie cos nie działa" bo ci nie ma kto na zabiegi botoksu do twoejgo nowo otwartego salonu chodzić a ty nie mozesz wyczesywac naiwnych ludzi z kasy :D i tu cie boli

Gość gość
Niestety jak się nie ma kasy to się kupuję kremik co nic nie daje:) Ja regularnie chodzie do tego salonu i robię zabiegi a kase na krem chowam do skarbonki....