Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tak z ciekawosci czy lepiej wam sie zyje dzieki 500 plus

Polecane posty

Gość gość

Czy jest latwiej? To co kiedys bylo za drogie to pozwalacie sobie na to? np. wycieczki z dziecmi chocby takie weekendowe, lepsza jakosc jedzenia itp?

Gość gość
Gorzej, bo ja tylko finansuję, a nic nie dostaję.

Gość gość
Tu autorka, my nie dostajemy 500+, ale zastanawiam sie czy faktycznie to cos zmienia. Pewnie jesli wplywaja na konto to wszystko rozplywa sie z innymi wydatkami.

Gość gość
Lepiej. Dostaję 1500 zł i odkładam. Jesteśmy w trakcie budowy domu i te pieniądze będą na wyposażenie pokoi dla dzieci.

Gość gość
gorzej, okradaj mnie dziecioroby

Gość gość
Gorzej. ZUS ciśnie. US wali domiary. Paliwo drożeje. Gaz i prąd też. Policja soli mandaty.... Wszystko żeby starczyło na 500+

Gość gość
Gorzej. Jestem emerytką. Wszystko podrożało, więc nie każdy lek mogę wykupić, a potem lekarka się na mnie drze, że chyba jestem niepoważna. To co? Mam się zagłodzić, żeby kupić jakiś durny lek na serce, cukrzycę, czy nadciśnienie? :(

Gość gość
Jestem w ciazy, nie dostane 500 plus. Uwazam, ze sami wychowamy nasze dziecko. Nie potrzebujemy czegos takiego. Tylko ponizajace jest to, ze nie docenia sie w tym kraju normalnych pracujacych osob.

Gość gość
Dużo lepiej nie patrzę tak na cenę a dzieci mają wszystko mimo że i tak się staraliśmy by nigdy im nic nie brakowało. Leki były drogie zawszę a co do cen zakupy robię co dziennie i widzę że się zmieniają a np. w każdej Biedronce są inne ceny.Czy było 500+ czy nie to i tak wszyscy robią z nami co chcą jeśli chodzi o ceny leków,jedzenia czy paliwa a ZUS zawsze zdzieral i to są złodzieje ile wejdzie a czy ktoś pomyślał że są ludzie którzy odprowadzali składniki przez całe życie a z przyczyn losowych nie doczekali się emerytury i co dzieje się z tymi pieniędzmi bo rodzina nie dostanie ilu ludzi i dzieci jest chorych.Leczenie chorego dziecka sięga nawet do 20tys miesięcznie,znam wielu rodziców gdzie ojcowie musieli wyjechać za granicę by móc utrzymać takie dziecko czy rodzica bo musiał umieścić w domu opieki i hospicjum to są też bardzo duże koszty.Czemu ludzie docenia taka pomoc jak 500+ gdy spotka ich nie szczęście.W Polsce ludzie są zawistni i zazdrośni o wszystko a jeśli ktoś ma lepiej to oczy by wydrapal nie raz już się przekonałam jest to bardzo przykre.

Gość gość
Lepiej kupiliśmy nowa pralkę ,lodówkę , tv , meble .

Gość gość
Biedny rzuci robote bogaty nie poczuje 500+ gospodarke zrujnuje!!

Gość gość
gość dziś dziwisz sie ? ja mam jedno dziecko i dostaje 500 + . Wcale sie nie dziwie ze innych to boli., Program jest niesprawiedliwy i tyle . Emeryci , renciści i ludzie bezdzietni odczują podwyżki .

Gość gość
Moja Mama po 30 latach lracy ma 110 zl emerytury. Moja sasiadka nigdy nie pracowala ma 3 dzieci 1500 z 500 + i inne dodatki itp Ja mam dwoje dzieci. Oboje od zawsze pracujemy. 500 dostaje na drugie dziecko, ta kasa idzie na konto nie ruszam jej w ogóle. Ale odczuwam podwyżki na produktach spożywczych na paliwie.

Gość gość
Żeby komuś dać 500 trzeba komuś zabrać 1000. Dobra z(a)miana??

Gość gość
o wiele lepiej. zwlaszcza ze mam podwojnie na 2 dzieci i jeszcze zasilki,alimenty,razem tego jest ok 2 tys. plus dochody z wynajmu i praca na zlecenie. teraz kupuję dzieciom co chcę, wczesniej musialam się łapac za kieszen, wielkie brawa dla obecnego rządu.

Gość gość
pieprzony rząd oby ich szlag trafił, płaci za pieprzenie się a za pracę 1200 zł

Gość gość
NIE popieram 500+ Ciemny lud nie wie, że te pieniądze nie biorą się z kosmosu, tylko z naszych portfeli. Wszystko strasznie drożeje a będzie tylko gorzej, bo skądś muszą brać na to kasę. Polska wpadnie w takie długi, że nasze wnuki będą je spłacać, nie mówiąc o nas, bo dojdzie do tego, że za chleb zapłacimy jak za całe zboże. Ale dalej, cieszcie się głupi ludzie. Jeszcze wam to bokiem wyjdzie. Nienawidzę Pisu

Gość gość
gość z 21:58 Cała prawda

Gość gość
gość dziś gość dziś dziwisz sie ? ja mam jedno dziecko i dostaje 500 + . Wcale sie nie dziwie ze innych to boli., Program jest niesprawiedliwy i tyle . to po co złozylas wniosek? samo nie przyszło musialas się o to postarac,złozyc wniosek... tak anrzekają ze program niesprawiedliwy,narzekają na ten rząd ale 500 biorą. to w gescie poparcia dla opozycji i solidarnosci z tymi ktorzy nie dostają 500 plus- niech taka jedna z drugą sama zrezygnuje z tych okropnych niesprawiedliwych pieniędzy. co za hipokryzja. taki ten PiS niedobry ale ich pieniądze bierzecie.

Gość gość
22.06 wam wyjdzie ...żółć widac zalewa że o ile K nie popełni jakiejś piramidalanej durnoty to PO i N nigdy juz nie wrócą do władzy ..I chyba stąd hejt na 500plus . Haha ..P.S nie popieram ich ale każdy normalny kraj Europy ma taki czy podobnu program . Nawet Rosja i Białoruś proporcjonalnie bardziej pomagały niż rząd RP . Właśnie .Tylko Polska jakoś nie miała dotąd podobnych programów ...Widac Polacy mieli tylko harować i zdychać a państwo tylko służyło dojeniu ich .

Gość gość
Fajnie jak państwo cos daje, ale moze najpierw zajmijmy sie spłacaniem długów a nie dobieraniem kolejnych. Trzeba najpierw spłacić jedno i dopiero pozniej wydawać to co mozna. Gdyby Polacy sie zbuntowali i nie brali tych świadczeń moze by sie rząd obudził.

Gość gość
u nas zasilek rodzinny wynosił jeszcze niedawno całe 77 zł na miesiac i to jeszcze trzeba było byc "niednym" nie przekraczac progu dochodowego zdaje się 600 zł msc na osobe w gosp. domowym, toz to granica ubóstwa, siostra z 3 dzieci pracuje na kontarcie w szpitalu w Niemczech, dostaje kupe szmalu i jeszcze kindergelt na te dzieci i nie musi miec zadnego progu doch. oto jak nasze panstwo dba o rodziny na tle innych panstw zachodu. i nie piszcie ze jak dzieci naronbily to niech sami utrzymują bo tak jest wszedzie w cywilizowanych swiecie, w Niemczech, krajach Skandynawskich , na Wyspach itd.

Gość gość
haha jak ktos nie chce niech nie bierze, przeciez nikt nie zmusza. bedzie wiecej dla nas:)

Gość gość
Joanna Solska 23 grudnia 2016 PiS likwiduje OFE. Gdzie trafią pieniądze z funduszu? Palmy bis z PiS Rząd PiS podjął ostateczną decyzję o likwidacji OFE. macie to swoje j****e 500+, już małpy zapieprzyły nam pieniądze, oby ich trafiło

Gość gość
Mi się żyje tak samo. Starczało i starcza na wszystko. Tyle, że trochę więcej odkładamy co miesiąc. Jednak z przyjemnością oddałabym to moje pięćset, żeby zakończyć ten cyrk, który PIS funduje Polsce :(

Gość gość
Mamy jedno dziecko. Na więcej nas nie stać. Mamy kredyt na mieszkanie, a kokosów nie zarabiamy. Wszystko kosztuje. Czasem mam ochotę uciec z tego chorego kraju daleko daleko. Czuję się jak wół do roboty. Pracuję, zapierdzielam, szkolę się ciągle i NIE WIDZĘ POPRAWY W WARUNKACH ŻYCIA MOJEJ RODZINY.

Gość gość
Jak widzę moją sąsiadkę- w życiu nie pracowała, skończyła zawodówkę, trzec***artner, pięcioro dzieci, to mi ręcę opadają.... Z własnej pensji dokładam TAKIM ludziom. I ta sąsiadka błogosławi pana prezydenta i jego świtę. Dzięki nim lepiej się jej żyje.

Gość gość
cóz 23.09 gdyby rządzili "oni" nadal to byś płaciła tyle że nie na sąsiadki dzieci ale na 70 tysiecy Arabów "uchodżców' z prawem do łączenia rodzin i opcją dlaszego ich sprowadzania ...dla każdego miało być po 1335 netto co miesiąc dokładnie tyle rząd PO im obiecał .Tak że i tak budżet by popłynął tyle ze beneficjenci niekoniecznie by sie wdziecznością odpłacili vide Francja czy Szwecja ...

Gość gość
Oczywiście że lepiej ja mam 2 dzieci,biore 1000 zł,z rodzinnym 1400 i zyje się nam o wiele lepiej.

Gość gość
z wlasnych pienieniedzy dokladam na ta patologie, jak to dumnie brzmi, tylko nie wiem gdzie W y mieszkacie, ze wokol macie same rodziny wielodzietne,patologiczne, mieszkam na wsi ,w biednym regionie i nie ma u nas zadnej rodziny wielodzietnej ,pytam znajomych z innych regionow nie znaja ,wiec jak to jest z zadrosc***iszecie zeby tylko mieszac ,straszycie zadluzeniem panstwa, patrzcie lepiej na swoje dlugi